fbpx

Dünyadaki En Büyük 3D Baskı Bina

3D yazıcılar alışılagelmiş bütün üretim biçimlerini bir gamechanger gibi yeniden kurgularken, 3D yazıcılarla başarılanlara her gün yeni şeyler ekleniyor. Bunlardan biri de Apis Cor tarafından inşa edilmiş, dünyadaki en büyük 3D baskı bina olma iddiasını taşıyan yeni Dubai Belediye binası!

3D bina ve binayı basan 3D yazıcı

Apis Cor kısaca tamamen montajsız bir şekilde, sahada 3D baskı binalar yapabilecek 3D yazıcılar geliştiren bir şirket.

Bu şirket, ürettiği 3D yazıcılarla geçtiğimiz günlerde Dubai Belediyesi için tam 640 metrakarelik 9,5 metre yüksekliğine sahip bir belediye binası inşaatı gerçekleştirdi.

Baskı, bu özel 3D yazıcının ortam koşullarından etkilenmeden binayı inşa etmeyi devam ettiğini kanıtlamak için özellikle sahada yerinde kullanıldı.

Apis Cor’un 3D baskı makinesi, binanın farklı bölümlerini inşa edebilmesi için yeniden konumlandırmak için bir vinç kullanarak site etrafında hareket ettirildi.

Bina geleneksel temeller üzerine oturtulmuş ve sütunlar için 3D baskılı kalıp beton ve inşaat demiri ile güçlendirilmiştir.

Peki ya bu 3D baskı bina hangi aşamalarda üretildi ve nasıl göründünüyor? Merak ediyorsanız aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Siz 3D yazıcılarla bina inşa etmek, 3D baskı bina konusunda ve 3D yazıcıların gelişimi hakkında düşündüklerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

 

3D3 Teknoloji ile 3D Yazıcıların Dünyasını Keşfedin!

35’den fazla ürün ile Türkiye’nin en büyük 3D yazıcı ve 3D baskı çözümleri merkezi olan 3D3 Teknoloji‘nin sunduğu geniş mağaza seçeneği ile ihtiyaçlarınızı kusursuz şekilde karşılayacak ürünlerinizi güven ve memnuniyet garantisi ile elde edebilirsiniz!

 

 

 

 

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.