fbpx

3DHubs 3D Baskı Trendleri 2020 Raporu: 5 Yıl İçinde 3D Baskı Pazarı Tahmini Olarak Her Yıl Ortalama %24 Oranında Büyüyecek

Hollandalı 3D Baskı Üretim Platformu Hubs her yıl olduğu gibi bu yıl da 3D Baskı trendlerinin yer aldığı raporu 3D Printing Trends Reports 2020’yi yayınladı. Raporu indirmek için tıklayın.

3D Hubs’ın 2020 3D Baskı Trendleri Raporuna göre, analistler, 3D baskı pazarının yıllık ortalama % 24 oranında büyüyerek 2024 yılına kadar 35 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.

Talep üzerine üretim platformu tarafından yayınlanan yıllık raporda, 3D baskı şirketleri tarafından 2019 yılında 1,1 milyar dolardan fazla yatırım toplandığı ve 3D yazıcı üreticilerinin girişim kapitalistlerinden toplam fonun üçte ikisinden fazlasını elde ettiği kaydedildi.

Marketing Trendleri

Yukarıdaki grafik, 2019 yılında toplam üretim pazarı segmentini değerlendiren on saygın pazar analisti tarafından rapor edilen verileri özetlemektedir. Halka açık, farklı kaynaklardan gelen verilere dayanılarak oluşturulmuştur ve küresel 3D baskı pazarının mevcut büyüklüğü ve gelecekteki potansiyeli hakkında bir araya gelerek en iyi tahmini sağlar.

2019 yılında, küresel 3D baskı pazarının 2014’ten bu yana yıllık% 25’lik bir büyüme görerek ortalama 12,1 milyar dolar (veya farklı analistler tarafından 9,9 milyar dolar ile 15,0 milyar dolar arasında) olduğu tahmin ediliyor.

Ancak bu grafik, katmanlı imalat teknolojilerine yapılan şirket içi yatırımları içermez. Takip eden beş yıl boyunca analistler pazarın ortalama olarak % 24 CAGR’de büyümesini ve 2024 yılına kadar 35.0 milyar dolara ulaşmasını ve yaklaşık üç yılda bir iki katına çıkmasını bekliyor.

Bununla birlikte, dış değişken faktörler% 20 kadar düşük veya% 28 kadar yüksek bir büyümeye yol açabilir, bu da 2024’te 24.0B $ ‘ın altında veya 45.0B $’ ın üzerinde bir pazar büyüklüğü ile sonuçlanabilir. Dış değişkenler; 3D baskı endüstrisinin içindeki seri üretim için benimsenme oranı, malzeme ve sistemdeki gelişmeler ve toplam maliyetlerde azalma, ayrıca müşteri talepleri ve daha fazla ekonomik iklim gibi dış faktörleri de içerir.

Servis Sağlayıcılar ve Çevrimiçi Üretim

Katmanlı imalat servis sağlayıcı sektörünün 3D baskı endüstrisinde en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğunu belirledik. Büyümesi imalat sanayini bile etkiliyor. Örneğin, havacılık ve uzay endüstrisinde faaliyet gösteren dövme ve döküm üreticileri, kapasitelerini genişletme konusunda isteksiz olsalar bile, talep artar, çünkü katmanlı imalatı bir yedek olarak görürler.

Bu segmentin büyüklüğünün pazar analistleri tarafından toplamın yaklaşık% 34’ü olduğu tahmin edilmektedir. 3D Hubs’ın araştırmasına dayanarak, bu payın en az% 35-45’i “çevrimiçi üretim” e atfedilebilir. “Çevrimiçi üretim” veya “Hizmet Olarak Üretim” terimi, imalat sanayiindeki tedarik ve tedarik sürecini otomatikleştiren çevrimiçi platformları ifade eder.

Tedarik zincirindeki işlemler (sorgulama, fiyat görüşmesi, vb.) manuel olarak gerçekleştirilir. Sonraki bölümler, günümüzde profesyonel kullanıcılar tarafından 3D baskı talebinin küresel dağılımının bir anlık görüntüsünü oluşturmak için 3D Hubs platformu aracılığıyla toplanan işlem verilerini analiz ediyor.

Bu harita, çevrimiçi 3D baskı talebinin, 3D Hub platformundaki işlem verilerine dayalı küresel dağıtımına genel bir bakış sunmaktadır. 2019 yılında toplu olarak 550.000’den fazla 3D baskılı parça sipariş eden müşterilerin konumunu grafiksel olarak temsil ediyor.

Kuzey Amerika ve Avrupa, küresel talebin% 95’inden fazlasını temsil eden çevrimiçi 3D baskıda açık liderlerdir. Yalnızca ABD, 3D baskılı parçalara yönelik dünya çapındaki talebin yaklaşık% 50’sine tekabül etmektedir. 2018 ile karşılaştırıldığında, 3D baskılı parçaların toplam değeri% 300’e kadar artarken, basılan parça sayısı benzer bir oranda artmadı. Bu, çevrimiçi 3D baskının düşük değerli tüketici pazarından uzaklaştığının ve performans ve kalite açısından daha yüksek talepleri olan ve daha yüksek fiyat etiketini ödemeye istekli profesyonel kullanıcıların iş akışlarına entegre edildiğinin açık bir göstergesidir.

RAPORUN TAMAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.