fbpx

Uygun Fiyatlı 3D Yazıcılar ve Teknik Özelliklerinin Karşılaştırılması

Merhabalar bu yazımızda uygun fiyatı karşısında yüksek performans ve gelişmiş özelliklere sahip FDM tip 3D yazıcıları incelerken teknik özelliklerini de inceliyor olacağız.

Seçmiş olduğumuz modeller Creality markasına ait olan; Ender 3V2CR6 SE10S PRO V2Ender3 S1 ve CR10 Smart PRO modelleri

Bu modelleri seçmemizdeki en büyük etken fiyatları karşısında sergilemiş oldukları üstün performanslarıdır.

Ender3 V2 modeli ile incelememize başlayacak olursak, Ender3 ve Ender 3 Pro modellerinin elektronik alt yapısı ve kullanıcı ara yüzü geliştirilerek ortaya çıkmış olan Ender3 V2 modeli 220 x 220 x 250mm baskı hacmi sunarken PLA ve PETG malzemelerini rahatça kullanabilmektedir. 32 Bit ana kartı ve TMC2208 sessiz motor sürücüleri ile birlikte baskı kalitesini arttırırken uzun süreli baskılar için yaşanabilecek elektrik kesintilerine karşı da kesinti sonrası elektrik geldiğinde yeniden baskıya devam edebilme özelliğine sahiptir. Kolay bir montaja sahip olan modelimiz sadece 7.8 kg ağırlığa sahip.

CR6 SE modeli ile Ender serisine göre yapılan en büyük değişikliklerden bir tanesi çift Z eksen mili ve otomatik kalibrasyon özelliğinin eklenmesidir. Kolay sökülebilen hotend sayesinde parçaları kolaylıkla değiştirilebilmektedir. Genişletilmiş 235 x 235 x 250mm baskı hacmi sunarken CR6SE modelinde filament sensörü de entegre edilmiştir. PLA ve PETG malzemelerini rahatça kullanabilmektedir. 4.3’’ (inch) renkli-dokunmatik kullanıcı arayüzü kolay bir kullanım sağlamakta ve elektrik kesintisinden sonra baskıya kaldığı yerden devam edebilmektedir.

10S Pro V2 modeli genişletilmiş 300 x 300 x 400mm baskı hacmi tablanın 9 noktasından ölçüm alan BL-Touch otomatik kalibrasyon sensörü ve V 2.4.1 ile değiştirilmiş anakartı ile bizleri karşılıyor. Yenilenen çift dişli extruder sistemi sayesinde esnek malzeme basımı konusunda adından söz ettirmektedir. Önceki modelimizde olduğu gibi 10S Pro V2 modeli de elektrik kesintisinden sonra baskıya kaldığı yerden devam edebilmektedir.


İnceleme yazımızda sıra Creality nin ürün ailesine yeni katılan Ender S1 modelinde. Creality çıkartmış olduğu yeni modellerde önceki modellerinde kullanıcılarından gelen geri dönüşleri ve şikayetleri dikkate alarak çok güzel değişiklikler yapmış durumda. İlk gözümüze çarpan özellikler olarak “Sprite” direkt ekstrüder ile yüksek kaliteli baskı, CR dokunmatik otomatik tesviye ve çift z ekseni senkronizasyonu ile güncellenmiş 220 x 220 x 270 mm baskı hacmine sahip PLA/PETG/TPU malzemeleri rahatlıkla kullanabilen ve opsiyonel olarak Lazer Modülü entegre edilebilen çağın yeniliklerine ayak uydurmuş bir model ile bizleri karşılamakta.

Creality’nin diğer bir yeni üyesi olan model ise CR10 Smart Pro karşımıza 300 x 300 x 400mm baskı hacmi ile modernize edilmiş Wi-Fi/Bluetooth/RJ45 desteği ile Creality Cloud Uygulaması ile Uzaktan Kontrol edilebilir, CR Touch ile kolay kalibrasyon sağlarken aynı zamanda AI HD Kamera ile baskılarınızın durumunu uzaktan izlemeye olanak sağlamaktadır. ‘’Sprite’’ direkt ekstrüder sayesinde esnek malzemeleride kolayca basabilmektedir. Ayrıca nozzle sıcaklı 300°C çıkabilmesi kullanabileceği malzeme çeşitliliği açısından  CR10 Smart Pro’yu ön plana çıkartmaktadır.

Değerli vaktinizi ayırarak bu incelemede bizimle olduğunuz için teşekkür ederiz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.