fbpx

Bambu Lab 3D Yazıcılar için En İyi Yazılım Araçları Nelerdir?

Bambu Lab, 3D baskı dünyasında yeni bir oyuncu olabilir, ancak yazıcıları kısa sürede kendilerini ciddi rakipler olarak kanıtladı ve diğer üreticilere paralarının karşılığını verdi. Tam donanımlı X1E’den mütevazı A1 mini’ye kadar , bu güvenilir yazıcılar isteğe bağlı filament değiştiriciler, canlı kamera görüntüleri ve bir dizi başka harika özellik sunar. Ancak, tam potansiyellerini ortaya çıkarmak için doğru yazılım araçlarını kullandığınızdan emin olmalısınız. Bu yazımızda birbirinden faydalı yazılımları sizinle için inceliyoruz. 

Bambu Lab 3D Yazıcılar için En İyi 10 Yazılım Aracı'nın öne çıkan görseli

1-Bambu Studio

Varsayılan dilimleyici varsayılan ayarlarla varsayılan modeli dilimler

Bambu StudioPrusaSlicer üzerine inşa edilmiş, açık kaynaklı bir dilimleyicidir ve bu da Slic3r’a dayanır . Bambu Lab tarafından geliştirilen Bambu Studio, Bambu Lab yazıcılarındaki tüm resmi özelliklerle optimum uyumluluğu garanti eder.

Bambu Lab yazıcılarının resmi dilimleyicisi olarak, kullanımı kolay kullanıcı arayüzüyle harika bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve kutudan çıktığı anda ağdan yazdırma gibi gelişmiş özellikleri kullanmaya başlamanızı sağlıyor.

Bu programın öne çıkan bir özelliği proje tabanlı iş akışıdır. Bu, görüntüleri, bir malzeme listesini, montaj kılavuzlarını ve projenize eklemek isteyebileceğiniz herhangi bir metin notunu bir araya getirmenize olanak tanır. Her şey tek bir dosyada saklanır ve buna model, ayarlar, filamentler, birden fazla plaka (en fazla 36 plakanız olabilir) ve montaj (birleştirilmiş STEP dosyaları için) dahildir. Bu özellik Bambu Studio’ya özgüdür ve RC uçakları gibi projeler için idealdir .

Bambu Studio, yazıcınız Bambu Lab’ın AMS’siyle donatılmışsa çok renkli baskılarda da mükemmeldir . Modelleri renklendirmek ve bunları otomatik olarak uygun AMS yuvalarına eşlemek için tıklamanız yeterlidir. Ayrıca uzaktan kumanda ve izleme de vardır, böylece işleri ağ üzerinden gönderebilir ve baskı ilerlemesini her yerden izleyebilirsiniz.

2-Orca Slicer

Görüntü: Orca Slicer

Orca Slicer, Bambu Studio ile aynı özelliklerin çoğunu sağlar ancak Klipper desteği ve basınç avansı dahil tüm yazıcılar için kalibrasyon araçları gibi daha fazla seçenek ekler . Gerçekten öne çıkan bir özellik, Orca Slicer’ın Bambu Lab dahil tüm üreticilerin yazıcıları için sağladığı geniş destektir.

Orca Slicer topluluk odaklı bir projedir, ancak hem kendisi hem de Bambu Slicer açık kaynaklıdır, bu nedenle hangisinin en yeni, en parlak özelliklere sahip olduğunu görmek biraz kedi-fare oyunudur. Reddit kullanıcılarına göre, Orca Slicer şu an için hafif bir avantaja sahip , bunun başlıca nedeni topluluğun yeni özellikleri benimsemesinin daha hızlı olması.

3-Ultimaker Cura

Yeni eklentiler sayesinde kendi dolgu deseninizi ekleyin

Bambu Lab yazıcılarının bazı özellikleri oldukça kapalı ve tescilli bir şekilde uygulanmış olsa da UltiMaker Cura, birçok üreticinin takdir edeceği bazı ek ayarlar, eklentiler ve özelleştirme fırsatları sunar. Bambu Lab yazıcıları için topluluk profilleri mevcuttur, ancak kalibrasyon, AMS ve ağ oluşturma Cura’da çoğunlukla mevcut olmayacaktır.

Ancak Cura’nın bu listedeki diğer dilimleyicilerle aynı ailenin parçası olmaması, onu bazı benzersiz özelliklerle öne çıkarıyor. Örneğin, mükemmel bir şekilde birbirine uyan parçalar için çok malzemeli kilitlemeyi ve hızlı ve güvenilir baskılar için topluluk profillerini gerçekten seviyoruz. Örneğin, CHEP’in YouTube’daki etkileyici profil setine göz atın .

Öne çıkan özelliklerden biri, topluluğun Cura’nın hem ön hem de arka ucunu değiştirebilen kendi harika eklentilerini oluşturmasına olanak tanıyan yeni motor eklentisidir ve buna gerçek dilimleme sürecinde değişiklikler yapmak da dahildir. Yayımlanacak ilk eklentilerden biri, kendi logonuzu dolgu deseni olarak eklemenize olanak tanıyan CuraEngine Tiled Infill Generation’dır.

4-Fusion 360

Autodesk'in resmi dersleriyle kendi hızınızda öğrenme

İnceleyeceğimiz ilk CAD yazılım seçeneği , Autodesk’in 3B tasarım için hepsi bir arada bulut tabanlı platformu olan Fusion 360’tır . Kişisel kullanım için ücretsizdir ve CAD, CAM , CAE ve PCB araçlarını tek bir çözümde birleştirir. Öğrenme eğrisi nispeten yumuşaktır ve yeni kullanıcıların başlamasına yardımcı olacak birçok kaynak vardır. Bulut tabanlı bir program olarak, sorunsuz çalışması için istikrarlı bir internet bağlantısı ve güçlü bir bilgisayar gerektirir.

Bazı göze çarpan özellikler arasında parametrik , ağ ve yüzey modelleme; farklı iş akışlarına uyum sağlayan kullanıcı dostu bir arayüz; gelişmiş üretim ve birleşik tasarım ve mekanik ve elektronik parçaların entegrasyonu yer alır. 3D baskı meraklıları arasında oldukça popülerdir ve Bambu Lab topluluğu tarafından yapılmış, Fusion 360’ta özelleştirilebilen, bazı kolay yazıcı modları da dahil olmak üzere birçok model vardır .

Birçok Bambu Lab yazıcı sahibi, 3D yazdırılabilir modeller tasarlamak için Fusion 360’ı başarıyla kullandığını bildiriyor. Daha pürüzsüz baskılar için dosyaları Bambu Studio’ya STEP dosyaları olarak aktarmayı öneriyorlar.

5-Tinkercad

Bitmiş bir modele ulaşmak için ekleme ve çıkarma işlemleri yapın

Tinkercad’i Fusion 360’ın küçük kardeşi olarak düşünün . Aynı gelişmiş özelliklere sahip değil, ancak 3B tasarım işlerini ücretsiz olarak yapmanın gerçekten kolay bir yolunu sunuyor. Aslında, başlamak için hızlı bir eğitime ihtiyacınız varsa, sizi düşündük .

Tinkercad, Bambu Lab yazıcıları için özellikle uygundur çünkü tıpkı yazıcıların kendisi gibi, kurulumu hızlı ve kutudan çıktığı gibi çalışan Tinkercad kullanıcıları, önceden yapılmış şekilleri eklemek ve çıkarmak için basit sürükle ve bırak araçlarını kullanarak dakikalar içinde tasarım yapmaya başlayabilirler. Şekil oluşturucular ve SVG dosyalarını içe aktarma gibi daha karmaşık nesnelere izin veren bazı orta kademe özellikler sunar, bu nedenle Tinkercad ile tek başına kesinlikle uzun bir yol kat edebilirsiniz.

Bambu Lab subreddit’inde birçok kullanıcı Tinkercad’in yeni başlayanlar için en iyi seçenek olduğunu belirtiyor . Dünyanın dört bir yanındaki sınıflar onu kullanıyor çünkü sadece çalışıyor ve ihtiyacınız olan tek şey bir tarayıcı!

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.