fbpx

3D Baskı Teknolojisi İle Üretilebilen Şeffaf Diş Hizalayıcıları

Son yıllarda dental alanda kullanımı oldukça yaygınlaşan şeffaf diş hizalayıcıları hakkındaki blog yazımıza hoş geldiniz.

Diğer üretim yöntemleri ile karşılaştırıldığında 3D teknolojisinin belki de en büyük avantajı daha önce denenmemiş veya yapılmamış şeyleri yaparak inovatif açıdan sınırsız bir yenilik sunar.

Diş hekimliği ve yeni teknolojiler arasındaki  güzel ilişkiye aşina olanlar için, meslektekilerin 3D baskıyı o kadar çok benimsemesi şaşırtıcı gelmemeli ki, neredeyse bir düzine 3D yazıcı üreticisi artık özel bir dental 3D yazıcı seçeneği sunuyor. Bunun yanında diğer sarf malzemelerde yine medikal sektörüne özel olarak üretilmektedir.

Yeni uygulamalar şaşırtıcı bir hızla test edilip benim uygulamaya konulmaktadır. Bu durum 3D sektörünü neredeyse tek başına ayakta tutabilmektedir. İmplant yerleştirme kılavuzlarından tam protezlere ve ölçü tepsilerinden implant restorasyonu için özel yapım titanyum bileşenlere kadar, diş hekimliğinin geleceği tamamen CAD/CAM’de olacak gibi görünüyor.

Dental Hizalayıcılar Nasıl Ortaya Çıktı?

Diş hekimliğinde yeniliği yönlendiren 3D baskının çok güzel bir örneği, Zia Chishti olarak da bilinen Muhammed Ziaullah Khan Chishti’nin 20’li yaşlarının başında Ortodontik tedavi görürken yaşamış olması gereken eureka anıydı diyebiliriz. Bilgisayar bilimi ve ekonomi mezunu olan Chishti, metal braketler ve paslanmaz çelik teller içeren “geleneksel” yöntemler yerine, her biri istenen sonuca doğru küçük, artan hareketler sağlayan bir dizi şeffaf plastik aleti dişlerinin üzerine takmayı düşündü.

Dental Hizalayıcılar Göründüklerinden Daha Karmaşıktır

Dişlerin pozisyonlarını yeniden düzenlemek sadece basit bir CAD çalışması değildir. Çok sayıda klinik faktör ve değişken göz önünde bulundurularak bir uzman tarafından dikkatlice hastaya uygun olacak şekilde tasarlanması gereken karmaşık bir biyomekanik süreçtir.

Hekim en azından dişlerin, diş etlerinin ve çene kemiklerinin sağlıklı olduğundan emin olmalı ve hasta ortodontik tedaviyi düşünmeden önce radyografik muayeneden geçmelidir.  Son aşamada hizalayıcı kullanılmalıdır. Aksi takdirde ağız ortamına yerleştirilen her sabit veya hareketli maddede olduğu gibi çürük (çürük) ve diş eti hastalığı riski artar.

Yukarıdakilerin tümü ve daha fazlası, diş hekimliği mesleğinin şeffaf plaklar sağlayan doğrudan tüketiciye iş modelleri fikrine şiddetle karşı çıkmasının nedenleridir aslında. Piyasadaki çoğu şirket, radyografiler dahil olmak üzere diş taraması ve tedavi sırasında izleme gerektirir; diş hareketleri, sağlayan diş hekimine tavsiyelerde bulunmak ve rehberlik etmek için her zaman hazır olan deneyimli Ortodontistler tarafından planlanır; ve bu tür bir tedavi sağlayan genel diş hekimleri öncelikle bu konuda eğitim almalıdır. 

3D Baskılı Şeffaf Hizalayıcılar Nasıl Yapılır?

3D tarama, kalıpları 3D yazdırma ve hizalayıcıları oluşturma için pek çok seçenek olmasına rağmen, şeffaf hizalayıcılar yapma iş akışı aynıdır. Bununla birlikte, şeffaf hizalayıcıları doğrudan 3D olarak basan daha yeni süreç, kalıplama ve termoform adımlarını ortadan kaldırır ve tüm süreci hızlandırır. İlk önce en çok kullanılan yönteme, 3D baskılı diş kalıplarından plak yapma yöntemine bir göz atalım.

Adım 1. Kalıp Alma

Diş hekimi önce hastanın dişlerinin ölçülerini  ya geleneksel yöntemle (diş kalıplama malzemesi tepsisini ısırarak) ya da ağız içi bir 3D tarayıcı kullanarak kaydeder; işlem. Geleneksel ölçüler dental alçıya dökülür ve ardından bir 3D tarayıcı kullanılarak yazılıma aktarılacak formata dönüştürülür. Dişlerin ağız içi taramaları, STL dosyaları olarak 3D yazıcıya aktarılır.

Adım 2. Tasarım

Özel olarak geliştirilmiş bir dental yazılımı veya Autodesk Meshmixer gibi herhangi bir CAD yazılımı kullanarak diş yapısının 3D modelİ üzerinde gerekli değişiklikler yapılır. Bu adım en kritik adımdır, çünkü diş hareketleri belirli artışlarla yapılmalıdır. Hareketin yönü veya açı, diş köklerinin morfolojisi ve boyutu, çevreleyen kemik kalınlığı ve yoğunluğu gibi klinik bilgileri dikkate almalıdır. , kuvvet vektörleri ve oklüzyon (üst ve alt çene dişlerinin birlikte ısırma şekli). Bu sürecin çıktısı, her biri istenen son diş konumlarına doğru küçük diş hareketleri uygulayan bir dizi 3D diş modelidir.

Adım 3. Baskı Modelleri

Bu adımda ise yazdırılacak model sayısı, istenen diş hareketlerinin büyüklüğüne bağlı olacaktır. Bir veya iki dişin pozisyonundaki küçük düzeltmeler sadece birkaç modelle elde edilebilirken, çok sayıda dişin daha karmaşık hareketleri, özellikle dişler için her zaman yeterli yer olmadığı düşünülürse, 40 veya 50 modele kadar gerektirebilir.

Adım 4. Hizalayıcıların Oluşturulması

Gerekli modeller 3D yazdırıldıktan sonra, her biri hasta tarafından birkaç hafta giyilecek olan gerçek şeffaf plakların imalatı için kullanılır. Daha tipik olarak, hizalayıcılar, termoform veya daha spesifik olarak vakumlu şekillendirme adı verilen bir teknik kullanılarak termoplastik malzemeden yapılır: bir malzeme tabakası, bükülebilir hale gelinceye kadar bir elektrikli ısıtma elemanı altında ısıtılır ve doğru sıcaklığa ulaştığında bastırılır. emme kullanarak diş modeli. Soğuduktan sonra şeklini kaybetmeden diş modelinden özel bir şekilde kesilebilir; elle düzeltilip döner aletlerle parlatılır ve kullanıma hazır hale gelir.

Yeni reçine teknolojileri ile birlikte doğrudan hizalayıcıyı da artık 3D baskı olarak alabilmekteyiz.

Reçine 3D yazıcılar, termoformdan daha doğru hizalayıcılar üretebilir ve aynı anda altı ila 14 hizalayıcı basılabilir, bu da tüm süreci  çok büyük ölçüde hızlandırır.

Ancak bu yeni bir tekniktir ve şu anda bu plakların klinik performansına ilişkin sınırlı deney bulunmaktadır. Ayrıca, uzun süreli oral kullanım için FDA ve CE onaylı plakların doğrudan 3D baskısı için net bir biyo-uyumlu malzemeye sahip olduğunu iddia eden yalnızca birkaç şirket var. Her zaman malzemelerinizin tam olarak ihtiyaç duyduğunuz uygulama için uygun sertifikalara sahip olduğundan emin olun. 

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.