fbpx

En İyi 10 Ücretsiz 3D Modelleme Programı

Yeni başlayanlar veya CAD dünyasına aşina olmayanlar için 3D modelleme kafa karıştırıcı olabilir. Ancak 3D modelleme programı seçeneklerinizi ve temel kavramları bilmek, başlangıç ​​için en iyi yoldur. Başlangıç için önerebileceğimiz 10 ücretsiz 3D modelleme programı arasından sizin için en uygun olduğunu düşündüğünüz bir yazılımla 3D modellemede gelişmek için işe koyulabilirsiniz.

Tinkercad

En iyi ücretsiz 3D modelleme programı listesinin ilk sırasında yer alan Tinkercad, Autodesk tarafından oluşturulan çevrimiçi ücretsiz bir 3D modelleme yazılımıdır.

Özellikle 3D modelleme deneyimi olmayan çocukların ve yetişkinlerin kolaylıkla kullanabileceği kullanıcı dostu ve basit bir ara yüze sahiptir.

En erişilebilir 3D modelleme programı olan Tinkercad, 3D’nin tüm temel kavramlarını öğretir; küp silindir veya küre gibi basit geometrik şekilleri kolayca sürükleyip çalışma alanına bırakarak bir CAD modeline dönüştürmenize izin verir.

Aynı zamanda, farklı 3D yazıcı servisleri ile bir bağlantısı vardır ve bazı pratiklerle ilk 3D modelinizi çok hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Sketchup

Mevcut olan en kolay ve en esnek 3D modelleme programı olarak kabul edilen SketchUp, 2000’den tarihinden beri hizmet veriyor. Ücretsiz ve pro olmak üzere iki versiyona sahip.

Ücretsiz versiyonu çevrimiçi olan Sketchup’ı web sitelerine üye olarak çevrimiçi bir şekilde kullanabilirsiniz. Açık ve sezgisel tasarım araçları ve kullanıcı dostu kullanıcı ara yüzü sayesinde 3D modellemeye başlamak için en iyi seçimlerden biridir.

Aslında mimarlar, tasarımcılar ve film yapımcıları için geliştirilen Skethcup ile ileri düzey karmaşık ve büyük nesneler tasarlanabilir. Bu nedenle pro versiyonunda farklı özellikler için farklı ödeme planları yer alıyor. Başlangıç seviyesini geçip daha ileri seviyelere geçerseniz bu planlardan sizin için uygun olanlardan birini tercih edebilirsiniz.

Vectary

Vectary, 3D modelleme ve gerçek zamanlı görüntüler oluşturma kapasitesine sahip çevrimiçi tabanlı bir yazılımdır. Grafik, ürün ve oyun tasarımına odaklanan tasarımcılar için ve ayrıca 3D baskı için geliştirilmiştir. 3D modelleme ile ilgilenen herkes tarafından kullanılabilir.

Vectary yazılımını kullanmanız için tecrübeli olmanız gerekmez. Sadece temel bilgilere sahip olmanız yeterli olacaktır. Sürükle ve bırak ara yüzü ile çalışan bu 3D modelleme yazılımını öğrenmek kolay olacaktır. Ayrıca kendi web sitesinde kaydolarak erişebileceğiniz ücretsiz bir sürümü vardır.

MatterControl

MatterControl, MatterHackers web sitesinden indirebileceğiniz ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır.

Özellikle 3D baskı için, yapımcı topluluğuna yöneliktir. Çok sezgiseldir ve sıfırdan bir şey yaratmanıza veya mevcut modelleri özelleştirmenize olanak tanıyan bir tasarım araç setine sahiptir.

MatterControl ayrıca modelleriniz için 3D yazıcıya hazır olmalarını sağlayan bir dilimleyici işlevine sahiptir. Yeni başlayanlar için modelleri değiştirmeye başlamak ve bazı terimleri tanımak için uygun olabilir.

MeshMixer

Meshmixer , Autodesk tarafından geliştirilen ve herhangi bir 3D nesneyi değiştirmek ve düzenlemek için oluşturulan oldukça basit bir yazılımdır. Birkaç kelimeyle özetlersek, 3D modeller için Adobe Photoshop gibi.

Bu, özellikle 3D baskı hobileri için harika bir başlangıç ​​yazılımı çünkü Meshmixer herhangi bir modeli düzenleme, onarma ve optimize etme kapasitesine sahip. Herkesin biraz oynayarak öğrenebileceği hacimler ve yüzeyler için bazı şekillendirme araçlarına sahiptir. Tamamen ücretsiz bir 3D modelleme yazılımıdır.

Onshape

Teknik ve yedek parça tasarımı için özel olarak tasarlanmış bir modelleme yazılımı olan Onshape , geliştirilmiş ilk tam bulut 3D yazılımdır.

Yeni başlayanlar için iyi bir seçenek çünkü web sitesine kaydolarak ticari olmayan ve eğitim amaçlı kullanım için ücretsiz bir sürümü var. Kullanıcılar temel geometriyi çizebilecek, nesneleri çıkarabilecek ve bunları çok kolay bir şekilde birleştirebilecekler. Aynı zamanda temiz bir kullanıcı ara yüzüne sahiptir ve tabletler, Android ve iOS akıllı telefonlar gibi mobil cihazlarla uyumludur, böylece tasarımlarınızı gittiğiniz her yerde güncelleyebilirsiniz.

Fusion 360

Autodesk tarafından geliştirilen Fusion 360, kullanıcıların parametrik modelleme yapmalarını, şekilleri çıkarmalarını veya serbest formları oluşturmalarını sağlayan güçlü ve doğru bir yazılımdır.

Endüstriyel tasarım gibi disiplinlerde kullanılan profesyonel bir yazılımdır, bu yüzden kullanımı biraz daha karmaşıktır, ancak yeni başlayanlar için iyi bir seçim olduğunu düşünüyoruz. Daha kolay bir 3D modelleme yazılımında bir süre tecrübe edindikten sonra kolayca Fusion 360’a geçiş yapabilirsiniz.

FreeCAD

FreeCAD , AutoCAD gibi diğer pahalı yazılımlara alternatif olan 2002 yılında piyasaya sürülen açık kaynaklı bir parametrik 3D yazılımıdır.

Adından da anlaşılacağı gibi, tamamen ücretsiz. Kullanıcıların daha ayrıntılı ve karmaşık modeller oluşturmasını sağlayan eksiksiz bir tasarım araçları setine sahiptir.

Yeni başlayanların başlaması en kolay yazılım olmayabilir, ancak öğrenme eğrisi her kullanımda daha fazla şey öğrenmenize olanak sağlar. Bu yazılımın en iyi yanı, açık kaynak olması, kullanıcılara ve geliştiricilere yıllar boyunca yeni modüller ve araçlar eklemelerine izin vermesidir. CAD dünyasına tam anlamıyla dahil olmak isteyen yeni başlayanlar için en iyi seçenek.

Sculptris

Sculptris, kullanıcıların 3D modeller için harita veya boya dokularının yanı sıra, çeşitli fırça darbeleriyle herhangi bir ağı düzenlemelerini sağlar. Yazılım Pixologic web sitesinde hala ücretsiz olarak sunuluyor, ancak artık geliştirme aşamasında değil, bu yüzden sizi yeni işletim sistemlerinde çalışmayabileceği konusunda uyarıyorlar. Ancak, dijital heykel ile ilgileniyorsanız, denemeye değer.

Blender Modifiers

Son olarak, Blender‘ın yeni başlayanlar için kullanımı kolay bir 3D yazılımı olmayabilir, ancak tamamen açık kaynaklı ve ücretsiz olduğu için listede yer alıyor.

3D modellemeye aşina olmasanız bile, modellerinize farklı bir görünüm kazandırmak için “Modifiers” menüsü gibi bazı özelliklerle oynayabilirsiniz. Örneğin, kullanıcılar “düşük poli” efekti elde etmek için “Decimate” aracını ya da sesli bir şekil elde etmek için “Remesh” aracını ya da 3D için modelin duvarlarına biraz kalınlık vermek için “Solidify” aracını kullanabilirsiniz. Modelinize daha yumuşak bir şekil vermek için “Subdivision” yüzey aracını da kullanabilirsiniz.

Bir çok özelliği ve modelleme stili var ve çok güçlü bir yazılım, ancak yeni başlayanlar için bile, nasıl çalıştığını öğrenmeye başlamak faydalı olabilir.

Bütün bu 3D modelleme programı arasından hangisinin en uygun olduğu kişiye göre değişecektir. Ücretsiz oldukları için hepsini deneyebilir ve hangisinde daha rahat çalışabiliyor ve kolay öğrenebiliyorsanız o 3D modelleme programı ile uzmanlaşabilirsiniz.

Okuma Önerisi: Hazır 3D Model Bulabileceğiniz İnternet Siteleri

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.