fbpx

2022 Yılının En iyi Ücretsiz STL Dosyaları ve 3D Model Paylaşımı Yapan Web Siteleri

3D BASKI MODEL SİTELERİ

 

3D yazıcınız var fakat basımını yapacak 3B model arayışında mısınız ? Bu yazımızda sizlere 2022 yılında ücretsiz olarak 3B model indirip basım alabileceğiniz en iyi web sitelerini listeledik.

Bu listedeki siteler size yalnızca 3B yazdırılabilir dosyalar sunmaktadır. Çoğunlukla genel STL dosyalarını içeren bu web sitelerinden bazıları ayrıca OBJ dosyaları veya belirli makineler için G kodu da sunmaktadır.

 

1- Thingiverse

3D yazıcı modelleri için bulabileceğiniz en büyük içerik deposu Thingiverse’dir. 2008’den beri 1,5 milyondan fazla ücretsiz STL dosyasını içinde barındıran Thingiverse’in bu alanda rakibi yok diyebiliriz . MakerBot Industries tarafından işletilmektedir.

Bir içerik üreticisi olarak, toplulukla paylaşmak istediğiniz modelleri ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz. Para kazanmak gibi bir durum Thingiverse’de bulunmamaktadır.

Giriş yaptıktan sonra ücretsiz 3D baskı dosyaları için ilk tercih edilecek kaynaklardan biri olmasına rağmen, Thingiverse teknik sorunlarla ve hatta büyük bir kullanıcı veri ihlaliyle mücadele etti.

3D yazıcı dosyalarını şuradan indirin:  Thingiverse

 

2- Cults

Tasarımcıların STL dosyalarını paylaşabileceği veya satabileceği bir topluluk ve 3D yazıcı dosya pazarıdır. Şirkete göre mevcutta 272.000 öğe ücretsiz olarak indirilebilir durumdadır.

Kullanıcılar, favori tasarımcılarını takip ederek yeni bir eser yayınlandığında anında güncellemeler alabiliyorlar. Cults, İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Almanca dillerini desteklemektedir. Henüz Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

3D yazıcı dosyalarını şuradan indirin:  Cults3D

 

3- Printables

2019’da çıkışını yapan Printables, yüksek kalite standardını korurken hızla büyüyor. Şu anda 199.100’den fazla olan ücretsiz STL dosyaları olarak indirilebilir. Tüm FDM makinelerinde kullanılabilirler.

3D yazıcı dosyalarını şu adresten indirin: Printables

 

4- MyMiniFactory

MyMiniFactory, oyun, rol yapma ve geek kültürüne yönelik yaklaşık 155.000 3D yazıcı dosyası içeren topluluk alanı ve deposudur.

2013 yılında kurulan MyMiniFactory, profesyonel tasarımcılar tarafından yapılan ücretsiz ve ücretli 3D yazıcı dosyalarını, kalite testinden geçirerek sunuyor. Ayrıca, 3D tasarımcılarına düzenli olarak meydan okumalar sağlıyor ve “Dünyayı Tara” adlı kültürel miras temasıyla kapsamlı bir ücretsiz STL dosyası koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

2018’den beri içerik üreticiler, MyMiniFactory’nin premium mağazasında tasarımlarını sergileyerek yeteneklerinden gelir de elde edebiliyorlar.

3D yazıcı dosyalarını şuradan indirin:  MyMiniFactory

 

5- Pinshape

2016 yılında 3D yazıcı üreticisi Formlabs tarafından satın alınan Pinshape, kendisini “üreticileri ve tasarımcıları birbirine bağlayan” bir 3D pazar yeri olarak tanımlıyor. 25.600’den fazla tasarımda indirebileceğiniz çok sayıda ücretsiz STL dosyası mevcuttur. Aynı zamanda premium 3D yazıcı modellerini satın almak ve satmak için bir platform işlevi de görür.

Oyuncaklar ve oyunlar, minyatürler, mücevher ve moda, ev aletleri, aletler, insanlar ve yaratıklar ile ilgili ücretsiz STL dosyaları arıyorsanız Pinshape’e bakmanızda fayda var.

3D yazıcı dosyalarını şuradan indirin:  Pinshape

 

6- YouMagine

YouMagine, Ultimaker’ın kurucu ortakları tarafından kurulan bir topluluk web sitesi ve dosya deposudur.

Üretici merkezli dosya depoları son yıllarda pek fazla değişiklik görmemiş olsa da, hala hayranları var. YouMagine, her FDM makinesi için oldukça sağlam tasarlanmış bazı öğelere sahiptir. 19.000’den fazla ücretsiz 3D yazıcı modeline ve elle seçilmiş bazı ilginç koleksiyonlara göz atabilirsiniz.

3D yazıcı dosyalarını şu adresten indirin:  YouMagine

 

7- XYZ Printing

Tayvanlı 3D yazıcı üreticisi XYZprinting , açmış olduğu bu web sitesi ile ücretsiz STL dosyalarına ulaşabilmenize imkan sağlıyor. 3D yazıcı modellerine erişmek için önce siteye kaydolmanız gerekiyor. Yaklaşık 11.000 üstünde model arasından dilediğinizi indirip kullanablirsiniz.

3D yazıcı dosyalarını şuradan indirin:  XYZprinting 3D Gallery

 

8- Redpah

Redpah, üreticiler ve tasarımcılar için ücretli ve ücretsiz 3D yazıcı modellerinin bir karışımını sunan 3D baskı tasarım mağazasıdır. Redpah’da, indirilebileceğiniz 5.500’den fazla premium ve ücretsiz 3D yazıcı dosyası bulunuyor. Güzel bir özelliği ise,  popüler tasarımcıların çalışmalarına göre bir sıralama yapabilmenizdir.

3D yazıcı dosyalarını şu adresten indirin:  Redpah

 

9- Threeding

Threeding, ücretli ve ücretsiz 3D yazıcı modelleri için çevrimiçi bir pazar yeridir. Platform, bireylerin ve işletmelerin herhangi bir 3D baskı tasarımını satın almasına, satmasına veya sadece takas etmesine olanak tanır. İndirilecek 3.625’den fazla STL dosyası anlık olarak bulunmaktadır.

3D yazıcı dosyalarını şu adresten indirin:  Threeding

 

10- Zortrax Library

Site ilk yayına alındığında, ücretsiz STL dosyalarını Zortrax kitaplığı, Z-Suite yazılımlarına entegre etmiş ve bu nedenle yalnızca Zortrax 3D yazıcı sahiplerinin kullanımına sunmuştu. Şirket, kütüphaneyi yazılımdan ayırdı ve çevrimiçi olarak açık bir şekilde herkesin kullanabileceği bir hale getirdi. 1.900’den fazla 3D yazıcı modelinin çoğu ABS filamenti için optimize edilmiş. Bu malzemeyi normalde kullanmayacak olan kullanıcılara onu denemek için cazip gelebilir.

3D yazıcı dosyalarını şuradan indirin:  Zortrax Library

 

 

 

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.