fbpx

3D Yazıcı Yatak Taban Plakası Seçimi

Yeni bir yapı plakası almak istiyor ancak ne tür plaka satın alacağınıza karar veremiyor musunuz? 3D yazıcı yatağınız için en iyi kararı vermenize yardımcı olalım!

 

Yapı plakası olarak da bilinen baskı yatağı, herhangi bir FDM 3D yazıcının en önemli bileşenlerinden biridir. Yazıcınız erimiş filamenti herhangi bir yüzeye yaptıramaz veya düşük kaliteli bir baskı plakası (veya hiç baskı plakası olmaması)  kullanırsanız muhtemelen baskı hatalarına yol açacaktır.

Baskı yatağının birincil işlevi, baskı sırasında alt (birinci) katmanın yapışması için düz ve pürüzsüz bir yüzey sağlamaktır. Bunun gerçekleşmesi için, baskı yatağının, ekstrüde edilmiş filamentin ilk katmanıyla geçici bir bağ oluşturması gerekir, böylece model baskının ortasında hareket etmez ve bir soruna neden olmaz.

Bugün, hepsi farklı özelliklere, boyutlara sahip 3D yazıcı yapı plakaları için birçok seçenek var. Bazı baskı yataklarının belirli malzemeleri basmak için diğerlerinden daha iyi olduğunu belirtmek de önemlidir. Örneğin, bir baskı yatağı bir PLA filamentiyle harika çalışabilirken, polikarbonat veya ABS yazdırıyorsanız, başka bir baskı plakası tipinde daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bu yazıda, piyasadaki en iyi baskı tablası seçeneklerinden birkaçını listeleyerek en iyi baskı yatağını nasıl seçebileceğinizi gözden geçireceğiz. Ancak seçeneklere girmeden önce, sizin için hangi baskı yatağını seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir yapı plakasının bazı özelliklerini gözden geçireceğiz.

Baskı yatağı seçerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktör vardır. Bu bölümde, sizin, yazıcınız ve filamentiniz için doğru baskı plakasını seçtiğinizden emin olmak için bunların üzerinden geçeceğiz.

 

Baskı yatağının en önemli faktörü, yatağın en üstteki kaplaması olan yüzey malzemesidir – bu genellikle baskı tablasında hangi filament malzemelerinin çalıştığını kontrol eder. Çoğu baskı yatağı için yüzey malzemesi, cam yatak gibi tüm baskı yatağı boyunca aynıdır . Bununla birlikte, yay çeliği PEI levhaları gibi yapı plakaları , üst katman için bir malzemeden ve yatağın geri kalanı için başka bir malzemeden oluşan bir çıkartma veya özel kaplama kullanır.

Benzer bir notta, bir baskı yatağının belki de ikinci en önemli özelliği, baskı tablasının temel malzemesidir. Bu malzeme, yatağın ilk kat aderansını ve üst kat malzemesini etkilemezken, yatağın özelliklerini belirler. Yay çeliği PEI yatağı örneğimize geri dönersek, yay çeliği filamentin yüzeye ne kadar iyi yapıştığını etkilemez, ancak yatağı esnek, dayanıklı ve manyetik hale getirir.

 

Son olarak, yatağın diğer özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz çünkü bunlar ürünün performansını ve kullanıcı deneyimini etkileyebilir. Manyetizma, esneklik, çift taraflı kaplama ve dayanıklılık, bir yapı plakasını daha iyi hale getirebilir. Bir baskı tablasının benzersiz özellikleri, genellikle baskı tablasının yapıldığı malzemenin bir ürünüdür, ancak her zaman değil.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.