fbpx

Görme Engelliler İçin 3D Baskı Klavye: Type Case

3D Baskı klavye Type Case, Imperial College London ve The Royal College of Art’tan Makine Mühendisliği ve Ürün Tasarımı alanında Yüksek Lisans derecesine sahip yeni mezun Dougie Mann tarafından, görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yaratılmış ve tasarlanmış bir projedir.

Uzuvları kesilmiş kişiler, felçli kişiler veya hemipleji hastaları gibi tek elli kişiler düşünülerek de tasarlanan TypeCase, geleneksel bir klavyeyi güzel, sezgisel ve zahmetsiz bir etkileşime kadar basitleştiriyor. Ana kartı bir telefon kılıfına entegre ederek çalışan Type Case, dokunma yeteneğini dokunmatik ekranlı akıllı telefonlara yeniden tanıtıyor ve görme engellilere damgalayıcı sesten metne yöntemlere ayrı bir alternatif sunuyor.

Klavye, kullanıcıya telefonu tutarken doğru düğmelere nasıl basılacağını göstererek Braille’e benzer şekilde çalışıyor. Görme engelliler için TypeCase, kullanıcıların yalnızca mesaj göndermesine değil, aynı zamanda almasına da olanak tanıyan dokunsal geribildirim kullanıyor. Böylece etkileşimi tersine çevirerek, her bir parmağınızda küçük titreşimlerle aynı kodu kullanarak metni ‘hissedebilirsiniz’.

Bu sistem, görme engelliler için iletişimde devrim yaratabilir. Aynı zamanda, herkesin sese ihtiyaç duymadan akıllı telefon kullanması için yepyeni bir yol sunar.

Dougie, Type Case’i geliştirirken, engellilik tasarımı hakkında daha geniş tematik sorularla başlayarak, özgür ve deneysel bir süreçle çalıştı. TypeCase haline gelen çözüme ulaşmadan önce biçim ve işlev dengesini, moda ve estetiğin erişilebilirlik ürünlerindeki rolünü inceledi ve birçok farklı teknolojiyi denedi.

Ürünün hızlı prototiplerini üretirken, ilk kullanıcı testlerini yaparken, ürün geliştirme süreçlerinde Dougie reçineli 3D baskının gücünden yararlandı.

Dougie, gerçek bir fayda sağlayacak pratik ve gerçek bir çözüm bulmak için hedeflenen kullanıcıların karşılaştığı sorunları gerçekten saptamak için çok zaman harcadı. Ürünü kapsayıcı bir tasarım olarak yeniden çerçevelendirerek, fikri daha geniş bir kitleye sunabilecek ve aynı zamanda konseptte daha geleneksel kullanıcıları heyecanlandırabilecektir.

Siz de ürün geliştirme süreçlerinize reçineli 3d baskıyı dahil ederek, prototip üretimini ve ürün geliştirme sistemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.