fbpx

Üç Boyutlu Yazıcı Fiyatları Nelere Göre Değişir?

üç boyutlu yazıcı fiyatları, laboratuvar ortamında 3d yazıcı tasarlayan insanlar

Endüstri 4.0 çağının vazgeçilmez öğelerinden olan üç boyutlu yazıcılar giderek daha fazla uygulama alanında kendini gösteriyor. Peki üç boyutlu yazıcı fiyatları gerçekten nelere göre değişiyor?

İlk önce kulanım alanını belirlememiz gerekiyor. Mimari, endüstriyel tasarım, mühendislik prototipleri, kalıp üretim, dişçilik uygulamaları, yedek parça üretim, oyuncak tasarımı, cerrahi uygulamalar gibi 3d baskı ve prototip hizmetine ihtiyaç duyulan birçok sektör mevcut. 3d yazıcımızı ne amaçla kullanacağımıza karar vermemiz gerekiyor.

 

3D3 Teknoloji'nin yerli üretimi olan megamaker üç boyutlu yazıcı fiyatları konu olduğunda öne çıkıyor

Üç Boyutlu Yazıcı Fiyatları Kullanım Alanlarına Göre Değişiyor

Bu belirlenen kullanım alanı sonrasında fiziksel ve kimyasal beklentileri belirlememiz gerekiyor, esneklik, estetik görünüm, sıcaklık direnci, kimyasal direnci, aşınma direnci gibi özelliklere ihtiyacımız olup olmadığını bu aşamada karar vermemiz gerekiyor olacaktır. Bu sayede FDM/FFF, SLS, SLA, DLP, Binder Jetting, Material Jetting, DLM gibi 3d yazıcı teknolojilerinden hangisinin ihtiyacımıza cevap vereceğini belirlemiş oluyoruz.

Örneğin sadece tasarımın mekanik çalışmasını gözlemlemek için PLA, darbe dayanımı gereken bi uygulamada ABS filament yazabilen bir FDM tipi 3d yazıcı gerekiyor olabilir, dişçilik için bir uygulamada reçine yazan bir SLA tipi 3d yazıcı ya da dayanıklı bir naylon yazma ihtiyacı olan bir uygulamada SLS tipi bir 3d yazıcı öne çıkabilir.

 

üç boyutlu yazıcı fiyatları, 3d yazıcı ile basılmakta olan bir araç motoru modeli

Üç Boyutlu Yazıcı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

İhtiyaçları belirlerken elbette ayırabileceğiniz bütçe, hedeflediğiniz parçaların büyüklüğü, yazma hassasiyeti, tek seferde çok sayıda rengi içeren bir parça alabilme ya da sonradan boyanabilir bir parça olup olmaması yada çözünebilir support yazabilme durumu da ekipman seçiminde belirleyici özellikler arasında yer alıyor.

Yani 3d yazıcımızı  seçerken sadece bütçe ve parça boyutuna göre değil kullanım alanına göre de değerlendirme yapmamız gerekiyor çünkü üç boyutlu yazıcı fiyatları sektör ve kullanım alanlarına göre değişkenlik göstermekte.

3D3 Teknoloji ile 3D Yazıcıların Dünyasını Keşfedin!

 

35’den fazla ürün ile Türkiye’nin en büyük 3d yazıcı ve 3d tarayıcı çözümleri merkezi olan 3D3 Teknoloji‘nin sunduğu geniş mağaza seçeneği ile ihtiyaçlarınızı kusursuz şekilde karşılayacak ürünlerinizi güven ve memnuniyet garantisi ile elde edebilirsiniz!

 

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.