fbpx

3Devo ile Yeni Nesil Filament Üretimi

Ar-Ge çalışmaları için özelleştirilmiş filamentler üretmeye ya da önceki baskılardan kalan 3D baskı parçalarından ve atık plastiklerden filament üretmeye hazır olun! 3Devo filament üretimi makineleri ile artık bireysel olarak filament üretmek mümkün.

3Devo’nun sağladığı filament ekstruzyon sisteminden araştırma, eğitim, deney veya üretim gibi projelerinizde faydalanabilir ve filament üretiminde bütün kontrolü kendi elinize alabilirsiniz.

3Devo ile Filament Ekstruzyonu

3Devo filament ekstruzyon sisteminde bütün filament üretim aşamalarında kullanabileceğiniz ürünleri bulabilirsiniz.

Elinizdeki önceki baskılardan kalan supportları ya da hatalı baskılarınızı 3Devo Shr3d It ile parçalayıp filamente dönüşebilecek küçük granüller haline getirebilirsiniz.

Airid ile elinizdeki granülleri filamente dönüştürülebilir uygun nem oranına sahip olması için filamente dönüştürmeden önce kurutabilirsiniz.

Üretmek istediğiniz malzemeye göre, filament üretme makineleri Precision ve Composer’den birini seçip filamentinizi üretebilirsiniz.

Composer ve Precision’un farklı modeller olmasını sağlayan temel özellik ekstruzyon vidaları. Composer’daki ekstruzyon vidası sayesinde çok çeşitli polimerleri ve katkı maddelerini bir arada kullanarak özel filamentler
geliştirebilir, metal katkılı filament üretebilirsiniz. Precision ise çap hassasiyetini korurken
yüksek hızda filament üretilmesini sağlar.

Her iki serinin de 350 ve 450 olmak üzere iki farklı modeli mevcut. Composer 350 ve Precision 350’nin max sıcaklığı 350 C’dir. Bu modellerle PLA, ABS, PC, PS, PETG, TPU TPE, PPS, PVA, Bio PE, New Pet ve PA gibi mühendislik malzemelerini üretebilirsiniz.

Composer 450 ve Precision 450’nin ise max sıcaklığı 450 C’dir. 350 modellerinde üretebilen malzemelere ek olarak PEEK, PC, PS, PEEK, PAEK,PEI, PSU, PES, PTFE, PVD+ üretebilirsiniz.

3Devo ile Filament Üretim Süreci

1.Adım: Parçalama ya da Hazır Granül

 

Bir çok termoplastik malzemeyi kendi filamentinizi üretmek için kullanabilirsiniz. Yalnızca filament üretim işlemini başlatmadan önce bu malzemeleri 3Devo’nun Filament Maker’larının işleyebilmesi için parçalayıp küçük granüller haline getirmeniz gerekir. Bu işlemi 3Devo’nun parçalayıcısı Shr3d It ile yapabilirsiniz. Bunun yerine 3Devo’nun hazır granülleriyle de filament üretimine başlayabilirsiniz.

2.Adım: Kurutma

Nem, kaliteli 3D baskı filamenti üretmeyi neredeyse imkansız hale getirebilir. Bu nedenle filament üretiminden önce granülleri kurutmanız gerekmektedir. Filament üretilmeden önce granüllerin kurutulmasıyla, üretilen filamentin performans özellikleri arttırabilir ve baskı sırasında filamentten dolayı oluşabilecek olası sorunları engellenebilir. 3Devo AIRID kurutucu ile filament üretimi öncesi granülleri kurutabilirsiniz.

3.Adım: Filamente Dönüştürme

Kuru olduğuna emin olduğunuz granülleri 3Devo filament makineleri ile filamente dönüşmesini ve makaraya sarılmasını sağlayabilirsiniz. Granülleri uygun sıcaklıklarda eritip daha sonra uygun çapta filamente dönüştürebileceğiniz, üreteceğiniz malzemelere göre özelleştirilmiş iki tip filament maker vardır: Composer ve Precision.

3Devo filament ekstruzyon ekosistemi şimdi sadece 3D3 Teknoloji güvencesiyle Türkiye’de! 3Devo filamen üretim makineleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve teknik sorularınız için 0850 305 25 75 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.