fbpx

Sinterit Lisa X ile Endüstri 4.0

Dördüncü Sanayi Devrimi olarak da bilinen Endüstri 4.0, endüstrilerin ve işletmelerin çalışma biçiminde önemli bir dönüşümü temsil eder. Dijital teknolojilerin, verilerin ve otomasyonun üretim ve üretim süreçlerinin çeşitli yönlerine entegre edilmesiyle karakterize edilir. Endüstri 4.0’ın önemli faydaları ve ilerlemeleri nelerdir? Katkılı üretim sektörünü nasıl değiştirir? Şimdi detaylı olarak inceleyelim. 

post-38424-thumb

 

Endüstri 4.0’ın 10 Faydası

Endüstri 4.0, olası sorunları raporlamak, tahmin etmek ve tespit etmek için tasarlanmış akıllı, bağlantılı üretim sistemini temsil eder. Şirketlerin uygulamasını düşünmesinin temel nedeni, üretkenliği, enerji verimliliğini, çalışanların ve üretimin güvenliğini artırmaktır. Aşağıda, endüstri 4.0’ın üretiminizi gerçek zamanlı olarak destekleyen daha iyi kararlar almanıza yardımcı olabileceği on nedeni bulabilirsiniz.

Verimliliği arttırmak

IoT (Nesnelerin İnterneti), büyük veri analitiği ve otomasyon gibi Endüstri 4.0 teknolojileri, üretim süreçlerini optimize edebilir, atıkları azaltabilir ve genel operasyonel verimliliği artırabilir. Bu faydalar, süreçleri optimize etmek ve atık azaltmak için 3D baskı teknolojisini seçen katkı maddesi üretim kullanıcıları tarafından iyi bilinmektedir.

Maliyet azaltma

Çeşitli şirketlerde tekrarlanan ve kolayca otomatikleştirilebilen birçok görev vardır. Endüstri 4.0, kaynak kullanımını optimize etmenin yoludur, şirketler işçilik maliyetlerini ve operasyonel giderleri azaltabilir.

Kalite iyileştirme

Şirkette 3D baskıyı uygulamanın hedeflerinden biri, prototipleme süresini hızlandırmak ve bu da belirli bir sürede daha iyi kalite elde etmekle sonuçlanmaktadır. Gerçek zamanlı veri izleme ve analizler, daha iyi kalite kontrolü sağlayarak kusurları azaltır ve daha yüksek ürün kalitesi sağlar.

Yenilik

Endüstri 4.0, yeni ürünlerin, hizmetlerin ve iş modellerinin geliştirilmesini teşvik ederek inovasyonu teşvik eder. Şirketler, müşteri tercihlerine göre uyarlanmış ürünler oluşturmak için veri içgörülerinden yararlanabilir.

Tedarik Zinciri Optimizasyonu

Tedarik zinciri genelinde iyileştirilmiş veri paylaşımı ve görünürlük, daha iyi envanter yönetimine, talep tahminine ve lojistik optimizasyonuna yol açar.

Özelleştirme

Endüstri 4.0 teknolojileri, ürünlerin daha fazla özelleştirilmesine olanak vererek, müşterilerin bireysel ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılamayı mümkün kılıyor.

Rekabet avantajı

Endüstri 4.0 uygulamalarını benimseyen şirketler, pazar değişikliklerine ve müşteri taleplerine daha hızlı yanıt vererek rekabette öne geçebilirler.

Sürdürülebilirlik

Gelişmiş kaynak yönetimi ve azaltılmış atık, çevre korumaya odaklanan bir dünyada giderek daha da önemli hale gelen daha sürdürülebilir üretim uygulamalarına katkıda bulunmaktadır.

Küresel Bağlantı

Endüstri 4.0, işletmeler arasında küresel bağlantıyı ve iş birliğini teşvik ederek bilgi ve en iyi uygulamaların paylaşılmasına olanak tanır.

Müşteri memnuniyeti

Kişiselleştirilmiş ürünler sunma ve daha hızlı yanıt süreleri sayesinde şirketler müşteri memnuniyetini ve sadakatini artırabilirler.

AM projelerinde Endüstri 4.0

3D baskı, tasarım gereği endüstri 4.0’ın ayrıcalıklarına çok yakındır ancak yine de iyileştirmeler için yeterli alan vardır. Neden katkı üretim projelerinizde endüstri 4.0’ı uygulamayı düşünmelisiniz?

 

Nasıl Çalışır?

Öncelikle, 3D baskıyı şirket yapınızla tam olarak entegre etmenize olanak tanır. Tüm üretim sürecini daha iyi anlamanızı sağlar. Tam şeffaflığa ulaşmakla el ele gider. Katkı maddesi üretim projelerinizde uygulanan endüstri 4.0 ile bakım ihtiyaçlarını tahmin edebilir ve bunlara sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz. Ayrıca, makine parkınızdaki ekipmanların daha iyi kullanımı ve üretim partilerinin optimizasyonu yoluyla maliyet azaltımı sağlar.

Sinterit’in Ar-Ge ekibi, Lisa X’i endüstri 4.0 entegrasyonuna hazır hale getiren bir API geliştirdi. Yazıcı, iki yönlü iletişim sayesinde üretim sisteminizle veri paylaşır.

API, çıktıların sıraya alınmasına izin verir, böylece yazıcıya daha fazla yazdırma işi ekleyebilirsiniz. Ayrıca, 20 en önemli operasyonel ve güvenlik parametresini canlı olarak izleme olanağı da vardır. Güvenlik nedeniyle, yazdırma manuel olarak başlar.

Lisa X endüstri 4.0’a hazır SLS 3D yazıcı ile kaynakların daha iyi kullanımıyla daha yüksek performans ve olası süreç kesintilerine daha hızlı yanıt sayesinde daha az kalite sorunu elde edersiniz. Programların optimize edilmesi daha hızlı üretimle sonuçlanır ve azaltılmış taşıma maliyetleriyle daha da arzu edilen bir çözüm haline gelir. AB ülkelerinde ikamet eden kullanıcılar için Endüstri 4.0 sübvansiyonlarına başvurmanın da mümkün olduğunu söylemeye gerek yok.

 

Sizlerde endüstri 4.0’a Sinterit ile girmek isterseniz 3D3 Teknoloji ile Sinterit Lisa tüm ürünleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.