fbpx

3D Tarayıcı Nedir? 3D Tarayıcı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

hp pro s3 model 3d tarayıcı

3 boyutlu tarayıcılar her geçen gün daha çok kullanım imkanı sağlıyor. Bu yazımızda pek çok çeşidi olan 3D tarayıcı nasıl ve ne için kullanılır sorularını cevaplayacağız.

 

hp pro s2 modeli olan 3d tarayıcı, 3d baskı almadan önce kullanılıyor

İhtiyaçlara Yönelik 3D Tarayıcı Seçimi

 

Önce ihtiyacımız olan çözünürlük ve taratacağımız obje boyutlarına karar vermemiz gerekiyor. Büyük bir obje için el tipi hareketli bir 3D tarayıcı (örneğin Artec, Structure Sensor) iyi bir seçim olabilir. Küçük objeler için ise parçayı tabla üzerine koyduğumuz (tablanın kendi etrafında döndüğü) bir 3D scanner faydalı olabilir (örneğin HP S2 yada HP S3).

İnsan tarayacaksak kişi etrafına belli uzaklıkta kurulmuş kamera seti iyi bir performans sağlayabilir. Elbette düşük hassasiyet kabul edilebilir bir durumsa, cep telefonlarına kurulabilecek uygulamalar ile telefonumuzu da belli yere kadar kullanmak mümkün olabilir.

structure sensor modeli olan 3d tarayıcı, 3d baskı almadan önce kullanılıyor

 

3D tarayıcı kullanımı kadar 3D tarama işlemi sonrasında oluşan veri dosyasının nasıl kullanılacağı da önem taşıyor. Bu veri dosyasını 3D tasarım programlarımız ile yada programa kuracağımız eklentilerle değiştirebilir ve oynanabilir hale getirmek mümkün.

Özellikle HP S2 ve HP S3 tipi tarayıcılar ile bu tip tersine mühendislik (reverse engineering) ve prototipleme çalışmaları yapmak  son derece sıkça kullanılan bir yöntem.

 

artec 3d tarayıcı

 

3D scanner ve 3D yazıcının birlikte kullanımı ise son derece sıkça kullanılan bir mühendislik yöntemidir. Örneğin prototip üretimi için bir parçanın 3D tarayıcıdan dijital verisini çıkararak, bilgisayarda gerekli değişiklikleri yapmak, MegaMaker gibi geniş baskı alanlı bir 3D yazıcıdan 3D baskısını almak oldukça hızlı bir prototipleme imkanı sağlayacaktır.

3 boyutlu tarayıcılarda kamera ve lens kalitesi, dual kamera kullanım, gyroscope gibi donanımlar 3D scanner kalitesinde büyük önem  taşıyan parametreler.

Ayrıca ışık kalitesinden etkilenme durumu da son derece önemli bir seçim kriteridir. Zira her zaman stüdyo ışığı ortamı yakalayabilmek zor olabiliyor. 3D tarayıcımızı seçerken yine ihtiyacımız olan çözünürlük, bütçemiz ve prototip için kullanım alanımızı doğru belirlemek en önemli seçim kriteri olarak karşımıza çıkıyor.

 

xyz printing'in ürettiği xyz aio hem 3d tarayıcı hem de 3d yazıcı olarak işleyebiliyor

3D3 Teknoloji ile 3D Yazıcıların Dünyasını Keşfedin!

 

35’den fazla ürün ile Türkiye’nin en büyük 3d yazıcı ve 3d tarayıcı çözümleri merkezi olan 3D3 Teknoloji‘nin sunduğu geniş mağaza seçeneği ile ihtiyaçlarınızı kusursuz şekilde karşılayacak ürünlerinizi güven ve memnuniyet garantisi ile elde edebilirsiniz!

 

 

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.