fbpx

FlashForge Creator 3: Birbirinden Bağımsız Çift Ekstruder

Ürünleri arasında pek çok tipte 3D yazıcı bulunduran Çinli 3D Yazıcı üreticisi FlashForge markasının öne çıkan 3D yazıcı modellerinden biri Creator 3 modeli. Bu yazımızda 40’tan fazla 3D yazıcının bulundupu ürün portföyümüzde de yer alan ileri seviye özelliklerine göre uygun bir fiyata sahip olan FlashForge Creator 3 modelini inceleyeceğiz.

IDEX (Independent Dual Extruder): Bağımsız Çift Ekstruder

FlashForge Creator 3’ün en önemli özelliklerinden biri kuşkusuz birbirinden bağımsız çift ekstruder sistemine sahip olması. Independent Dual Extruder kelimelerinin kısaltılmasıyla IDEX olarak da anılan birbirinden bağımsız çalışabilen iki adet ekstruderin bulunduğu bu sistemde tek parçayı aynı anda ikili bir şekilde yazdırabilirsiniz. Tek bir parçayı aynı baskı süresinde iki kez yazdırmak… Bu özellik ile üretim hızınızı iki katına çıkarabilirsiniz.

Yine çift ekstruder sistemi ile karmaşık modelleri kaliteli bir şekilde basabilir ve suda çözünebilen support filamentlerini kullanarak yüzey kalitesinde yüksek performans alabilirsiniz.

Baskı Hacmi ve Kullandığı Filamentler

300x250x200 mm’lik bir baskı hacmine sahip olan FlashForge Creator 3 modeli kapalı kabin bir 3D yazıcıdır. PLA, ABS, PVA, PETG, HIPS, PA, PC, WOOD, ASA, PA-CF, PA-GF filametlerle baskı alabildiğiniz Creator 3’de üçüncü parti filament kullanımı serbesttir.

Otomatik Kalibrasyon

Flashforge Creator 3’ü kullanışlı yapan ileri seviye özelliklerinden biri de otomatik kalibrasyon özelliğinin olmasıdır. Birbirinden bağımsız çift ekstruder sistemiyle hızını arttıran Creator 3 otomatik kalibrasyon özelliğiyle kalibrasyona harcayacağınız olası zamanın da önüne geçerek zamandan tasarruf ediyor. Hızlıca doğru bir şekilde yapılan otomatik kalibrasyonu sayesinde size sadece dokunmatik ekranından baskıyı başlatmak kalıyor.

Kamera İle Baskı Takip

FlashForge Creator 3’de kabin içinde yer alan kamera ile baskı durumunu uzaktan takip edebilirsiniz. Bunun dışında kabinin ön yüzünde ve üst kısmında yer alan şeffaf kapaklar sayesinde de baskıyı rahatça izleyebilirsiniz.

Flashforge Creator 3 Teknik Özellikler

Baskı Teknolojisi: FFF

Ekstruder: 2 adet bağımsız ekstruder

Ekstruder Çapı: 0.4 mm

Max. Ekstruder Sıcaklığı: 300°C

Baskı Hızı: 10 – 150 mm/s

Baskı Hacmi: 300 x 250 x 200 mm

Baskı Çözünürlüğü: 0.2 mm

Katman Çözünürlüğü: 0.05 mm – 0.4 mm

Isıtmalı Tabla: Evet

Max. Baskı Tablası Sıcaklığı: 120°C

Filament: PLA, ABS, PVA, PETG, HIPS, PA, PC, WOOD, ASA, PA-CF, PA-GF

Diğer Marka Malzeme Kullanımı: Evet

Filament Çapı: 1.75 mm

Nozzle Çapı: 0.4 mm

Otomatik Kalibrasyon: Evet

Kamera: 1 adet

Bağlantı: Wifi, USB Stick, 3D Bulut, Ethernet

Yazılım: FlashPrint

Sistem: Win7/8/10, Mac Os, Linux

Ekran: 4.5 inch Renkli Dokunmatik Ekran

Çalışma Sesi: 55 – 60 Db

Makine Çalışma Ortamı Sıcaklığı: 18 – 30˚ C

Makine Ölçüleri: 627 x 485 x 615 mm

Makine Ağırlığı: 40 Kg

Flashforge Creator 3 3D3 Teknoloji’de!

Sunduğu ileri seviye özelliklere göre gayet uygun bir fiyata sahip olan Flashforge Creator 3’ün fiyatını görmek için buraya tıklayın. Daha ayrtıntılı bilgi almak isterseniz bize 0850 305 25 75 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.