fbpx

Anycubic i3 Mega S İnceleme: Uygun Fiyata Yüksek Kalite

Uygun fiyatlı seçenekler çoğaldıkça 3D yazıcı teknolojisi zamanla herkes için erişilebilir hale gelmeye başladı. Bu uygun fiyatlı 3D yazıcı seçenekleri arasında, yüksek performansıyla öne çıkan makinelerden biri de Anycubic i3 Mega S.

İlk önce Anycubic Mega i3 olarak tanıdığımız 3D yazıcı artık, Anycubic’in makinenin özelliklerini geliştirmesiyle çıkardığı bir üst sürümü olan Anycubic Mega S diye anılıyor. Bu yeni sürümün Anycubic Mega i3’den geride kalan hiçbir özelliği yok. Görünüş olarak Mega i3’le aynı görünüme sahip olan Anycubic Mega S’nin özelliklerini gelin yakından inceleyelim.

Hızlı Montaj

Yarı demonte bir 3D yazıcı olan Anycubic Mega S’nin montajını hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Birleştirmeniz gereken iki farklı parça halinde kutudan çıkan Mega S’i montajı için, markanın kendi ifadesiyle; ilk baskıdan önce yalnızca 8 vida takmanız ve 3 kablo bağlamanız gerekir.

Ultrabase Tabla

Anycubic i3 Mega S Ultrabase Tabla

210 x 210 x 205 mm’lik bir baskı hacmine sahip olan Anycubic Mega S’nin en önemli özelliklerinden bir tanesi güçlendirilmiş ultrabase tablası. Stabil bir baskı sürecini önemli ölçüde etkileyen bu tabla ile aynı segmentteki pek çok 3D yazıcıya göre daha kaliteli baskılar alabilirsiniz.

Ayrıca ultrabase tabla sayesinde baskı tamamlandığında üç boyutlu objenizi; çok zorlanmadan, yeni basılmış nesnenize zarar vermeden kolaylıkla tabladan ayırmanızı sağlar.

Elektrik Kesintisinden Sonra Kaldığı Yerden Devam

Özellikle bireysel ya da hobi kullanıcıları için önemli özelliklerden biri de 3D yazıcının bir elektrik kesintisi oluşması durumunda baskıyı kaldığı yerde durdurması ve elektrikler geri geldiğinde kaldığı noktadan baskıyı devam ettirebiliyor olması. Zamandan ve malzemeden tasarruf etmenizi sağlayacak bu özellik Anycubic Mega i3’de bulunmazken yeni sürüm olan Anycubic Mega S’de yer alıyor.

Filament Sensörü

Anycubic i3 Mega S Filament Sensörü

Yine bireysel kullanıcıları zamandan ve malzemeden tasarruf etmesini sağlayan bir diğer özellik de filament bittiğinde ya da filamentte bir sıkıntı olduğunda baskıyı durduran filament sensörü. Bu özellik de Mega i3’de olmayan Mega S ile birlikte gelen özelliklerden biridir.

Daha Gelişmiş Bir Ekstruder

 

Mega S’de yer alan ekstruder Mega i3’de yer alan ekstrudere göre yükseltilmiş bir ekstruderdir. Bu ekstruder sayesinden ABS, PLA, HIPS, Wood filament dışında bir de TPU filament yazdırabilirsiniz. Ancak TPU filamentle baskıyı 3D yazıcı kullanım konusunda tecrübesiz kullanıcılara tavsiye etmiyoruz. Eğer ilk defa 3D yazıcı ile baskı alacaksanız PLA filamentte ustalaştıktan sonra diğer ileri seviye filamentlere geçmek sizin için daha sağlıklı olacaktır.

Filament Tutacağı

Anycubic i3 Mega S Filament Askısı

 

Anycubic Mega S’de karşımıza çıkacak son yenilik de küçük bir makyaj dokunuşu olan filament tutacağı. i3’de olmayan bu detay da Mega S’de karşımıza çıkıyor.

Anycubic Mega S Kutu İçeriği

Anycubic Mega S’in kutu içeriğine montajda ve baskıda gerekli olabilecek araçlar dahil.

Anycubic i3 Mega S Teknik Özellikler

Baskı Teknolojisi: FDM

Baskı Hacmi: 210 x 210 x 205 mm

XYZ Eksen Hassasiyeti: 0.0125mm, 0.0125mm, 0.002 mm

Baskı Hassasiyeti: 50 micron

Nozül Çapı: 0.4 mm

Filament: PLA, ABS, HIPS, Wood, TPU (Flex)

Filament Çapı: 1.75 mm

Dosya Formatı: .STL, .OBJ, .DAE, .AMF

Bağlantı Türü: USB, SD Kart

Ekran: Renkli, dokunmatik

Montaj Durumu: Yarı Demonte

Güç Kaynağı: 240 V, 1.5 A

Cihaz Ağırlığı: 16,5 kg

Eğer Anycubic i3 Mega S hakkında aklınıza takılan daha detaylı sorular varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.