3D yazıcı ile neler yapılır sorusu çoğu 3D yazıcı kullanıcısının bir noktada aklına takılan konulardan biridir. 3D yazıcılar ile yapılabileceklerin sınırı olmadığını biliyoruz. Bu yazımızda 3D yazıcınız ile yapabileceğiniz 10 harika baskı fikrini paylaşacağız.
1-İnce Kredi Kartlık
3D yazıcınızla yapabileceğiniz ilk baskı fikrimiz ince kredi kartlık. Son dönemlerde sıklıkla tercih edilen bu tasarımdaki bir kartlığı kendiniz evde 3D yazıcınız ile basabilirsiniz. Arkasındaki düğmeye basarak 5 adet kartı dışarı çıkarabilirsiniz.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
2-Mini Satranç Takımı
Günümüzde satranç her yerde her yaştan insanın keyifle oynadığı bir oyun olmaya devam ediyor. Minichess isimli bu yeni satranç modu ile daha az taşla 5×5’lik küçük bir tahtada oynayabilirsiniz.
Tahtayı ve parçaları yazdırmak karmaşık değildir. Küçük mıknatıslar ile manyetize edilmek üzere tasarlanmışlardır ve manyetik mandallı bir saklama tepsisi vardır. Tüm baskılar bitti ise 3d yazıcınız ile yapmış olduğunuz mini satranç takımını kullanmaya başlayabilirsiniz.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
3-Saç Kurutma Makinesi Tutucu
Bir çoğumuz için bir kurtarıcı olacak bu baskı ile, yeri belli olmayan sürekli farklı bir yere bırakıp sonrasında aramak zorunda kaldığımız saç kurutma makinelerimizi sabit bir konumda tutabileceğiz. Bu oldukça basit ama bir o kadar da kullanışlı 3d baskıyı çift taraflı bant ile sabitleyip kullanmaya başlayabilirsiniz. 3D yazıcınız ile yapabileceğiniz faydalı bir malzemeye daha sahip olmuş olduk.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
4-Klips
Destek yapısı olmadan tek parça halinde basılan bu klips, sadece birkaç dakika içinde hazır olabilmektedir. Giysi asmak için, yedek perde askısı olarak, kağıtları kontrol altında tutmak için veya aklınıza gelebilecek diğer kullanım durumlarında kullanabilirsiniz. En iyi malzemeyi arıyorsanız, PLA veya PETG ile de rahatlıkla baskı alabilirsniz. 3D yazıcınız ile bu tarz kullanışlı ve hızlı baskılar almak inanılmaz zaman kazandıracaktır.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
5-Sıkıştırılmış Matkap
3D yazıcınız ile matkap yapabilirsiniz. Bu mekanik matkap, tetiğe basılarak etkinleştirilir. Hafif delme için mükemmeldir, düşündüğünüzden daha güçlüdür ve elbette elektrik gerektirmez. Atölyenize bu sevimli eklenti için ihtiyacınız olan tek şey bir matkap ucu, bir yay ve birkaç vida.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
6-Fermuarlı Çanta Klipsi
Birkaç yıl önce sorulsaydı, bir fermuarı 3 boyutlu olarak basmanın mümkün olamayacağını düşünürdük. Fakat tam olarak şuan buna sahip olabilirsiniz.
Bu ücretsiz model, çantayı kapatmak için sıra sıra küçük parçalar ile birlikte gelir. Bazı montaj aşamalarını bulunuyor. Montajını yaptıktan sonra kullanıma hazır. Modelin tasarımcısı LoboCNC şöyle yazıyor: “Fermuarı açın, torbanın kenarını tabana doğru parmakların içine sokun. Parmaklarınız çantanın kenarlarını kavrayacak şekilde fermuarı kapatın. Birkaç kez tekrarlayın çünkü çok eğlenceli.” Denemesini size bırakıyoruz.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
7-El Fanı
Yazın en sıcak günlerinde belki de hepimiz biraz serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyoruz. Bu sorunu da 3D yazıcınız ile artık çözebilirsiniz. Bu 3D baskılı fan, bir kez monte edildikten sonra aslında sizi serinletmek için rahatlıkla kullanılabilir. Ek pil gerektirmez ve bir sıkma mekanizmasıyla çalışır ve tasarımcısına göre bir oyuncaktan daha fazlasıdır.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
8-Kablo Soyucu
Kabloları sıyırmak, plastik kaplamayı kablodan ayırmak oldukça meşakkatli bir iş olduğundan, çoğu elektronik meraklısı için en az arzu edilen işlerden biridir. Pahalı pense modellerine para harcamak yerine 3D yazıcınıza güvenebilirsiniz. İki küçük baskı ve bir jiletle, saniyeler içinde her boyuttaki kabloyu sıyıran bir kablo soyucu yapabilirsiniz.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
9-Pil Dağıtıcı
Özellikle biten piller ömürlerini çekmecelerde geçirme eğilimindedirler. Pilleri organize etmek de yine 3D yazıcınızdan alabileceğiniz bir baskı ile çözebileceğiniz bir işlem olmuş oluyor. 20 AA ve 35 AAA pil tutar.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
10-Kablo Düzenleyici
Kablo konusu, çevremizdeki elektronik cihazların artmasıyla birlikte giderek daha büyük bir sorun olmaya başladı. 3D yazıcınız ile yapabileceğiniz bu kablo düzenleyici ile kablolarınızı daha düzenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Kabloyu sarmak için kapağı döndürmeniz yeterlidir. Ve daha fazla uzunluğa ihtiyacınız varsa, her iki ucunu da çekebilirsiniz.
Montaj ve talimatlara ulaşmak için tıklayın.
3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.
Bize Yazın
info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.
Müşteri Hizmetleri
0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.