fbpx

DLP Teknolojisine Yeni Boyut: Raise3D DF2 3D Yazıcı

Raise3D, FDM teknolojisindeki başarısını ve ileri teknolojilerini yepyeni bir model olan DF2 modeli ile DLP teknolojisine taşıyor. Raise3D’nin yaptığı her şeyde olduğu gibi reçineye de son kullanıcıyı göz önünde bulundurarak ve kullanılabilirliğe odaklanarak yaklaştı. Tüm gün 3D baskı yapan ve parçaları takip etme, reçine kutularını yükleme ve temizleme süreçlerinden yorulan üreticiler için bu harika çözüme hep beraber daha yakından bakalım.

 

Raise3D DF2 3D Yazıcı

Frankfurt’ta tanıtımı yapılan Raise3D DF2, DLP teknolojisini kullanan tekrarlanabilir üretim için tasarlanmıştır. İster tek bir yazıcıdan tek bir parti bağlamında olsun, tek bir yazıcıdan birden fazla parti veya birden fazla yazıcıdan birden fazla parti, optik sistem üzerindeki titiz kalite kontrolü, hassas ışık yoğunluğu kalibrasyonu, entegre çevre kontrolü ve korozyona ve UV’ye dayanıklı kabuk, tutarlı kalite sağlar. Raise3D DF2 yazıcı, küçük partilerden seri üretime kadar çeşitli ihtiyaçları kolaylıkla karşılayabilir ve aynı zamanda iş gücü yönetimi maliyetlerini en aza indirebilir.

Kolay ve temiz bir şekilde çalıştırılacak şekilde tasarlanan Raise3D DF2 çözümü, dökülme ve yapışkanlık olasılığını azaltır. RFID etiketiyle entegre akıllı baskı plakası ve sezgisel bir arayüz, baskı ve temizlemeden kürlemeye kadar tüm iş akışını sağlar. Her aşamada kullanışlı ve son derece güvenli. Bu yalnızca manuel işlemleri kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yazdırma görevlerinizin her zaman aynı yazdırma sonuçlarıyla gerçekleştirilmesini de sağlar. 200 x 112 x 300 mm baskı hacmine sahip DF2 3D yazıcı, 25 mm/saat (katman başına 0,1 mm) baskı hızına sahiptir.

 

Raise3D DF Wash ve Cure

DF ailesinin diğer ürünleri olan yıkama ve kürleme makineleri ile baskı süreçleri optimize edilmiş şekilde işlemektedir. DF Wash, ttkin proses kontrolüne ve bakım kolaylığına sahip otomatik bir temizleme çözümü. Çift türbinli yıkama ve el yıkama simülasyonu ve çift fanlı hava kurutma sistemi sayesinde güçlü temizleme yeteneklerine sahiptir. Alkol, IPA, TPM ve su gibi çeşitli temizlik maddelerini barındırır. DF Cure, çoklu UV kürleme ve ısıtma profilleriyle donatılmış gelişmiş bir kürleme istasyonu. Birden fazla dalga boyunda (365/385/405 nm) ikili kürleme kaynaklarını kullanır.

 

Reçine Çeşitleri

Reçine malzeme geliştirmenin 3D baskı uygulamalarını geliştirmede oynadığı tamamlayıcı rolün bilincinde olan Raise3D, reçine geliştirmeyi kendi organizasyonuna temel bir yetkinlik olarak eklemekten ve bunu geliştirmek için iç kaynakların sürekli olarak yeniden tahsis edilmesinden gurur duymaktadır.

Standart Reçine: Bu reçine, mat yüzeyli, kullanıcı dostudur, şu anda beyaz renkte mevcuttur ve geliştirilmekte olan ek renklerle birlikte sunulmaktadır. Mükemmel basılabilirliği nedeniyle ayrıntılı modellerin prototiplenmesi ve işlenmesi için idealdir.
Sağlam 2K Reçine: Dayanıklılığı ve darbe direnciyle bilinen bu reçine, ABS’ninkine benzer güç ve sağlamlık sunarak onu mastarlar, fikstürler ve muhafazalar gibi yük taşıyan bileşenler için en uygun seçim haline getirir.
Yüksek Detaylı Reçine: Doğrudan boyama ve kaplamaya hazır mat kaplamalı bu reçine, ultra ince ayrıntıları yakalar ve yüksek çözünürlük sunar. Ultra yüksek çözünürlük gerektiren prototipler, karmaşık modeller ve karmaşık sanat eserleri için tasarlanmıştır. Şu anda kayısı renginde mevcuttur ve yakında şeffaf bir versiyonla sunulacaktır.
Sert 3K Reçine: Cam elyaf takviyeli termoplastiklerin sertliğini yansıtan bu reçine, üstün termal ve kimyasal direncin yanı sıra yüksek sertlik sağlar ve ince duvar parçalarının basılması için idealdir.

 

Diğer Gelişmiş Özellikler

Raise3D, DF2 Çözümünü farklı kılan çeşitli avantaj ve özelliklerin altını çiziyor: (1) izlenebilir ve kolay işlemler, (2) üstün baskı kalitesi, (3) gelişmiş güvenilirlik, (4) verimli ve güvenli iş akışı.

• Akıllı Baskı Plakası Teknolojisi: Akıllı baskı plakası, yıkama ve kürleme ayarlarına ek olarak, kullanılan reçine tipini kaydeden yerleşik RFID etiketleri sayesinde, işleme sonrası cihazlarla sorunsuz bir şekilde entegre olur. Bu, operatörlerin, üretilen ürünlere aşina olup olmadıklarına bakılmaksızın yıkama ve kürleme aşamalarını kolaylıkla yönetmelerine olanak tanır.

• Kolaylaştırılmış Reçine Yönetimi: Otomatik Reçine Dolumu, Reçine Malzemesini Otomatik Tanıma, Ultrasonik Sıvı Seviyesi İzleme ve Destekli Reçine Tankı Temizleme gibi özelliklere sahiptir.

• Daha hızlı ve daha iyi baskılar: Raise3D’nin Air-Peel teknolojisi, soyma kuvvetini önemli ölçüde azaltarak, baskı sırasında katmanların filmden çıkarılmasını daha hızlı hale getirir. Bu yenilik, daha pürüzsüz soymayı kolaylaştıran ve basılı ürünlerin baskı hızını ve izotropik özelliklerini geliştiren ultra ince bir hava filmi ile desteklenmektedir.

 

Üstün Baskı Kalitesi

• Optimal Optik Bileşenler: Bunlar, en iyi dayanıklılık ve görüntü kalitesi için keskin katmanların yeniden üretilmesini sağlayarak kaybı en aza indirir ve dağılımı ortadan kaldırır.

• Hassas ve pürüzsüz yüzeyler: 78,5 μm XY Piksel ve 2560 x 1440 çözünürlüğe sahip DF2, yalnızca üstün donanımın değil, aynı zamanda gelişmiş Kenar Yumuşatma teknolojisinin entegrasyonunun bir sonucu olarak her seferinde ayrıntılı ve pürüzsüz baskılar elde edebilir.

• Optimize Edilmiş Baskı Başarısı: 3. nesil akıllı kafes desteği, yüksek oranda baskı başarısı sağlayarak operatörün hata olasılığını azaltır. Gelişmiş destek yapısı aynı zamanda artık izleri en aza indirecek ve baskı sonrası zımparalama veya son işlem ihtiyacını azaltacak şekilde tasarlanmıştır.

 

Gelişmiş Güvenilirlik

 

• Son Teknoloji Işık Motoru: DF2 Çözümü, uzun süreli kullanım ve mükemmel görüntü netliği için yüksek kaliteli bileşenlerle üretilmiştir. Çekirdek ışık motorunda özel olarak seçilmiş LED ışık kaynakları, 405 nm 3D Baskıya özel bir DMD çipi ve DLP teknolojisi için optimize edilmiş düşük distorsiyonlu bir cam mercek bulunur.

• Hassas Optik Kontrol: DF2 reçine yazıcı, sistem kalibrasyonu için gelişmiş yapay görme teknolojisinden yararlanarak her adımda doğruluk sağlar. Ayrıca her ünite fabrikadan önceden kalibre edilmiş ve anında çalışmaya hazır olarak gelir.

• Kararlı Baskı Ortamı: DF2’nin ısıtmalı bölmesi, özellikle ısıtılmış bir ortam gerektiren özel reçineler kullanıldığında tutarlı baskı sonuçları için gerekli olan sabit sıcaklıkları sağlar. Yazıcının toza ve sıvı dökülmesine karşı dayanıklı tasarımı, sürdürülebilir performansı ve dayanıklılığı daha da garanti eder.

 

Verimli ve Güvenli İş Akışı

 

• Azaltılmış Manuel Görevler: Manuel müdahale ihtiyacını en aza indiren, kullanımı kolay otomatik pompa ve kapı mekanizmalarıyla otomatik drenaj.

• Zahmetsiz Bakım: DF Yıkama yıkama sistemi, solventin yıkama istasyonundan uzaklaştırılması sürecini kolaylaştırarak temizleme verimliliğini artırırken kullanıcının kimyasal kalıntılarla temasını en aza indirir.

• Çok yönlü: DF Cure’un geniş kürleme alanı büyük modelleri barındırır ve çok dalga boylu kürleme, çeşitli reçinelerle uyumluluk sağlar.

 

Türkiye distribütörü olduğumuz Raise3D markasının en yeni model 3D yazıcıları ve sarf malzemelerine web sitemizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ürün ile ilgili daha detaylı bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçin!

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.