fbpx

Raise3D Yeni Hyper Speed Upgrade Kitini Duyurdu

Raise3D, Pro3 serisi için baskı hızını önemli ölçüde artıran bir yükseltme kiti olan Raise3D Hyper Speed Upgrade Kitini yakın zamanda duyurdu. Ürün çok yakında 3D3 Teknolojide! 

Raise3D yaklaşık bir yıl önce yüksek hızlı bir 3D yazıcı olan RMF500’ü piyasaya sürmüştü. Bu cihaz ile oldukça yüksek hızlarda endüstriyel seviyede baskılar almak mümkün oldu.

Cihazın bu başarısı Raise3D mühendislerini, RMF500’de kullanılan bazı tekniklerin şirketin amiral gemisi 3D yazıcı Raise3D Pro3 serisinde kullanılıp kullanılamayacağını düşündürdü. Çalışmaların sonucunda gerçekten de bazı özelliklerin Pro3 serisi platformunda baskı hızını büyük ölçüde artırmak için kullanılabileceğini görmüş oldular.

Baskı hızını artırmak oldukça zor bir iştir. Yazılımındaki baskı hızı ayarını, örneğin 60 mm/sn’den 400 mm/sn’ye ayarlamak kolay görünse de, o kadar basit değildir ve baskıda çok sayıda hata alma olasılığı yüksektir.

Aşırı hızlarda yazdırırken hareket sorunları ortaya çıkabilmektedir. Örneğin, yön değiştirirken uçan bir takım kafasının momentumu ele alınmalıdır. Bu yaygın hareket, alet kafasına, hareket sistemine ve çerçeveye şok dalgaları verebilir. Dikkate alınmadığı takdirde sonuç, baskıda “gölgelenme” olarak adlandırılan zıplayan yansımalar olacaktır. Aşırı durumlarda alet kafası kayabilir ve olmaması gereken yere düşerek baskınızın kullanılamaz hale gelmesine neden olur.

Bir diğer konu da termal. Filamentler sıcak uçtan geçerken ısıyı emer ve yumuşar. Bununla birlikte, yüksek hızlı bir baskı senaryosunda, filament ve malzeme sıcak uçtan daha hızlı geçerek ısı emilimi için çok daha az zaman bırakır. Bu da filamentin doğru şekilde aktarılmaması gibi sorunlara yol açmaktadır.

Buna karşı koymak için, yüksek hızlı yazıcılar genellikle ısı emme süresini artırmak ve gerekli yumuşamayı elde etmek için sıcak ucu değiştirir.

Hatta bazı üreticiler, daha kolay yumuşayan ve dolayısıyla yüksek hızlarda basılması daha kolay olan özel olarak tasarlanmış filamentlere ihtiyaç duymaktadırlar.

Raise3D Hyper Speed Upgrade Kiti

Raise3D Pro3 Serisi 3D yazıcılar için Raise3D Hyper Speed Upgrade Kiti, tüm bunların gerçekleşmesini sağlamak için Pro3 serisi 3D yazıcıda gerekli değişiklikler yaparak sorunsuz bir şekilde hızlı baskı almanıza imkan sağlar.

Raise3D Hyper Speed Upgrade Kiti, malzemeyi daha hızlı ısıtan yedek sıcak uçlar içerir. Kit ayrıca “akıllı otomatik frekans kalibratörü” içerir.

Kit, bu donanımın yanı sıra bir yazılım yükseltmesi içeriyor. Raise3D Pro3 serisi aygıttaki üretici yazılımının, standart yazdırma modunda olduğundan saniyede çok daha fazla hareketi işlemesi gerekir ve bunu yapacak özel yazılımı da bulunmaktadır. Raise3D, yeni sistemin saniyede 600.000’den fazla adımı işleyebildiğini ve bunun oldukça etkileyici olduğunu ifade etti.

Raise3D Hyper Speed Upgrade Kiti, şirketin yeni “Hyperspeed” malzeme serisinden bir ABS ve PLA makarası içerir. Bunlar termal olarak yüksek hızlı kullanım için tasarlanmıştır.

Çok yakında ülkemize gelecek bu kite, Raise3D resmi Türkiye distribütörü olduğumuz için web sitemizden erişebileceksiniz. Tüm Raise3D 3D yazıcı ve diğer ürünleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.