fbpx

Yeni 3D Yazıcı İş Fikirleri 2020

İlk 3D yazıcının patentinin alınmasının üzerinden yıllar geçmiş olsa da 3D yazıcı iş fikirleri gün geçtikçe gelişmeye ve yeni alanlarda ortaya çıkmaya devam ediyor.

Özellikle girişimciyseniz ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız, 3D yazıcı teknolojileri hala boşlukları olan ve yeni fikirlerle yeni işlere atılabileceğiniz bir alan. 2020 için ilham verebilecek 3D yazıcı iş fikirlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

3D Yazıcı İş Fikirleri: B2C Ürün Üretimleri

3D yazıcılar ile B2C yani işletmeden müşteriye, müşterilerin ilgisini çekecek ürünler üretip satış yapabilirsiniz. Özellikle 3D yazıcıyla üretilmiş 3D baskı ürünler müşteriler için diğer ürünlere göre daha cazip olacaktır. İşletme tarafında ise 3D yazıcılar ile üretim çok daha az maliyetli olacaktır.

  • Kişiye Özel Kulaklık Üretimi

3D Baskı Kulaklık

Günümüzde her yaş grubundan insanların yanında sürekli bulundurduğu ürünlerden biri hiç kuşkusuz kulaklıkları. Kendimizi ifade etmek için çoğumuz özellikle tek tipleşmiş kulaklar yerine çok daha biricik ve özelleştirilmiş kulaklıklar tercih ederiz. Özellikle kulağımıza özel olarak üretilmiş rahat kulaklıklar varsa her şey daha da güzelleşir.

Yapmanız gereken insanlara özelleştirilebilir kulaklık modellerini belirlemek ve müşterilerin her bir kulağının fotoğrafları. Bundan sonrası tasarım, üretim ve pazarlama.

  • Özelleştirilmiş Koleksiyonlar

3D baskı oyun figürü

Zevkler ve trendler değişirken, koleksiyon asla modası geçmeyecek alanlardan biri. Fanlar favori sporcuları, sanatçıları, oyuncuları, şarkıcıları, oyunları ve filmleri için figürler ve koleksiyon öğeleri toplamayı severler. Bu 3D baskı iş fikri ile ürün üretebileceğiniz çok fazla alanın olduğunu düşündüğümüzde ne kadar sınırsız olabileceğini fark etmişsinizdir.

Bu tür 3D yazıcı işinin avantajlarından biri, envanterin küçük ve hafif olması, bu nedenle depolanması ve gönderilmesinin kolay olmasıdır. Bu, işinize evden başlıyorsanız özellikle önemlidir.

  • 3D Yazıcı – 3D Baskı Eğitimi

3D yazıcı kullanmak ve 3D baskı almak hala çoğu insan net değil ve zorlayıcı görünüyor. Özellikle hobi olarak 3D yazıcı kullanma isteyen, 3D yazıcı ile kendi işini kurmak isteyenlere ya da başlangıç seviye üreticilere 3D yazıcı, 3D baskı ya da 3D modelleme dersleri verebilirsiniz.

3D Yazıcı İş Fikirleri: B2B Ürün Üretimi

İşletmeden müşteriye ürün üretim yöntemi sizin için doğru iş modeli olmadığını düşünüyorsanız ya da direkt kişilere yapacağınız pazarlama faaliyetleri için yeterli bütçeye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız işletmeden müşteriye yerine işletmeden işletmeye ürünler üretip satışını gerçekleştirebilirsiniz.

  • Mevcut Ürünler Üzerine Geliştirin

Piyasada satılık çok fazla ürün var, sadece Amazon’a bakın. Ancak, bu öğelerin çoğunu yapmak zordur, üretim sırasında malzeme israfı yapar veya üretim maliyeti efektif değildir. 3D yazıcıyla üretim bunu değiştirebilir. Bu iyi bir yaratıcılık gerektirse de, daha iyi, daha sürdürülebilir veya daha uygun maliyetli hale getirmek için bir şeyin nasıl yapıldığını yeniden görme vizyonunuz varsa, 3D baskı olarak üretmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca güncel bir ürün tasarımı alabilir ve tüketici için daha iyi veya daha kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Mevcut ürünleri geliştirmenin bir başka potansiyel yolu da kişiselleştirme eklemektir.

  • Promosyon Ürünleri

İşletmeler kendi logolarını ekleyerek ürünler üretmeyi ve promosyon olarak bu ürünleri sıkça tercih ederler. Hele ki işletmelerin bu promosyon ürünler için sürekli daha dikkat çekici ve akılda kalıcı şeyler aradıklarını düşünürsek 3D yazıcıyla şirketler için çok farklı promosyon ürünleri üretebilirsiniz.

Hem kendi müşteri portföyünüzü oluşturabilirsiniz hem de her zaman yaratıcı promosyon ürünleri arayacak müşterileri olabilecek reklam ajanslarıyla birlikte de çalışabilirsiniz.

  • Ayrıntılı Modeller

Birçok işletme, dijital alanda modelleri olabildiğince çoğaltmaya çalışırken, bir noktada hala fiziki bir model oluşturmak zorunda kalıyorlar. Bir 3D yazıcı işi ile bu 3D baskı modelleri çeşitli işletmeler için üretebilirsiniz.

Kısa bir zaman çizelgesinde son derece ayrıntılı modellere ihtiyaç duyan herhangi bir endüstri, bir 3D baskı şirketi ile çalışmak isteyecektir. 3D yazıcı, diğer yöntemlerden daha kısa sürede daha yüksek düzeyde ayrıntı elde edebilir.

Diğer işletmeler için 3D modeller yazdırmakla ilgileniyorsanız, başlamak için müzelere, mimarlık firmalarına, iç tasarım ajanslarına bakabilirsiniz.

3D Baskı İş Fikirleri: Medikal Endüstrisi

Çok sayıda 3D baskı iş fikri olsa da, işletme sahiplerinin 3D yazıcılarla inovasyon yaptığı ve yeni ürünler yarattığı en ilginç alanlardan biri tıp alanındadır. Teknolojiyi geliştirmek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmekle ilgileniyorsanız, tıbbi alan bu 3D baskı iş fikirlerinden birine başlamak için harika bir yerdir.

  • İlaç Üretimi

2015 yılında FDA ilk 3D baskılı hapı onayladı . Çoğu 3D yazıcı plastik veya alüminyum gibi malzemelerle çalışırken, aynı zamanda çok sayıda başka malzeme ile yazdırma seçeneği de vardır. Hızlı çözünen ve geleneksel haplardan daha kolay alınabilen daha etkili ilaçlar oluşturmak için bazı malzemeler kullanılmaktadır. Zaten tıbbi bir geçmişiniz varsa, ancak yeni bir iş girişimi arıyorsanız, bu mükemmel bir seçim olabilir.

 

  • Tıbbi İmplantlar

Tıbbi teknoloji hızla değişiyor ve bu değişimi hızlandırmaya yardımcı olan birçok yenilikten biri de 3D yazıcı. Bu listedeki diğer 3D yazıcı iş fikirlerinde de belirttiğimiz gibi, 3D baskının en büyük avantajlarından biri özelleştirme yeteneğidir.

Tıbbi implantlar oluşturmak için bir 3D yazıcı kullanmak, her implantın onu kullanacak hasta için mükemmel bir şekilde oluşturulduğu ve özelleştirildiği anlamına gelir. Yenilikçiler, 3D baskılı doku ve organları bile araştırıyor. Bu yenilik hala ufukta, ancak zaten diğerleri arasında titanyum kemik implantları ve ortodontik cihazlar gibi 3D baskı tıbbi implantlar.

 

  • Protezler

Özelleştirmenin tıp alanını gerçekten geliştirebileceği bir başka yer de protezdir. Protezlerin 3D baskısı onları daha iyi uydurabilir ve kullanıcı için daha rahat hale getirebilir ve üretilmesi daha uygun olabilir. Bu bir kazan-kazan.

Protezlerin 3D baskısında, doldurulacak çok sayıda niş vardır. Protez uzuvlar, yapay dişler üretebilir veya tekerlekli sandalyeler ve diğer hareketlilik araçları gibi destek ürünleri üretebilirsiniz.

3D Yazıcı İş Fikirleri: Teknoloji ve Ürün Geliştirme

  • Hızlı Prototipleme

 

Yeni bir ürün geliştiren firmalar ar-ge sürecinde geliştirdikleri ürünlerin tasarımlarını ve işlevselliklerini test edebilmek için pek çok kez ürünlerin prototiplerini üretiyor ve bu prototip üretimi için büyük bir maliyet harcayabiliyorlar.

3D yazıcılarla yapılacak hızlı prototipleme firmalar ar-ge süreçlerinde ürün prototiplerini geleneksel üretim yöntemlerine göre daha kısa sürede ve çok daha az maliyetlerle üretebilirler. Sizde 3D yazıcıyıla bu firmalara hızlı prototipleme hizmeti sunabilirsiniz.

  • Soyu Tükenmiş Yedek Parçalar

Bazı teknolojik ürünlerin ya da eski arabaların yedek parçaları artık üretilmediği için ve tek bir parçanın geleneksel üretim yöntemleriyle üretilmesi çok fazla maliyete sebep olacağı için burada 3D yazıcıyla üretim hayat kurtarıcı şekilde önemli oluyor.

Siz de artık üretilmeyen yedek parçalar için modelleme ve 3D üretim hizmeti sunabilirsiniz.

3D Yazıcı İş Fikirleri: Sanat ve Moda

3D yazıcı teknolojileri sanat ve teknolojinin birleştirilebileceği en güzel alanlardan bir tanesi. 3D yazıcılarla kendinizi özgürce ifade eserleri oluşturulabilir, hatta bu sanat eserlerini özelleştirilebilir tüketim ürünleri haline getirebilirsiniz.

  • Özelleştirilebilir Takı Üretim

3D Baskı Takı

3D yazıcıların tasarım gücü ve özgürlüğü burada devreye giriyor. Kendi tasarımlarınızı yansıttığınız, özel tasarım takılar üretip bunları moda ikonları haline getirebilirsiniz.

Çoğu insan için özgün tasarıma sahip takılar ve aksesuarlar için para harcamak harcama kalemlerinden biridir. Siz de 3D yazıcılarla kendi özgün takılarınızı üretebilir, hatta kendi takı markanızı oluşturabilirsiniz.

  • Kendi Sanat Eserlerinizi Yapın

Sınırsız bir hayal gücünüz olduğuna inanıyorsanız, yeni fikirler üretmek size heyecan veriyorsa hele bir de 3D modelleme biliyorsanız ihtiyacınız olan tek şey bir 3D yazıcı.

Kendinizi ifade etmek belki de hiç bu kadar teknolojik olmamıştır. Üçüncü boyuta geçmeye var mısınız?

 

Girişimcilik için heyecanlıysanız ve yukarıdaki fikirler size ilham verdiyse ihtiyacınız olan 3D yazıcı için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 40’tan fazla 3D yazıcı modelinin bulunduğu 3D3 Teknoloji’de muhakkak kullanım alanınıza ve bütçenize uygun bir 3D yazıcı bulabilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.