fbpx

Sinterit Lisa SLS 3D Yazıcılar Kullanıcıların Hangi Sorunlarını Çözüyor?

Selamlar 3D3 Teknoloji takipçileri! Bu yazımızda Türkiye distribütörü olduğumuz Sinterit Lisa’nın müşterilerinn hangi sorunlarına çözümler ürettiğini ve bu çözüm yöntemleri için Sinterit Lisa’nın SLS çözümlerini nasıl efektif kullandıklarından bahsediyor olacağız. Hazırsanız, başlayalım!

 

Bir Yarış Arabasında 100’den Fazla Basılı Parça

 

Formula Stundet, gönüllü ekiplerin sınırlarını olağanüstü mühendislik becerilerine zorlayan bir yarış ligidir. Dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerden ekipler, çeşitli zorluklarla mücadele etmek için elektrikli, dört tekerlekten çekişli, karbon fiber monokok yarış arabaları tasarlıyor ve üretiyor. Merkezi Hochschule, Münih’te bulunan MunicHMotorsport, Sinterit Lisa PRO kullanılarak yapılan katmanlı üretimin, geleneksel mühendislik sınırlamalarını aşmalarına nasıl olanak sağladığını paylaştı.

 

Ekip, arabanın farklı yönlerinden sorumlu olan alt gruplara ayrılmış. Mühendislik ekibi Şasi, Aerodinamik, Süspansiyon, Elektronik ve diğer gruplara ayrılmıştır. Her ekibin kendi değerlendirmeleri vardır ve bazen her alan arasındaki boşlukları kapatmak zorluklara neden olabilir. Formül Stundet, adından da anlaşılacağı gibi, ekibin gönüllü öğrencilerden oluştuğu ve bağışlar ve sponsorluklarla finanse edildiği anlamına gelir; bu nedenle tutumluluk, birçok alt sistem için temel bir tasarım ilkesidir. Ekip, parçalar için sponsorluk alamayınca, sınırlı bütçelerini kullanarak hazır bileşenleri mi satın alacağı, yoksa mevcut kaynaklardan bir çözüm mü üreteceği tartışıyordu.

 

Çözüm

Katmanlı imalatın aynı kalitede tasarım esnekliği ve endüstriyel sistemlerin izotropik performansa yakın performansı, farklı ekiplerin çözümlerini eşleştirmek için başvurulacak çözüm olmuştur.

Bunun bir örneği kasadaki kablo rakorudur. Şasi Ekibi, Süspansiyon Ekibi ve Elektrik Ekibinin tasarıma kendi katkıları oldu ve 3D baskılı çözüm tüm gereksinimleri karşılayabildiler. Parçaların birçoğunun özel olarak yapılması gerekir; bu normalde, yeteneklerin makinistlerden veya pahalı ekipmanlara sahip şirketlerden dış kaynak olarak kullanılmasını gerektiren maliyetli bir süreçtir.

Sinterit Lisa PRO’da şirket içinde üretilen parça paketini en üst düzeye çıkararak parça maliyetlerini en aza indirebiliyorlar.

Yıllar geçtikçe 3D baskılı parçaların sayısı arttı, 3D baskılı parçaların kullanılmasının kattığı değer apaçık ortada ve ekip artık düşük maliyetli Sinterit sistemine erişime sahip olduğundan daha fazla parça geliştirmeye gücü yetiyor. SLS ile elde edilen parça sayısında azalma göz önüne alındığında, 3D baskılı parçaların etkili sayısı aslında çok daha yüksektir. Parça sayısında azalma, toplam ağırlığın azalmasına, güvenilirliğin artmasına ve üretim zorluğunun azalmasına neden olur.

 

Sinterit Lisa PRO Kullanarak Aydınlatma Çözümleri Ve Benzersiz Raylı Aydınlatma Sistemi Oluşturma

 

 

A.A.G. Stucchi, 70 yılı aşkın süredir aydınlatma alanında aktif bir liderdir ve “Made in Italy” kaliteli bileşenler üretmektedir. Bileşen tedarikçisi olmaktan, aydınlatma çözümleri oluşturmada işbirliği yapılabilecek güvenilir bir ortağa dönüştüler. LED teknolojisi Stucchi’ye gerçek bir meydan okuma sundu. Ürün yelpazesini genişletirken aynı zamanda ana faaliyet alanımızı değiştirmemekle karşı karşıya kaldıkları bir durum bu. Müşterilerine daha fazla ve daha eksiksiz çözümler sunmak için her yıl araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyorlar. A.A.G. Ray aydınlatması için Stucchi sistemleri, ONETRACK ve MULTISYSTEM bu yaklaşımın en iyi örnekleridir. Yıllar boyunca elde ettikleri başarı onları yurt dışına açılmaya yöneltti. Artık dünya çapında üç yan kuruluşu ve 80 uzman distribütörü var.

Hızlı prototip oluşturma, son yıllarda ürün geliştirme süresini azaltmak için kritik bir faktör olmuştur. 3D baskı için birkaç tedarikçisi vardı ama zamanı daha da kısmaları gerekiyordu. Ürünleri ve kalıpları şirket içinde tasarlıyorlar, dolayısıyla projenin erken bir aşamasında bile gerçek bir parçaya sahip olma fırsatı faydalı oluyor. Müşterilere birkaç saat içinde gerçek bir parçaya dönüşen tasarım konseptini göstermek, onların projelere yaklaşımlarını değiştirdi. Geçmişte, değişikliği manuel olarak simüle etmek için parçaları değiştirmek zorunda kalıyorlardı, ancak bazı durumlarda bu mümkün olmuyordu veya sonuç gerçekçi değildi. Ve eğer aceleleri olsaydı, nihai sonuca ulaşana kadar kalıpları adım adım değiştirmeye başlarlardı.

 

Çözüm

A.A.G. Stucchi, yeni projenin son versiyonuna kadar kalıp yapımından kaçınmalarını sağlayacak bir çözüm arıyordu. Başlangıçta başka bir şirketten kendileri için 3D modeller basmasını istediler ancak Sinterit çözümünün gücünü anladıklarında 3D yazıcıları Sinterit Lisa PRO’yu satın aldılar.

3D baskı teknolojisi ile yeni ürünlerin prototipini yapıp kısa sürede test edebiliyorlar. %100 memnun kaldıklarında kalıbı inşa edebilirler. Proje başında ürün özelliklerini dondurmak için ellerinden geleni yapsalar bile değişiklik talebi kalıplar hazır olduğunda da meydana gelir. Bu durumlarda modifikasyon maliyeti çok artıyor, bu nedenle Lisa PRO yazıcı ile kalıplar üzerindeki dönüşümün etkili olmasından önce değiştirilmiş parçalar üzerinde fonksiyonel testler yapabiliyorlar.

A.A.G. Stucchi, müşterilerine en iyi çözümü sunmak istiyor ve eğer ürün yelpazesinde bulunmayan, özelleştirilmiş bir şeye ihtiyaç duyarlarsa, yalnızca kendileri için benzersiz bir raylı aydınlatma sistemi oluşturabilirler. A.A.G. kısmıyla ilgili ayrıntılar Stucchi, enjeksiyon kalıplama verimliliği nedeniyle sistemin son versiyonlarında ray aydınlatması için 3D baskılı prototipler kullanmıyor.

Bu durumda, Lisa PRO yazıcı tasarım sırasında çok önemlidir, ancak 3 boyutlu baskı teknolojisinin gelişmesiyle birlikte enjeksiyon kalıplama tekniğinin yerini alabilir.

 

Ürünlerin Pazara Çok Daha Erken Sunulması

Rotite, çeşitli uygulamalarda (örneğin, hermetik USB konektörleri, bebek koltukları için kayış bağlantılarından otomotiv sektöründe kompozit panel bağlantılarına kadar) kullanılan yenilikçi, düşük profilli, yüksek mukavemetli bir bağlantı teknolojisidir. Mantıksal ve kullanımı kolay, benzersiz, patentli bir geometridir. Rotite birçok ürüne entegre edilebilir ve bu nedenle birçok şekilde üretilebilir ancak SLS’nin tasarım özgürlüğüyle birleştirildiğinde eşsizdir.

Rotite Technologies, teknolojisini diğer şirketlerin ürünlerine entegre ederek zamandan, yerden, ağırlıktan ve sonuçta maliyetten tasarruf sağlar. Son zamanlarda, tüketici kullanımına yönelik kendi son kullanım ürünlerini tasarlayıp sunan kendi markaları Spyn’i yarattılar.

Çevik bir işletme olarak, geliştirme süresi ve pazara sunma süresi, ürünlerini geliştirmede kritik öneme sahiptir. Ayrıca, parça üretmek için kullanılan takımların maliyeti, Yalın bilançoları için aşırı derecede pahalı olabilir. Patentli teknolojilerinin geometrisi, enjeksiyonlu kalıplama kullanarak üretim yapmak için dikkatli planlama ve pahalı özel aletler gerektirir. Diğer üretim yöntemlerinde önemli fiyat engelleri vardır.

 

Çözüm

Konsept kanıtlama aşamasında, Rotite başlangıçta tasarımlarını bir MJF makinesinde bir 3D baskı servis sağlayıcısına yaptırdı. Proje geliştikçe Rotite, hükümet fonunu kazandı. yenilik ve fonları bir Sinterit Lisa PRO satın almaya yönlendirdi.

Artık şirket içinde baskı yapabilme olanağı sayesinde tüm süreci şirket içinde yönetebilirler; tasarım, tasarım, geliştirme ve üretim kendi ofis alanlarında gerçekleştirilebilir. Kendilerine  50.000 £’a mal olacak bir projede 30.000 £ tasarruf sağlıyor. Bu, parçalar için enjeksiyonlu kalıplama aletleri alma maliyetinden Sinterit ekipmanının maliyetinin çıkarılmasıyla elde edilen maliyete dayanmaktadır. Yalın bir operasyon olarak, enjeksiyonlu kalıplama takımlarına yatırım yapmadan bir ürünü pazara sunma yeteneği, başarıları açısından kritik önem taşıyor. Artık 1 baskıda 223 parça basılmış durumda. Rotite bir fikre odaklanabilir, üretimde değişiklikler yapabilir ve aslında hiçbir batık maliyet olmadan daha geniş bir ürün yelpazesi ekleyebilir.

Sinterit PA12 tozunun profesyonel kalitesi ve mekanik performansı, Rotite gibi şirketlerin enjeksiyonlu kalıplamayla ilişkili yüksek giriş maliyetleri olmadan tüketici ürünleri geliştirmesine olanak tanır.

Bir Sinterit Lisa PRO satın alarak kendilerini inovasyon hibeleriyle finanse edilen bir fiyat aralığında konumlandırdılar ve işlerini kolaylaştıran önemli bir unsur oldular. Artık ürün uygulama süresi üç kat daha hızlı. Üretim ve satışın yanında gelişip gelişebilirler.

Sonuç olarak, Sinterit Lisa PRO’nun maliyet, verimlilik ve esneklik avantajları sayesinde şirket, eskisinden çok daha yüksek bir standartta son kullanıma hazır ürünler yaratırken üretim iş akışını etkili bir şekilde hızlandırabildi.

 

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.