fbpx

Bambu Lab AMS ile Uyumlu Karton Filament Makarası Nasıl Yapılır?

Selamlar 3D3 Teknoloji takipçileri! Bu yazımızda son günlerin en popüler 3D yazıcı markalarından Bambu Lab’ın AMS sistemi ile uyumlu çalışacak şekilde karton filament makarası nasıl yapabileceğimizi, neden buna ihtiyaç duyduğumuzu ve sonuçları hakkında bilgi paylaşıyor olacağız. Hazırsanız başlayalım!

AMS ile Uyumlu Bir Karton Makara Nasıl Yapılır'ın öne çıkan görseli

Son teknolojilerinin yanı sıra Otomatik Malzeme Sistemi (AMS) de öne çıkan özelliklerinden biri oldu. X1 ve P1 serisi 3D yazıcılarla uyumlu olan bu sistem, dört farklı filament makarasını tutacak dört yuva ve bir besleme motorundan oluşuyor. Bir hub ile bu üniteye 3 adet daha zincirleme bağlantı yapılabilir, bu da kurulumunuzun 16’ya kadar renge sahip olabileceği anlamına gelir! İşte bu da Bambu Lab markasının en cezbedici özelliklerinden biri.

Harika bir sistem olmasına konuşulması gereken yönleri de var. Bunlardan biri de Bambu Lab ile tam olarak uyumlu olmayan veya Bambu Lab tarafından tavsiye edilmeyen karton makaraların kullanılmasıdır. AMS’nin işlevi, karton makaralar kullanıldığında çeşitli sorunlar nedeniyle tehlikeye girebilir; bunlardan en önemlisi makaranın kaymasıdır.

Tescilli Markalar

Bambu Lab'ın plastik makarası olabildiğince uyumludur

Bambu Lab’ın filament makaraları AMS ile uyumlu olacak şekilde üretilmiştir. Yeni bir makarayla tekrar satın almak yerine filament yedeklerini satın alma olanağını da içeren yeniden kullanılabilir bir makara sistemi oluşturdular, bu da daha fazla israfa yol açıyor. Bu yedekler (makarayla birlikte gelen filamentlerin yanı sıra), kurulum tarafından otomatik olarak okunan RFID çiplerini içerir, böylece makine, yazdırmak üzere olduğu filamentin rengini ve türünü bilir.

Bambu filamenti kullanmanın en büyük dezavantajlarından biri muhtemelen renk seçeneklerindeki çeşitliliğin olmamasıdır. İpek, mat ve çift renk seçenekleri ve 20 PLA ​​rengi olmasına rağmen, Bambu’da bulunmayan üç renkli veya soluk veya 15 rengin ötesinde PETG varyasyonları ve şeffaf seçenekler gibi başka seçenekler de var.

Bu nedenle, tescilli makara harika bir seçim olsa da, Bambu olmayan filamenti kullanmak zorunda kalabileceğiniz birkaç durum olabilir.

Diğer Makara Seçenekleri Nelerdir?

PLA+

Birçok üretici hala makaralarında plastik kullanıyor ancak tasarımlarda bir standardizasyon yok. Çoğu plastik makara benzer çevreyi paylaşsa da makara kenarlarının kalınlığı tutarlı değildir ve AMS’de geri çekme sorunlarına neden olduğu bilinmektedir.

Karton makaraları daha da fazla soruna yol açabilir; çünkü karton, kauçuk AMS silindirleri üzerinde kalıntı bırakabilir ve tıkanmaya neden olabilir. Ayrıca makaralar deforme olabilir ve besleme veya geri çekilme sorunlarına neden olabilir .

Bununla birlikte, makaraları için karton kullanan birçok üretici var; bu, plastik atıkların en aza indirilmesi amacıyla büyüyen bir trend; dolayısıyla Bambu Lab AMS sisteminin sahipleri, bunlara aşina olmaktan ve bunları kurulumlarında kullanmanın yollarını bulmaktan faydalanacaktır.

AMS’nizde karton makaralar kullanıyorsanız sorunları nasıl en aza indirebileceğinize gelin birlikte bir göz atalım.

 

 

AMS’nizde Karton Makara Nasıl Kullanılır?

Kullanıma hazır bir veya iki karton makaranız varsa, çeşitli faktörler AMS’nizin daha iyi çalışmasını sağlayabilir ve doğru önleyici önlemleri seçmek, mümkün olan en iyi yazdırma deneyimini sağlamanıza yardımcı olacaktır.

 

Sadece Çalıştırın!

Birçok kullanıcı Reddit ve diğer çevrimiçi forumlarda karton makara kullandıklarını ve çok az sorunla karşılaştıklarını belirtti. Silindirleri daha sık temizlemeleri gerektiğini ve toz biriktiğini belirtiyorlar, ancak çoğu kişi ekstra bakıma aldırış etmiyor. Ayrıca kullanıcılar, kartonun kalite ve boyutundaki farklılığın daha iyi (veya daha kapsayıcı) deneyimler sağlayabileceğini belirtiyor.

Elektrik bandı

Karton makarayı uyarlamak için ilk çözüm, makaranın kenarını basitçe elektrik bandıyla sarmaktı. Bu, çıplak kartondan daha iyi olsa da, yine de AMS’de kayma yaşayabilir ve bazı besleme sorunları yaşayabilirsiniz. Ayrıca, çok sayıda filament koleksiyonunuz varsa, kullanmak istediğiniz her makarayı bantlamak zahmetli olabilir. Bununla birlikte, toz oluşumunun önlenmesine de yardımcı olabilir, dolayısıyla bu çabaya değer olabilir.

 

PLA Baskılı Çember

AMS'deki karton makaralar

Bu çözüm, makara için bir PLA halkasının 3D olarak basılmasını içeriyor ve şu ana kadar en popüler çözüm gibi görünüyor. Birkaç tasarım var, ancak örneğin bunların iç kenarında bir dudak var ve makarayı tutuyor, bu da onları diğerlerinden daha iyi yapıyor. Bu PLA şeritlerinin kullanılması, AMS’nin neredeyse Bambu markalı makaraların kullanılması kadar iyi çalışmasını sağlar.

AMS’nizde karton makaraları kullanmayı öğrenmek, renk seçiminizi genişletecek ve çok renkli baskılarınızı çok daha iyi hale getirecektir. Hangi yöntemi kullanırsanız kullanın Bambu’nuzdan harika bir çıktı alacaksınız. Hepsini deneyin ve sizin için en iyi olanı görün. Mutlu baskılar!

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.