fbpx

Creality Ender 3 S1 Yazıcı İncelemesi

Creality markasının Dünya çapında en çok tercih edilen modellerinden Ender 3 S1 model yazıcısını incelediğimiz blog yazımıza hoş geldiniz. Ender 3 S1 hakkında detaylı bir inceleme yaparak neden bu kadar tercih edildiği hakkında bir sonuca varacağız. Ender 3 S1, kullanıcı emeğini en aza indirgeyen ve baskı kalitesi her daim belli standartta kalan, kullanımı kolay, iyi donanımlı ve güvenilir bir 3D yazıcıdır. Baskı yatağının esnek olması sayesinde, tablayı esneterek baskıları almak oldukça kolaydır. Baskı kalitesi, önceki Ender 3 modellerinde olduğu gibi tatmin edici seviyede yüksek bir kalitededir. Daha detaylı şekilde ürünü inceleyelim.

Teknoloji

Ender 3 S1 modelinde önceki Ender 3 modellerinde bulunmayan pek çok farklı ek özellik mevcuttur. Aynı şekil ve yapıda bir baskıda Z ekseninde  2 cm daha fazla baskı boyutu elde edebilmektesiniz. 260 ℃’ye kadar ısıtılan Sprite, PLA, ABS, PETG, TPU ve benzeri kolay kullanılan tüketici düzeyinde filamentler için kullanıma oldukça uygundur. Sıcak uç, Creality’nin standart ısıtıcı bloğu nozullardan oluşuyor gibi görünmesine rağmen; ekstrüderin montaj plakasının bir parçası olarak entegre olan soğutucu da bulunmaktadır. Bir adet soğutma fanı, soğutucunun içine doğru sürekli bir hava akışı sağlar; böylece yazıcının baskı sırasında tıkanma sorunları yaşamaması sağlanmış olur. Ender 3 S1 doğrudan ekstrüdere sahip ilk Ender 3 modelidir. Bu ekstrüder ‘soğuk uç’ doğrudan baskı kafasındaki sıcak ucun üstüne monte edilir. Böylece, filamentin üzerine uygulanan nokta kontrolü ile eridiği yer arasında kat etmesi gereken mesafeyi azaltma avantajına sahip olur. Biraz karmaşık gelebilir, temel olarak filamentin bükülmesi, bükülmesi için daha az alan anlamına gelir ve ne kadar filamentin eritildiği ve ekstrüde edildiği ile yazıcının eritmek için ne kadar gönderme talimatı verildiğine göre farklılık gösterir. Ayrıca filamenti yüklemek çok çok daha kolaydır Ender 3 S1 modelinde. Otomatik yatak tesviyesi, yeni model 3D yazıcılarda olması beklenen bir özelliktir. Ender 3 S1’de de bu özelliği görmekteyiz. Bu CR-Touch probu, otomatik yatak hizalama rutininin bir parçası olarak yatağın 16 noktasında bir işaretleme yaparak S1’in size gerçekten güzel bir ilk katman sağlamak için yüzeydeki düzensizlikleri telafi etmesine yardımcı olur. Otomatik yatak seviyelendirme rutini özelliğini, yazıcının menüsünden manuel olarak tetiklemememiz gerekmektedir. Yatak seviyesinde gerçekten ciddi değişiklikler için, S1’de ayrıca baskı taşıyıcının dört köşesinde yatak seviyelendirme düğmeleri içerir. Menüden otomatik seviye belirlemenin işini yapmasına izin verdik ve kullanıcı arabirimi aracılığıyla Z ekseni telafisini biraz ayarlamış olduk. Ender 3 S1 kendisini platforma manyetik olarak bağlayan sağlam, PC kaplı yaylı çelik bir yatak kullanır. Baskılar bittiğinde çekilebilir ve baskının yüzeyinden çıkmasına yardımcı olmak için esnetilebilir. 4.3” ekran oldukça geniş bir kullanıcı arayüzü sağlamaktadır. Döner düğmeyle kontrol  edilen bu arayüzü kullanmak oldukça kolaydır. Bu arayüz, güç tasarrufu amacıyla 5 dakika kullanılmadığında ekranı kapatmaktadır. Ender 3 S1 de harika bir özellik daha bulunuyor. Kaybolmaya oldukça meyilli olan sd kartlar, usbl bellekler ve küçük baskılarınızı depolayabileceğiniz bir çekmece konumlandırılmış.  

Yazdırma ve Kullanılabilirlik

Daha önce benzer yarı demonte yazıcı kurduysanız, Ender 3 S1 kurmak sizin için hiç de zor gelmeyecektir. Kullanım tarafına gelince, Ender 3 S1’in kullanımı bir herhangi bir 3D yazıcı kadar basittir. Otomatik yatak seviye ayarı çok hızlı yapılıyor ve yatağı hareket ettirmek için platformun altında bulunan manuel düğmeleri kullanmanıza çoğunlukla gerek bile kalmıyor. Başlangıçta, yazıcıya PLA veya ABS ile  ön ısıtma komutunu vermeniz (ikinci olarak TPU ve PETG için de kullanılmalıdır) ve kolu başparmağınızla basılı tutup iterek filamenti Sprite ekstrudere beslemeniz yeterlidir. Bu işlemi aşağıdaki nozülden filamentin dışarı aktığını görene kadar devam ettirin. Ender 3 S1, Cura dilimleme yazılımına benzer  Creality Slicer ile birlikte gelir. İşlevsellik açısından çoğunlukla Cura ile aynıdır. Cura’ya aşina olanlar, küçük dilimleme ayarları ve işlemlerindeki farkı fark edebilir. Ender 3 S1 için bir profili Cura’ya taşımak veya PrusaSlicer gibi diğer popüler dilimleme yazılımlarında yeni bir profil oluşturmak nispeten kolay olacaktır.

Teknik Özellikler

  • Yapı hacmi : 220 x 220 x 270 mm
  • Besleme sistemi : Direkt
  • Baskı kafası : Tek nozul
  • Meme boyutu : 0,4 mm
  • Maks. sıcak uç sıcaklığı : 260 ℃
  • Maks. ısıtmalı yatak sıcaklığı : 100 ℃
  • Baskı yatağı malzemesi : PC kaplı yaylı çelik sac
  • Çerçeve : Alüminyum
  • Yatak dengeleme : Otomatik
  • Ekran: 4,3 inç LCD
  • Bağlantı : SD kart, USB
  • Baskı kurtarma : Evet
  • Filament sensörü : Evet
  • Kamera: Hayır

MALZEMELER

  • Filament çapı : 1,75 mm
  • Üçüncü taraf filament : Evet
  • Filament malzemeleri : Tüketim malzemeleri (PLA, ABS, PETG, Esnekler)

YAZILIM

  • Önerilen dilimleyici: Creality Slicer, Cura, Simplify3D, Repetier-Host
  • İşletim sistemi : Windows, Mac OS X, Linux
  • Dosya türleri : STL, OBJ, AMF

BOYUTLAR VE AĞIRLIK

  • Çerçeve ölçüleri : 487 x 453 x 622 mm
  • Ağırlık : 9,1 kg
 

Ender 3 S1 modelini satın almak için tıklayın.

 

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.