fbpx

En iyi Creality 3D Yazıcılar Hangileridir? – Nisan 2023

Nisan ayına özel ve 3D yazıcılar ile ilgilenenler için Creality markasının en iyi modellerinden oluşan bir liste hazırladık. 3D baskı dünyasında büyük bir oyuncu olan Creality, geniş ürün yelpazesi ve yüksek kaliteli ürünleri ile sektörde öne çıkıyor. Bu yazımızda, Creality’nin Nisan 2023 itibariyle en iyi 3D yazıcılarını inceleyeceğiz ve sizler için detaylı bir liste hazırlayacağız.

 

1- Creality Ender 5 S1

Ender 5 S1 ile Creality, en popüler modellerinden birinin daha güçlendirilmiş bir versiyonunu piyasaya sürdü. Creality’nin doğrudan Sprite ekstrüderine ve tamamen metal sıcak uca sahip Ender 5 S1, 300 °C’ye kadar profesyonel tip malzemeleri işleyebilir. Gelişmiş bir soğutma fanı ve ekstra stabilite için geliştirilmiş bir küp çerçeve ile birleştirilen yazıcı, 250 mm/sn’ye varan maksimum baskı hızlarına sahiptir.

PLA, PETG ve ABS gibi yaygın tüketici malzemeleri için varsayılan baskı profilleri 120 mm/sn’ye ayarlanmıştır, ancak bu yine de oldukça hızlı kabul edilebilir ve genel olarak genel baskı süresinde sadece hafif bir artışa neden olur – hızlanma en önemli faktördür. anahtar burada.

Ender 5 S1 detaylı inceleme ve satın almak için tıklayın!

 

2- Creality Ender 3 S1 Plus

Ender 3 S1 Plus, 300 x 300 x daha büyük bir yapı hacmi sağlarken, minimum kullanıcı çabasıyla sürekli olarak iyi baskı kalitesine ulaşan, kullanımı kolay, iyi düşünülmüş ve güvenilir bir makine olarak serisinin mirasını sürdürüyor.

300mm baskı hacmindeki artışın yanı sıra, Creality’nin çift dişli doğrudan Sprite ekstrüderi ve otomatik yatak seviyeleme probu ile PC kaplı baskı yatağına sahip olursunuz. Yatak kavrar, sağlamdır ve eklenen oluklar sayesinde artık aynı hizada yerleştirilebilir. Baskı kalitesi, geçmiş Ender 3 makinelerinde bulduğumuz gibi, karakteristik olarak harika. Kutudan çıkar çıkmaz S1 Plus, 260 °C sıcak ucunun işleyebileceği malzeme paleti boyunca harika performans gösterdi.

Ender 3 S1 Plus detaylı inceleme ve satın almak için tıklayın!

 

3- Creality Ender 3 S1 Pro

Genel olarak, Ender 3 S1 Pro’nun özellikleri onu standart S1’in yanında üstün bir makine yapıyor. Sprite Extruder Pro, sıcak ucun 300 °C’ye ulaşmasına izin veren ekstra sıcaklık boşluğu ile testlerimizde iyi bir performans gösterdi ve üzerine attığımız ve muhafaza gerektirmeyen hemen hemen her şeyi yazdırdı. PEI kaplı yapı levhası da olağanüstü bir performans göstererek standart malzemeleri görece kolaylıkla yerinde tuttu. Birlikte, bu iki özellik bu makinenin en iyi parçasıdır.

Ender 3 S1 Pro, S1 ile aynı hacim olan 220 x 220 x 270 mm’lik bir yapı hacmi sunar ve 300 °C’ye kadar sıcaklıkları kaldırabilen bir Sprite Pro tam metal ekstruder ile birlikte gelir. Teknik olarak, S1 Pro ile karbon fiberi çok kolay bir şekilde basabilirsiniz. Baskı yatağı 110 °C’ye kadar ısınabilir. 

Ender 3 S1 Pro detaylı inceleme ve satın almak için tıklayın!

 

4- Creality Ender 3 V2 Neo

Yeni Ender 3 V2 Neo, Ender 3 S1’in yakışıklı ekstrüzyon kapaklara ve Z pasif bloklar üzerinde açılı kapaklara sahip portal tasarımını benimsemiş görünüyor. Muhtemelen sadece bir tasarım ince ayarı, ama kesinlikle daha güzel bir görünüm.

Yapıdan bahsetmişken, Ender 3 S1 aslında iki Z ekseni motoruna ve kılavuz vidaya sahiptir, ancak Ender 3 V2 Neo’da sadece bir tane vardır, eski Ender 3 V2 ile aynıdır.

Şimdi değişmeyen özelliklere geri dönelim. Creality, Ender 3 V2 Neo’nun yapı hacmini ve sıcaklık setlerini Ender 3 V2 ile aynı tuttu. Bu, içinde yazdırmak için 220 x 220 x 250 mm değerinde bir alan olduğu ve meme sıcaklığının 260 °C’ye, yatağın ise 100 °C’ye çıkacağı anlamına gelir.

Bu, PLA, ABS ve PETG gibi popüler tüketici filamentleriyle çalışmak için yeterli ısıdır. TPU da bir seçenektir, ancak yay tüpüyle etkili bir şekilde çalışmasını sağlamak için ekstrüzyon ayarlarında biraz ince ayar yapmanız gerekebilir.

Ender 3 V2 Neo detaylı inceleme ve satın almak için tıklayın!

 

5- Creality CR-6 SE

CR-6 SE, 235 x 235 x 250 mm yapı hacmi, çift Z ekseni kademeli motorlar ve bir Creality 4.5.2 ile birlikte gelir. TMC2209 kademeli motor sürücüleri, dokulu cam yatak, X ve Y ekseni kayış gerdiricileri ve tüm karmaşıklığına rağmen gerçekten iyi çalışan gelişmiş bir otomatik yatak dengeleme sistemine sahip 32 bit anakart. Bu ve yeni tarz sıcak uç ve ekstrüderin çifte darbesi.

CR-6 SE, güçlendirilmiş Ender 3 V2’ye çok benziyor. Stok baskı kalitesi harika ve hem büyük hem de küçük dokunuşlar, tanıdık Creality 3D baskı deneyiminin biraz birinci sınıf hissi veren bir versiyonunu oluşturuyor.

Otomatik yatak tesviyesi tutarlıdır ve iyi performans gösterir, yeni ekstrüder biraz fazla tasarlanmışsa onunla çalışmak kolaydır.

Creality CR 6 SE detaylı inceleme ve satın almak için tıklayın!

 

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.