En çok satılan 3D yazıcılardan Ender 3 Pro’nun üreticisi Creality’den uygun fiyata kaliteli yeni 3D yazıcılar gelmeye devam ediyor. Bunlardan öne çıkan modellerden biri de Ender 5. Ender 5 hakkında özellikler ve teknik detaylara Ender 5 İnceleme yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Ender 5 Yeni Kübik Tasarım
Ender 5‘te ilk göze çarpan şey alışıla gelmiş yarı demonte 3D yazıcıların tasarımına göre daha farklı kübik bir tasarıma sahip olması. Bu tasarım tamamen daha stabil bir baskı süreci için tercih edilmiştir.
220 x 220 x 300 mm’lik bir baskı hacmine sahip olan Ender 5’in, X ve Y ekseni ölçümleri Ender 3 Pro ile aynı olsa da, yeni sürüm Z ekseni için daha fazla alan sağlar. Eksenlerin her birinde özel bir step motor bulunur. Oldukça alışılmadık bir şekilde, Y ekseni motoru, portalın her iki tarafını aynı anda çalıştırır, böylece genel olarak daha düzgün bir hareket elde edersiniz. Z ekseni yatağın ortasına 8 mm’lik büyük bir çubuk ile monte edilmiştir.
Kolay Montaj
Ender 5’in montajı, Ender 3 Pro’nun montajından daha kolaydır. Eksenler önceden monte edilmiş olarak gelir, bu yüzden tek yapmanız gereken Z eksenini tabana monte etmek ve yazıcıyı bağlamaktır. Montaj işlemini yarım saatte tamamlayabilirsiniz.
Kutu içerisinden montaj ve baskı sırasında gerekli olabilecek yardımcı araçların çıkacağı bir araç kutusu çıkacaktır. Ayrıca bir deneme baskısı alabileceğiniz miktarda, 200 gr’lık deneme filamenti kutunuza dahildir.
Manyetik Baskı Platformu
Ender 3 Pro’da da yer alan manyetik baskı platformu Cmagnet yapı yüzey plakası Ender 5 özellikler i arasında yer almaktadır. Bu yapıyı kullanmayı tercih edip etmeyeceğiniz zamanla bireysel tecrübelerinize göre şekillenecektir.
Baskı tablası ısıtmalıdır ve hızlıca 5 dakika içinde 100˚ C’ye kadar ısınabilir.
Elektrik Kesintisinden Sonra Devam
Elektrik kesintisinden sonra devam özelliği yeni başlayan bireysel kullanıcıların imdadına yetişecek olmazsa olmaz özelliklerden biridir. Ender 5’te baskı alırken baskı sırasında eğer elektrikler kesilirse baskınız yarıda kaldı, onca vakit ve malzeme boşa gitti diye endişelenmeyin. Elektrikler geldiğinde baskınızı kaldığınız yerden devam ettirebilirsiniz.
Esnek Malzeme Basabilme
Ender 5 ile esnek filamentle de baskı alabilirsiniz ancak, yeni başlayan bir kullanıcıysanız ve 3D yazıcı konusunda tecrübeye sahip değilseniz tecrübe kazanana dek PLA filament ile baskı almanızı tavsiye ederiz. 3D yazıcı kullanma pratiklerini kazandıktan sonra esnek filamentlerle de baskı alabilirsiniz.
Ender 5 3D Yazıcı Teknik Özellikleri
- Baskı Teknolojisi: FDM
- Baskı Hacmi: 220 x 220 x 300mm
- Max Baskı Hızı: ≤180mm/s
- Normal Baskı Hızı: 40-80mm/s
- Baskı Hassasiyeti: ±0.1mm
- Katman Kalınlığı: 0.1-0.4mm
- Nozzle Çapı: Standard 0.4mm changeable 0.2, 0.3mm
- Nozzle Sayısı: 1
- Nozzle Sıcaklığı: ≤260 C
- Baskı Tablası Sıcaklığı: ≤110 C
- Filamentler: PLA/ABS/ TPU/WOOD/ COPPER/gradient, etc.
- Filament Çapı: 1.75mm
- Dosya Formatı: STL, Odj, amf
- Elektrik Kesintisinden Sonra Devam: Evet
- Enerji Parametreleri: Input:110/220V 50/60HZ Output: DC24V
- Güç Kaynağı: 350W
- Filamentler: PLA/ABS/ TPU/WOOD/ COPPER/gradient, vb.
- Filament Çapı: 1.75mm
- Dosya Formatı: STL,Odj,amf
- Ekipman Ağırlığı: 11.8kg
- Paket Ağırlığı: 14.2 kg
- Ekipman Boyutları: 552-485*510mm
- Paket Boyutları: 610 x 570 x 345mm