fbpx

Filament Malzemeleri ve Özellikleri

PVA

PVA (Polivinil Alkol), neme karşı oldukça hassas, yumuşak ve biyolojik olarak parçalanabilen bir polimerdir. Suya maruz kaldığında, PVA çözülür, bu da onu 3D baskı için çok kullanışlı bir destek malzemesi yapar. Çift kafalı ekstrüdere sahip baskı cihazlarında son derece karmaşık şekilleri veya kısmen kapalı boşlukları olan şekilleri yazdırırken, standart desteklerin yazdırılması veya çıkarılması zor olabilirken, PVA hem ılık suda çözülerek kolayca çıkarılabilir hem de yüzey kalitesi korunmuş olacaktır.

PVA İncelemek için Tıklayınız. 

PETG

PETG, su şişeleri üretmekte kullanılan PET’in modifiye edilmiş versiyonudur. İyi darbe direncine sahip olup yumuşak ve parlak bir yüzeye sahiptir. Kimyasal ve su direnci ile ön plana çıkar. Basım için sıcaklık odası gerekmez, kokusuzdur. PETE’nin düşük büzülme oranı, onu büyük baskılar veya toleransın sorun olabileceği yerler için ideal kılar.

Kullanım Alanları:

-PETG dayanım ve süneklilik kombinasyonunu sağlar. Mekanik ve robot parçalar için oldukça uygundur.

-Parlak ve transparant yüzeyi takı aksesuarları için güzel bir görüntü sunar.

-Cilde ve yemeklere kimyasal bir zararı bulunmaz, dolayısıyla medikal sektörlerde de kullanılabilir.

PETG İncelemek için Tıklayınız. 

PLA+

PLA Düşük sıcaklıkta yazdırılabildiği ve ısıtılmış bir yatak gerektirmediği için çoğu ekstrüzyon tabanlı 3D yazıcı için varsayılan filament tercihidir. PLA, yazdırması kolay, çok ucuz ve çok çeşitli uygulamalar için kullanılabilecek parçalar oluşturduğu için, 3D baskı hakkında bilgi edinirken kullanabileceğiniz harika bir ilk malzemedir. Aynı zamanda bugün piyasadaki en çevre dostu filamentlerden biridir.

Esun PLA plus, normal PLA’nın bazı olumsuzluklarını ortadan kaldıran, PLA’nın biraz değiştirilmiş bir versiyonudur. Artırılmış dayanımı ve esnekliği sayesinde fonksiyonel parça üretimine daha uygundur.

PLA+ İncelemek için Tıklayınız. 

ePC

ePC (Polikarbonat) zorlu ortamlar ve mühendislik uygulamaları için tasarlanmış yüksek mukavemetli bir malzemedir. Son derece yüksek darbe direncine sahiptir. Polikarbonat ayrıca 150°C gibi yüksek bir cam geçiş sıcaklığına sahiptir. Bu, yapısal bütünlüğünü bu sıcaklığa kadar koruyacağı ve yüksek sıcaklıklı uygulamalarda kullanıma uygun hale getireceği anlamına gelir.

Otomotiv sektörü de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde alet, fikstür ve nihai parçaların oluşturulmasında kullanılır. Şeffaf versiyonu mükemmel optik özellikler gösterir.

ePC İncelemek için Tıklayınız. 

Wood

Ahşap bazlı filamentler tipik olarak bir PLA temel malzemesini ahşap tozu, mantar ve diğer toz ahşap türevleri ile birleştiren bir kompozittir. Bu parçacıkların varlığı, 3D baskılı parçalara gerçek ahşabın estetiğini verir. Bu filament ayrıca, ahşap parçacıkları çok daha yumuşak olduğu için, karbon elyaf dolgulu ve metal dolgulu gibi diğer kompozit filamentlere kıyasla nozzle için daha az aşındırıcıdır.

Kolay baskı alınabilir ve boyanabilirdır. Güzel görüntüye sahibtir. Model ihtiyaçlarında kullanılır.

Wood İncelemek için Tıklayınız. 

ePAHT CF

15% oranında karbon fibere sahip PA6 (Naylon) bazlı mühendislik malzemesidir. Naylonun dayanımı ve karbon fiberin rijitliği ile yüksek rijitlik ve dayanım kombinasyonuna sahiptir. Aynı zamanda malzeme sabit 150℃’ye kadar dayanabilirken bu sayı kısa süreli dayanım 180℃’ye ulaşabilir.

Düşük büzüşme, baskı yatağına iyi yapışması ve çatlaklar oluşması kolay olmayan bu parçalar oldukca kolay basılabilirliğe sahiptir.

Kullanım Alanları

Düşük yüzey direnci sebebiyle iletken veya antistatik malzeme olarak kullanildiğinden dolayı elektrik elektronik sektöründe

-Uzay ve Havacılık alanında (Drone)

-Sahip olduğu kimyasal direnci ile kimya endüstrisinde tercih edilir.

ePAHT CF İncelemek için Tıklayınız. 

TPU-95A

TPU, kauçuk benzeri esnekliğe, yüksek yırtılma ve aşınma direncine, yüksek kopma uzamasına ve ayrıca termal stabiliteye sahiptir.

TPE’ye göre oldukca kolay baskı alınabilir. Kompleks ve ölçü toleransı sağlanmak istenen tasarımlarda tercih edilir.

TPU’nun geniş bir uygulama alanı vardır. Örneğin, bükülmesi ve sıkıştırılması gereken esnek işlevsel prototipler veya son kullanım parçalarının 3D yazdırılması için iyi bir seçenektir.

TPU-95A İncelemek için Tıklayınız. 

ABS +

ABS, tokluğu ve darbe dayanımı ile popülerdir. Uzun süreli kullanım gerektiren parçalar için uygundur. Uygun fiyatlı, yüksek aşınma direnci, PLA’ya göre yüksek sıcaklık dayanımı, hafif, sert 3D yazıcı filamentidir. Uygun fiyatlı, güçlü, hafiftir, sonradan işlemeye izin verir ve çok çeşitli renklerde gelir.

Uygulamaları arasında aşınma direnci sayesinde oyuncak yapımında, alet kulpları, otomotiv trim bileşenleri ve elektrik muhafazaları sayılabilir.

ABS+ İncelemek için Tıklayınız. 

eElastik

TPE veya termoplastik elastomer, darbe veya titreşim direnci, kaymaz özellikler veya sadece esnekliğe ihtiyaç duyan her şeyi basmak için harika olan kauçuk benzeri plastiklerin bir kategorisidir.

Amortisörlerde, kaymaz ayakkabı altlıklarında, telefon kılıflarında ve benzerlerinde kullanılan TPE, yüklere karşı koymak için kolayca deforme olur ve sıkıştırılır, bu da onu inanılmaz derecede dayanıklı hale getirir.

TPE-83A modeli yüksek darbe direnci, elastisite ve uzun kullanım ömrü verir.

eElastik İncelemek için Tıklayınız. 

eFLEX

TPE veya termoplastik elastomer, darbe veya titreşim direnci, kaymaz özellikler veya sadece esnekliğe ihtiyaç duyan her şeyi basmak için harika olan kauçuk benzeri plastiklerin bir kategorisidir.

Amortisörlerde, kaymaz ayakkabı altlıklarında, telefon kılıflarında ve benzerlerinde kullanılan TPE, yüklere karşı koymak için kolayca deforme olur ve sıkıştırılır, bu da onu inanılmaz derecede dayanıklı hale getirir.

87A sertliğe sahip şeffaf esnek TPU sarf malzemeleri güçlü ve dayanıklıdır; baskılı ürün TPU-95A’dan daha yumuşak, ancak eLastic baskılı üründen daha sert; basılı ürün belirli bir şeffaflık derecesine sahiptir.

eFLEX İncelemek için Tıklayınız. 

ePA

Temel malzemesi naylon 66 olan, %20 oranında karbon fiber ile artırılmış dayanımı ve naylonun yüksek tokluk ve rijitliğine mühendislik malzemesidir. 155℃’ ye kadar ısıl deformasyona dayanabilir ve basılabilirliği oldukça yüksektir.

Uygulama Alanları

-Uzay ve Havacılık

-Makina Parçaları

-Otomobil Donanımları

-Elektrik Elektronik Parçaları

ePA İncelemek için Tıklayınız. 

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.