fbpx

Raise3D, Kompozit Destekli Endüstriyel 3D Yazıcısı RMF500 İncelemesi

Türkiye distribütörü olduğumuz Raise3D markasının kompozit malzeme basabilen, endüstriyel bir çözüm olarak oldukça dikkat çekici olan yeni modeli RMF500 ‘ü inceleyeceğiz.

 

Geniş formatlı FFF ​​sistemi, 500 x 500 x 500 mm’lik bir yapı hacmi ve karbon fiber filament ekstrüzyon özellikleri sunan, büyük endüstriyel sınıf parçalara olan ihtiyacı karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Öncelikle işlevsel prototipleme ve küçük seri üretim için tasarlanan RMF500, iş hacmini, hassasiyeti ve tekrarlanabilirliği tek bir temiz pakette birleştirmeyi amaçlıyor.

RMF500’ün Temel Yetenekleri

RMF500, kendi segmentinde güçlü bir konuma yerleştiren üç ana özellik sunacak şekilde tasarlanmıştır:
• Son Derece Hassas Üretim Tekrarlanabilirliği
• Yüksek Hız ve Büyük Üretim Hacmi
• Yüksek Performanslı Malzeme kullanabilme

RMF500’ün teknik özelliklerine bakıldığında, performans söz konusu olduğunda Raise3D’nin performans açısından ürün ile ilgili hiçbir kısıtlamaya gitmeden 300 mm/sn’ye varan baskı hızlarının yanı sıra sistem, 0,001 mm XY çözünürlüğüne ve yalnızca 0,0009765 mm Z çözünürlüğüne sahiptir. Bir mikronluk kapalı döngü senkron kontrol sistemi, hassasiyeti daha da artırmak için hız değişimlerini azaltır.

RMF500 ayrıca, yüksek hacimli üretim çalışmaları sağlamak için doyurucu bir yapı hacmini bir IDEX gantry ile birleştirir, bu da kullanıcıların iki parçayı aynı anda 3D yazdırabileceği anlamına gelir. Yazıcının tüm yük taşıyan yapısal bileşenleri, Z ekseninin yaklaşık 100 kg’lık yüklere dayanmasını sağlayan sertleştirilmiş çelikten yapılmıştır. Bu konuda Raise3D, Z ekseninin sapma hatasının rakiplerinden %50 daha düşük olduğunu tahmin ediyor.

Bu endüstriyel sınıf uygulamaları kolaylaştırmak için RMF500, 330°C’lik maksimum nozül sıcaklığı sunarak sistemin karbon fiberle güçlendirilmiş kompozit filamentlerle baskı yapmasına olanak tanır. Ek olarak makine, nem kontrollü filament haznesinde dört büyük 2,5 kg’lık malzeme kartuşu arasında otomatik olarak geçiş yaparak daha uzun baskı işlemleri sırasında minimum kesinti sağlar.

Elektronik tarafında, ön tarafta büyük bir 13,3” dokunmatik ekran, otomatik seviye belirleme işlevi ve Wi-Fi, LAN ve USB gibi bağlantı seçenekleri bulunur.

Raise3D Endüstriyel PA12 CF
PA12 CF, Karbon Fiber ile güçlendirilmiş, Naylon Poliamid 12 (PA12) bazlı bir 3D baskı filamentidir. Karbon Fiber, Naylon’un sertliğini, mukavemetini, sertliğini, büzülme oranını, yüzey kalitesini artırır ve kimyasal ve termal direncini geliştirir.
Raise3D Endüstriyel PA12 CF Desteği
PA12 CF ile eşleştirmek için özel olarak geliştirilmiş bir kopabilir destek filamanı, kolay kopabilen ve temiz çıkıntı yüzeyi sağlayan bir kopabilir destek filamanı.
Raise3D Endüstriyel PPA CF’si
Raise3D Endüstriyel PPA CF Filament, PPA (poliftalamid veya yüksek performanslı/yüksek sıcaklıklı Naylon) bazlı, karbon fiberle güçlendirilmiş bir kompozit filament malzemesidir. PPA CF, daha düşük yoğunluğa, daha düşük nem emilimine, yüksek mukavemete ve rijitliğe, yüksek aşınma ve sürünme direncine ve mükemmel kimyasal ve ısı direncine sahiptir.
Raise3D Endüstriyel PPA GF
Raise3D Endüstriyel PPA GF, PPA (poliftalamid veya yüksek performanslı/yüksek sıcaklıklı Naylon) bazlı cam elyafı ile güçlendirilmiş bir kompozit filament malzemesidir. PPA, alifatik poliamidlerden (örn.PA6) daha yüksek bir erime noktası, cam geçiş sıcaklıkları (Tg), daha düşük nem emme ve daha yüksek boyutsal stabilite ile ayırt edilebilir.
Raise3D Endüstriyel PPA Desteği
Raise3D Endüstriyel PPA (Poliftalamid) Destek Filamenti, PPA (Poliftalamid) için özel olarak geliştirilmiş bir kırılma destek malzemesidir. Bu filament, Raise3D Industrial PPA CF Filament ve Raise3D Industrial PPA GF Filament ile uyumludur.
Raise3D Endüstriyel PET CF
Pek yakında…
Raise3D Endüstriyel PPS CF
Pek yakında…

Raise3D RMF500 ve Diğer Raise3D Ürünleri İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.