fbpx

Sinterit Lisa ile İlaç Tableti Üretimi

Selamlar 3D3 Teknoloji takipçileri!

SLS (Selektif Lazer Sinterleme) teknolojisi, son yıllarda üretim endüstrisinde önemli bir devrim yaratmıştır. Bu teknolojinin en ilginç uygulamalarından biri, ilaç endüstrisindeki yenilikçi yaklaşımları desteklemesidir. Bu blog yazısında, Sinterit Lisa’nın ilaç tabletleri için nasıl kullanılabileceğini ve bu teknolojinin sağladığı avantajları detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

3750 sonrası başparmak

Arka Plan

Yenilik ve Proses Mühendisliği Araştırma Merkezi (CIPER), farmasötik dozaj formlarının ve tıbbi cihazların geliştirilmesine yönelik 3D baskı teknolojilerinin uygulanması konusunda dünya çapında bir üne sahiptir. Merkez, endüstriden ve ayrıca AB Araştırma Programlarından (örn. INTERREG 2 Seas) önemli miktarda fon almıştır.

Sinterit teknolojisi, tablet formundaki geniş yelpazedeki farmasötik ürünleri optimize etmek için kullanıldı. Teknoloji, SLS ile basılabilir tozların mühendisliği için Sıcak Eriyik Ekstrüzyon ile birleştirildi. Çok çeşitli polimerler kullanarak, ilaç ürünlerinin anında, kontrollü ve sürekli olarak salınmasını sağlayacak şekilde tabletler basmayı başardılar.

Peki bunu nasıl başardılar? Şimdi sorunlardan çözüme doğru bir yolculuğa çıkalım.

 

Sorun

İlaç maddeleri yüklü ekstrüzyonlu veya granül tozları basabilen ve basılabilir filamentlerin geliştirilmesine bağlı olmayan bir teknoloji arıyorlardı. Ayrıca Sinterit teknolojisi, karmaşık geometrilere sahip tabletlerin tasarlanmasına ve basılmasına yardımcı oldu. Daha da önemlisi, çeşitli farmasötik dereceli polimerlerin basılmasına ve diğer tekniklerle işlenmesi imkansız olan ilaç miktarlarına sahip tabletlerin üretilmesine olanak sağladı.

Teknoloji, termal olarak kararlı herhangi bir ilaç maddesini işlemek için sınırsız kapasite sağlar. Bir diğer önemli avantaj ise aynı partide farklı ilaç şiddetindeki tablet dozlarını doğru bir şekilde basabilmelerine ve bu sayede hastaların ihtiyacına göre kişiselleştirilmiş dozaj formları geliştirebilmelerine olanak sağlamasıdır.

 

Çözüm

Greenwich Üniversitesi, 2020 yılında Sinterit Solution’ı satın aldı ve tasarladıkları yapıların çıktısını bir ay içinde alabildiler. Kullanımı kolay yazılım, teknolojinin en büyük avantajlarından biridir. Ayrıca toz miktarlarını (pahalı ilaçlar için çok önemlidir) ve işleme parametrelerini (örn. ortam sıcaklığı, yatak sıcaklığı) kontrol edebilmeleri, teknolojiyi uygulamaları için benzersiz kılmaktadır. Son işlem ekipmanı, bağlanmamış toz içermeyen tabletlerin üretilmesine çok yardımcı oldu.

Teknoloji, farmasötik tabletlerin basılmasında uygun maliyetlidir çünkü işlem adımlarını azaltırken partiden partiye proseste birden fazla tabletin basılmasına olanak tanır. Sinterit, Ar-Ge’nin yanı sıra farmasötik ürünlerin basımı ve daha da önemlisi kişiselleştirilmiş dozaj formları için de kullanılabilir.

Sizler de projeleriniz için Sinterit’in üstün teknolojili SLS ekosistemine 3D3 Teknoloji ile adım atabilirsiniz.

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.