fbpx

Hangi 3D Yazıcı Türünü Neden Tercih Etmeliyiz?

3D yazıcılar, günümüzün yenilikçi teknolojilerinden biri olarak hızla popülerlik kazanmaktadır. Ancak, 3D yazıcı dünyasında birçok farklı tür ve model bulunmaktadır, bu da tercih yapmayı zorlaştırabilir. Hangi 3D yazıcı türünü tercih etmeniz gerektiği konusunda doğru kararı vermek, başarılı ve tatmin edici bir deneyim elde etmek için önemlidir. Bu blog yazısında, hangi 3D yazıcı türünün size en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olacak önemli faktörleri ele alacağız. Performans, baskı özellikleri, malzeme çeşitliliği ve maliyet gibi kritik unsurları göz önünde bulundurarak, size doğru tercihi yapmanız için rehberlik edeceğiz. Hazırsanız, hangi 3D yazıcı türünü tercih etmeniz gerektiği hakkında kapsamlı bilgilere sahip olmak için bu yazıya devam edin! Öncelikle aklımızdaki bazı sorulara açıklık getirelim.    

Soru 1: 3D Yazıcı Almalı mıyım?

Alışverişe başlamadan önce, 3D baskı yapmak istediğiniz şeyleri ve bunu ne sıklıkta yapacağınızı düşünün. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, bir 3D yazıcı pahalı olabilir ve dik bir öğrenme eğrisine sahip olabilir. 3D yazıcıların deneyimli kullanıcılarıyla konuşmak, teknolojinin sizin için doğru olup olmadığını hızlı bir şekilde anlamanıza ve hatta belki de onu nasıl kullanacağınızı öğrenmek için ilk adımlarınızı atmanıza yardımcı olacaktır, çünkü bu tür alanlarda tipik olarak üyelerin kullanabileceği makineler vardır – satın almadan önce satış ekibimiz ile detaylı görüşebilir, aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderebilirsiniz.  

Soru 2: Ne Tür 3D Almalıyım?

Şu anda 11 büyük 3D baskı teknolojisi vardır ve bunlardan sadece küçük bir kısmı ev tipi 3D baskı ve masaüstü 3D yazıcılarla ilgilidir. Muhtemelen metali sinterleyebilen 100.000 $’lık bir 3D yazıcıya yatırım yapmak istemezsiniz, bu yüzden dikkatinizi 3D baskı teknolojisinin iki koluna, kaynaşık biriktirme modellemesine (FDM) ve tekne polimerizasyonuna (tipik olarak SLA, DLP, veya MSLA). Şimdi gelin hep beraber neden FDM ve neden SLA-DLP yazıcı almalıyım sorularına cevap verelim.  

Neden FDM 3D Yazıcı Almalıyım?

Fused deposition modelleme (FDM), masaüstü 3D yazdırmada kullanılan en yaygın yazdırma yöntemidir. Bir termoplastik filaman ısıtılır ve bir nozülden geçirilerek erimiş plastiği bir baskı yatağında katmanlar halinde biriktirir. Bu katmanlar birleştirilir, baskı boyunca birikerek sonunda bitmiş parçayı oluşturur. Bu tür 3D yazıcılar, küçük işletmelerde ürün geliştirme ve hızlı prototipleme için uygun maliyetli bir araçtır ve okullarda harika bir eğitim aracıdır. Evde kullanım için, basit yedek parçaları hızlı bir şekilde üretebilirler ve birçoğu ayrıntılı dekoratif öğeler ve hatta kostümler oluşturmak için kullanılır. Bir FDM 3D yazıcı kullanmanın birçok avantajı vardır. Öncelikle, mühendislik sınıfı plastiklerle omuzları birbirine sürtünen ucuz renkli filamentler ile malzeme seçimi çok geniştir. Kullanımları kolaydır ancak bir şeyler ters giderse çok fazla bakım gerektirebilirler. Ev kullanımı için en iyi FDM yazıcılarını takip ederek sizin için doğru yazıcıyı bulmanızı kolaylaştırıyoruz. 

FDM 3D YAZICILARIMIZI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN!

 

Neden Reçineli 3D Yazıcı Almalıyım?

Reçine 3D yazıcılar , sıvı bir polimeri ultraviyole (UV) ışığa maruz bırakarak sertleştirme işlemi olan tekne fotopolimerizasyonunu kullanır. İstenen model, bir sıvı fotopolimer reçine teknesinde, teknenin şeffaf tabanından ultraviyole ışığın parlatılması ve reçinenin seçici olarak sertleştirilmesiyle katman katman oluşturulur. Her katmandan sonra yeniden konumlanan bir platforma sabitlenen nesne, reçine havuzundan çekilir. Stereolitografi (SLA) genellikle eşanlamlı olarak kullanılır, ancak MSLA ve DLP’nin yanı sıra kendisi de tekne polimerizasyonunun bir alt kategorisidir ve yalnızca kullanılan ışık kaynağında farklılık gösterir. Reçine 3D yazıcılar, genellikle nispeten pürüzsüz yüzeyli nesneler oluşturarak son derece ince ayrıntıları işleyebilir. Teknoloji genellikle FDM’den daha hızlıdır ve artan katman yapışması nedeniyle daha güçlü nesneler oluşturabilir. FDM 3D yazıcılardan daha az bütçe dostu SLA makinesi var – reçineli yazıcılar genellikle profesyonel bir bağlamda kullanım buluyor.

REÇİNELİ 3D YAZICILARIMIZI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN!

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.