fbpx

Case Study: SİKA Otomotiv, 3DEVO ile Ürün Geliştirme Sürelerini Azaltılırken Verimliliğini Arttırdı!

Sika Otomotiv, araçlar için yenilikçi yapıştırma, sızdırmazlık, sönümleme ve takviye çözümleri konusunda dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biridir. Şirket, Şirket, önde gelen Alman, Fransız ve İngiltere OEM’leri için modern otomobillerde verimliliği, performansı ve akustik konforu artıran en yeni malzeme ve sistemleri tasarlıyor ve geliştiriyor.

Sika Automotive’in geliştirdiği ürünlerden biri de kavite akustik sızdırmazlık sağlayan, Sika’nın tescilli özel formülasyonu SikaBaffle®la üretilen ürünlerdir. Bu tescilli formülasyon, sızdırmazlığı optimize eden ve gürültü iletim yollarını bloke ederken aynı zamanda bileşen ağırlığını da azaltan; oldukça genişletilebilir, ısıya reaktif bir termoplastik malzemedir.

Sika’nın karmaşık boşluk sızdırmazlık elemanları her aracın tasarımı için özelleştirilmiştir. Bu genişletilebilir bileşenler tescilli, ısıya reaktif bir termoplastik SikaBaffle®’dan yapılmıştır ve çoklu tasarım iterasyonları ve testlerine göre mükemmelleştirilmiştir.

Bu ısı-reaktif termoplastik, bu malzemeyle üretilen bileşenlerin araç gövde boşluklarının içinde genişlemesine izin verir ve minimum malzeme kullanarak yüksek akustik sızdırmazlık sağlayan etkili contalar oluşturur. Karmaşık bir yapı boşluğuna en uygun bileşenin üretilebilmesi için bileşenin tasarımı 5-10 kez revize edilir.

Sika, bu ürünün prototiplerini geliştirmek için enjeksiyon kalıplamayı denedi ancak enjeksiyon kalıplama zaman alıcı ve kaynak yoğun bir sürece yol açtı. Bu nedenle 3D yazıcının özgürlüğünü ve verimliliğini iş akışlarına dahil edebilmek için prototip üretimini kendi bünyelerine alma ihtiyacı hissettiler. 3D yazıcılarla prototip üretimi için tek ihtiyaçları olan şey ise tescilli malzemeleri SikaBaffle®’ı 3D yazıcının kullanabileceği bir filamente dönüştürebilmekti. Dolayısıyla bir sonraki adımları, SikaBaffle® gibi orta eriyik akış indeksi polimerlerini başarılı bir şekilde işleyebilen uygun maliyetli bir filament ekstrüder aramaktı.

İşte tam bu noktada 3Devo filament maker Composer 350 şirketin bu ısıya reaktif, oldukça genişleyebilir termoplastik malzemeyi bir 3D baskı filamentine dönüştürerek Sika Automotive için verimli ve modern şirket içi prototiplemenin yolunu açıyor.

3DEVO’nun Sika Automotive’e Kazandırdığı Avantajlar

 

3Devo Composer 350 Filament Maker ve Alman RepRap 3D yazıcı, düşük erime noktalı SikaBaffle®’ı başarıyla işleyebilir. Sika’nın, özel aletlere veya üçüncü taraf tedarikçilere ihtiyaç duymadan akustik mühürleyicilerini şirket içinde prototiplemesini sağlandı.

 

  • 3Devo Composer 350’yi iş akışına dahil eden Sika Automotive’de prototip üretimi önemli ölçüde kolaylaştı.
  • Bileşen modifikasyonları ve iyileştirmeleri üzerinde tam kontrol sağlandı.
  • 3D baskılı prototiplerin anında “ön doğrulaması”.
  • 4 ila 8 hafta arasında herhangi bir aralıkta bulunan kavite sızdırmazlıkları için teslim süreleri 2 ila 5 güne düştü.
  • Teslim süreleri SikaBaffle® bileşenleri için% 90 azaltıldı.
  • Aletlere veya üçüncü taraf tedarikçilere daha az bağımlılık.
  • Composer 350 filament makinesi ayrıca, daha az gereksinim duyan tipik SikaBaffle® bileşeni için firmanın geliştirme çabalarını kolaylaştırdı.

3Devo filament makinesi Composer 350 Aralık 2018’den beri Sika Automotive’in iş akışının bir parçası ve şirketin arge çalışmalarının büyük oranda kolaylaştırmış durumda.

Sizin de arge faaliyetleriniz için bir filament makinesine ihtiyacınız varsa ya da siz de 3Devo‘nun filament üretim sistemiyle arge faaliyetlerinizi kolaylaştırmak isterseniz hemen bizimle iletişime geçin!

Case Study’nin tamamı için tıklayın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.