fbpx

3Devo ile Filament Üretirken Ekstrüzyon’da Dikkat Edilmesi Gerekenler

Daha önceki blog yazılarımızda hangi plastiklerin geri dönüştürülebilir olduğunu ve geri dönüştürülemeyeceğini, plastikleri nasıl parçalayabileceğimizi anlattık. Bu blog yazımızda ise 3Devo ile filament üretirken filament ekstrüzyonda dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz.

Öncelikle ekstrüzyon yaparken her şeyin deney yapmak, test etmek,  bazen başarısız olmak yine da daha çok denemekle alakalı olduğunu unutmayın.

 

Malzemeleri Arındırdığınıza Emin Olun

Yeni başlayanlar için, kıyılmış plastik atığınızın toz ve sıvı içermediğinden emin olmak önemlidir. Plastik atıklarınız hala bir miktar nem içeriyorsa, önce onları kurutmanız gerekmektedir. Aksi takdirde kalitesiz filamentler üretmiş olursunuz. Parçalanmış plastik atığınızı, bir fırın veya polimer kurutucu kullanarak kurutabilirsiniz .

Erime Sıcaklığı Ayarı

Parçalanmış plastik atığınız kullanıma hazır olduğunda, malzemenizi iyi bir şekilde eritebilmek için doğru sıcaklık ayarlarına odaklanmanız gerekir. Malzemenizin hangi sıcaklıkta eriyeceğinden emin değilseniz, ücretsiz olarak indirebileceğiniz malzeme özellik kılavuzuna göz atın.

Filament Soğutma

Doğru sıcaklık ayarlarına sahip olmanın yanı sıra, istenen filament şeklini elde etmek için doğru ayarlara sahip olmak gerektiğinden, doğru soğutma ayarlarına sahip olmak da önemlidir. Neyse ki, filament ekstrüderimiz zaten istediğiniz şekli elde etmek için seçebileceğiniz bazı ön ayarlara sahiptir. Önceden ayarlanmış bazı ayarları olmayan bir ekstrüder kullanıyorsanız, makineniz için doğru ayarları bulmak için kıyılmış plastik atığınızla bazı testler yapmayı düşünmelisiniz.

Uygun Havalandırma

Çok önemli olan ve insanların genellikle fazla düşünmediği bir diğer şey de, iyi bir havalandırmanın devam ettiğinden emin olmaktır. Materyalleri ekstrüde ederken, solunduğunuzda sağlığınız için zararlı olabilecek çok sayıda toksik madde açığa çıkabilir. Bu nedenle ekstrüzsyon işleminin yapıldığı mekanın yeterli havalandırıldığından emin olun.

Kendi filamentinizi geliştirmek ve üretmek istiyorsunuz 3Devo
hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.