fbpx

3D Baskıları Eğitime Entegre Etmenin En Önemli Faydaları Nelerdir?

3D yazıcılar hayatımızın her alanında bizimle birlikte giderek artan bir etkileşim ile var olmaya devam ediyor. Bu yazımızda Formlabs’ın eğitim alanında 3D baskıları nasıl kullanabildiğini inceleyeceğiz.

Havacılık, mühendislik, sağlık, üretim ve eğlence gibi hemen hemen her sektördeki 3D baskıya yatırımı artmaya devam ediyor. Bunun bir getirisi olarak teknoloji günlük hayatımızın her zamankinden daha büyük bir parçası haline geliyor. Günümüzde çok fazla eğitim programı bunu fark ederek ve müfredatlarına 3D baskıyı dahil etti.

Şimdi geliştirilmiş öğrenci katılımı ve işbirliğinden iş gücü gelişimine, çok disiplinli düşünme modellerine ve güçlendirilmiş yaratıcılığa kadar eğitimde 3D baskının faydalarını inceleyeceğiz ve ayrıca hangi teknolojilerin var olduğuna ve nasıl seçileceğine bir göz atacağız.

Eğitimde 3D Yazıcıların Faydaları 

Çok fazla sayıda farklı öğrenme stili ve çeşitli öğretim yöntemlerinin etkililiği üzerine araştırma çalışmaları yapılmasına rağmen, geleneksel eğitimin büyük bir kısmı hala okuma materyalinin ezberlenmesine dayanmaktadır. 3D baskı, öğrencilerin hazır basılı öğretim araçlarını fiziksel olarak etkileşime girmesini sağlar veya araçları kendileri tasarlayarak konuyla gerçekten bağlantı kurmaları için bir yol sunar.

3D baskının bu uygulamalı yönü, derse katılımın artmasına yardımcı olur. Bu teoriyi uygulamaya koymak için Formlabs, Dorchester, Massachusetts’te bulunan ve öncelikle teknoloji eğitimine odaklanan bir devlet lisesi olan Tech Boston Academy ile ortaklık kurdu. 13 haftalık bir program boyunca, Formlabs çalışanları dersler verdi ve öğrencilere bir araç tasarladıkları, modelledikleri ve 3D yazdırdıkları bir ‘hackathon’ ile sonuçlanan proje tabanlı bir kurs boyunca rehberlik etti. Öğrenciler problem çözebildiler ve bir çözüm geliştirmek için CAD becerilerini kullandılar, ardından Formlabs 3D yazıcılarla fikirlerini gerçeğe dönüştürdüler. Bir öğrenci, en çok keyif aldıkları yönün “zihnimdeki fiziksel nesneleri tutabileceğim veya dokunabileceğim gerçek bir şeye dönüştürme yeteneği” olduğunu söyledi. 

Dişçilik fakültesi, hangi ülkede olursanız olun pahalıdır. Bu maliyetin bir kısmı, diş hekimliği öğrencilerinin öğrenmesi gereken son derece uzmanlaşmış araçlardan kaynaklanmaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde öğretim görevlisi olan Dr. Gülşah Uslu, öğrencilerden paylaşmalarını istemek yerine maliyetleri düşürmenin ve her öğrenciye bir araç seti sağlamanın bir yolu olarak 3D yazıcıları kullanmaya başladı.

Tipik olarak diş hekimliği öğrencileri, klinikte gözetim altında ilk hastalarını tedavi etmeden önce uygulamalı bir eğitim programından geçerler. Bu eğitim ya yapay anatomik modeller üzerinde ya da çekilmiş dişler üzerinde yapılır ki her ikisi de pahalı ve elde edilmesi zordur. Dr. Uslu, 3D baskıya yöneldi ve 14.000’den fazla anatomik olarak doğru yapay diş modeli üretti; Dr. Uslu, yüksek öğretim standardına devam edebildi ve öğrenciler, kişiselleştirilmiş öğretim araçlarına odaklanarak bilgilerini akılda tutmalarını ve katılımlarını artırabildi.

Eğitim için 3D Yazıcı Türleri

3D yazıcılar değişen teknolojik altyapıları ile farklı sektörlere, farklılaşan özellikleri sayesinde tercih edilebilmektedirler. Eğitimcilerin de kendi bölümleri ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tercih yapmaları verimlilik anlamında oldukça önemlidir.

1-FDM 3D Yazıcılar

Eğitimde ve aslında genel olarak da en yaygın 3D yazıcı türü olan FDM 3D yazıcılar, bir yazıcı memesinin yapım alanında katman katman biriktirdiği termoplastik filamenti eriterek ve ekstrüde ederek parçalar oluşturur. Avantajları, ölçeklenebilirliği ve satın alınabilirliğinin yanı sıra, CAD’de tasarım yapmayı yeni öğrenen öğrenciler için kavraması kolay bir kavram haline getiren teknolojinin basit doğasında yatmaktadır.

İhtiyaçlarınıza uygun FDM 3D yazıcıyı seçmek için bizimle iletişime geçebilir, yada web sitemizden ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

2-SLA 3D Yazıcılar

Eğitimciler başlangıçta , fiyatlar onları tipik bir okul bütçesinin ötesine geçtiğinde, geleneksel SLA yazıcılarını benimsemekte yavaş davrandılar. Daha sonra, Form 2 ve Form 3 gibi masaüstü SLA 3D yazıcıları teknolojiyi erişilebilir kılıp güvenilirliklerini ve profesyonel kalitelerini kanıtladığından, her eğitimcinin araç setinde güvenilen araçlar haline geldiler. 

SLA yazıcılar çok yönlüdür ve üstün yüzey kaplamaları, çeşitli malzeme seçenekleri ve kesin doğrulukları sayesinde birçok uygulama için uygundur. SLA parçalarının izotropik doğası da onları diğer teknolojilerden ayırır ve SLA’yı su geçirmez parça baskısında lider yapar.

İhtiyaçlarınıza uygun Formlabs SLA 3D yazıcıyı seçmek için bizimle iletişime geçebilir, yada web sitemizden ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Doğru 3D Baskı Ortamı Seçimi

Her eğitim kurumunun, 3D yazıcıları öğrenciler için erişilebilir kılmak için kendi tercihleri ​​ve yetenekleri olacaktır. Çoğu üniversite için, 3D baskı laboratuvarlarının eklenmesi bölüm başkanları tarafından yönetilirken, diğerlerinde herkese açık çok disiplinli bir alan yaratmak için büyük hibeler verilebilir. 

3D yazıcılar, ister belirli projeler için küçük araştırma laboratuvarlarında, ister büyük imalathanelerde, fabrikasyon laboratuvarlarında, inovasyon merkezlerinde veya girişimci merkezlerinde kullanılsın, her durumda öğrenme deneyimini geliştirebilir.

Araştırma laboratuvarları kapsam, boyut ve konu bakımından büyük farklılıklar gösterir, ancak hepsi bilimsel anlayışı ilerletmeye adanmış olduğundan, 3D baskı gibi en son teknoloji yıllardır dahil edilmiştir. Hawaii Üniversitesi’nin Nanoteknoloji Laboratuvarında bir lisans öğrencisi, lisans öğrencilerinin, yüksek lisans öğrencilerinin ve doktora adaylarının araştırma materyalleri oluşturmasına yardımcı olan Form 3 ve Form 3L SLA yazıcılarının çalıştırılmasından ve bakımından sorumludur. Laboratuvardaki yazıcılar için en geniş kullanım durumu, yüksek performanslı seramik nanomalzemeler için sıkıştırma kalıplarıdır.

Eğitim alanındaki tüm 3D Yazıcı, Sarf Malzeme ve Teknik Destek ihtiyaçlarınız için 3D3 Teknoloji yanınızda!

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.