fbpx

3D Yazıcı Teknolojileri İle Para Kazanmanın 6 Kolay Yöntemi

Birçok 3D yazıcı kullanıcısının merak ettiği bir konudur 3D yazıcı ile nasıl para kazanabilirim sorusu. Bu yazımızda 3D yazıcı ile para kazanma yöntemlerini diğer 3D teknolojileri ile birlikte inceleyip bazı tavsiyeler vereceğiz.

Önce ilk soru ile başlayalım. 3D yazıcı ile para kazanabilir misiniz ? Bu sorunun cevabı kesinlikle evet. 3D yazıcı veya 3D baskı sektöründe faaliyetlerde bulunarak şüphesiz para kazanabilirsiniz.

Kazanacağınız paranın miktarı ise, teknolojideki bilgi düzeyinize ve bu ek işe ne kadar zaman ayırdığınıza bağlı olacaktır.

1- Okullara Eğitim Modelleri Satmak

3D baskı ile para kazanmanın yollarından biri okullara eğitim modelleri satmak olabilir. Ancak tüm okulların 3D yazıcı satın alacak parası veya öğrencilere 3D yazdırmayı öğretebilecek eğitimli eğitimcileri yoktur. Onlara 3D yazıcılar satmak yerine okulları eğitim modelleri satın almaya ikna edebilirsiniz.

Tüm okullar, öğrencilere öğretmek için standart tıp veya bilim modelleri kullanır ve bunlar çoğunlukla eskimiş ve hatta parçalanmamak için gevşek bir şekilde onarılmıştır. Bu nedenle, mevcut modellerini değiştirmek ve daha ilginci, öğrencilerin kavramları, fikirleri ve konuları anlamalarını geliştirmek için onlara yeni ve benzersiz 3D baskılı modeller sunmak, okullar için önemli ölçüde ilgi çekici olabilir.

Kavramsal modeller geliştirmeniz ve bunları ya kendiniz tasarlamanız ya da tasarlayıp 3 boyutlu olarak yazdırmanız gerekecek. Örnek modellere sahip olduğunuzda, bir satış çılgınlığına başlamanız yeterlidir. Bir sipariş alırsanız, talep üzerine ürettirin ve okula teslim edin.

Tüm insan vücudundaki kemiklerin 3D yazıcıda üretilmiş modellerini, bilimi, matematiği, coğrafyayı, tarihi ve tam anlamıyla modellerle büyük ölçüde iyi açıklanabilecek herhangi bir konuyu açıklayan kavramsal modeller oluşturabilirsiniz. Yalnızca öğrencilere yardımcı olmakla kalmayan, aynı zamanda eğitimcilerin bu kavramları öğretme çabalarını azaltabilen ürünler geliştirmeye odaklanın.

2- 3D Yazıcı İnceleme Yayıncılığı

Bir 3D yazıcıyı kullanma konusunda uzmansanız, 3D yazıcı inceleme uzmanı da olabilirsiniz. Bir 3D yazıcı edinmek ve 3D yazıcı hakkında heyecan verici bir inceleme yazmak için üreticilerle iletişime geçebilirsiniz. Bu inceleme, üçüncü taraf bloglarda ve hatta kendi YouTube kanalınızda yayınlanabilir. Ürününün üçüncü bir kişi tarafından incelenmesini isteyen üreticiden veya içeriğinizi yayınlayacak blogdan para kazanabilirsiniz. Bu da günümüzde 3D baskı ile para kazanmanın en basit yollarından biridir.

3- 3D Yazıcı Danışmanlığı

3D yazıcılar hakkında uzman seviyesinde bilgi seviyesine sahipseniz, neden onu iyi bir şekilde kullanmıyorsunuz? Bir danışmanlık işine başlayabilirsiniz. Bu kolay bir yan uğraş olabilir, ancak bu fikirle 3D baskı ile çok para kazanabilirsiniz.

Küresel olarak baktığımızda, 3D baskı teknolojisinin benimsenme oranı yavaş kalıyor. Sermaye yatırımının teknolojiyi dikkate almak için bile engelleyici derecede pahalı olduğuna inanmaktadır. Bu bir dereceye kadar doğru olsa da, üretimin yalnızca belirli bölümlerinde fayda sağlayan geleneksel makinelerin aksine, 3D yazıcılara yatırım yapmak tüm tedarik zincirinde fayda sağlayacaktır. 

Danışmanın işletmelere 3D baskıyı benimseme konusunda daha iyi kararlar almalarında yardımcı olabileceği yer tam da burasıdır. 3D baskı teknolojisinin işletme için gerekliliği, işletmenin gerçekten teknolojiye ihtiyacı olup olmadığı ve varsa teknolojiyi nasıl uygulayacağı ve daha fazlası gibi soruların yanıtlanmasında bir danışman olarak yardımcı olabilirsiniz. Yanlarında birinin olması, KOBİ’lerin teknoloji satıcılarıyla başa çıkmalarına kesinlikle yardımcı olacak ve bu zincir büyüdükçe size daha çok fayda sağlayacaktır.

3- 3D Tarama Hizmeti

3D baskının yaygınlaşması ile birlikte tersine mühendislik, yeniden ilgi kazandı. Her türlü nesnenin 3 boyutlu olarak yazdırılabilmesinin kolaylığı nedeniyle, birçok endüstri artık eski makine parçalarını tarayıp 3 boyutlu olarak yazdırıyor.

3D taramadan yararlanmanın birkaç yolu vardır. İhtiyacınız olan tek şey, şüphesiz yatırım olacak bir tarayıcıdır, ancak daha küçük el tipi tarayıcılar da satın alabilir ve tarama hizmetleri sağlayabilirsiniz.

Çevrimiçi serbest meslek işleri aracılığıyla iş bulmak en iyi yaklaşımdır. Çeşitli web siteleri mevcut işleri listeler ve ayrıca sözleşmeli işler hakkında şirketlerle doğrudan bilgi alabilirsiniz. Birkaç potansiyel müşteri belirledikten sonra, dijital dosyaları taramaya ve oluşturmaya başlayabilirsiniz.

4- Ekipman Kiralama

3D baskı ile para kazanmanın en iyi yollarından biri de ekipman kiralama diyebiliriz. Kullanmadığınız bir 3D yazıcınız kiralamayı düşünün. Okullarla bağlantı kurarak bilim fuarlarında, laboratuvar günlerinde veya diğer özel günlerde okullara kiralayarak kısa sürede para kazanabilirsiniz. Ayrıca akademik projesi için bir mühendislik öğrencisine veya yerel bir üreticiye kiralayabilirsiniz. Ek olarak, becerikli olabilir ve hafta sonları eğlenmek isteyen aileler, çocuklarına evde eğitim veren ebeveynler vb. bibi benzersiz müşteriler arayabilirsiniz.

5- Dijital 3D Model Satışı

Bu yöntem için tabi öncelikle  3D model tasarımı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Ev dekoru gibi ev veya ofis ürünleri için de benzersiz modeller oluşturabilirsiniz. Bunları çevrimiçi 3D model web sitelerinde satışa sunabilirsiniz. Bu konudaki uzmanlığına ve kuracağınız iş ağına göre bir süre sonra tasarım istekleri almanız mümkündür.

6- Kişiselleştirilmiş Ürün Satışı

Dünya, artık insanların kişiselleştirilmiş ürünler satın almaya daha meyilli olduğu bir döneme yaklaşıyor. Çoğu müşteri, bireyselliklerini yansıtmayan seri üretim ürünlerden uzaklaşmaya ve daha kişiselleştirilmiş ürünlere yönelmeye başlamıştır. Böylece, bu tür müşteriler için, kendilerini özel hissettiren, kişiselleştirilmiş, benzersiz ürünler tasarlayabilir ve 3D baskı yapabilirsiniz. Böylesine benzersiz bir ürün oluştururken şekil, boyut, doku, renk, geometri ve çok daha fazlası hakkında kullanıcı girdilerini dikkate alabilirsiniz.

Bu tür kişiselleştirilmiş ürünleri satmak, 3D baskı ile para kazanmanıza yardımcı olabilir ve bunun tam zamanlı bir iş olması gerekmez.

Bu yazımızda 3D yazıcınız ile para kazanma yöntemleri üzerinde bazı fikirler vermiş olduk. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere!

 

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.