fbpx

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Ücretsiz 3D Modelleme Yazılımları

3D Modelleme öğrenmek çok fazla pratik gerektirmektedir. Fakat zamanla ilgilisi olan herkes öğrenebilir. Bu yazımızda 3D modellemeye yeni başlayanlar için kullanabilecekleri en iyi 3D modelleme yazılımlarını tanıyacağız.

1- Tinkercad

Basit, açık tonda bir arayüz ve çok sayıda eğitim kaynağı ile Tinkercad, ilk CAD deneyimini yaşayanlar için özel olarak tasarlanmıştır. 3D modelleme yazılımının en erişilebilir parçalarından biri olmasının yanı sıra, doğrudan tarayıcınızda da kullanılabilir.

Renkli görünümü sizi yanıltmasın. Autodesk’in Tinkercad yazılımı basit ama güçlüdür. Tasarımlarınızı sürükleyip bırakarak  ve aynı zamanda program içinde bulunan küpler, silindirler ve küreler gibi ilkel şekilleri kullanarak aklınızdaki tasarımları oluşturabilirsiniz. Her şekli hareket ettirebilir.

Arayüzün her yönü için kısa, bireysel dersler ve çeşitli basit modellerde size yol gösteren derslerin bir listesini içerir. Daha kapsamlı dersler için, “projeler” bölümü size model yapımında daha ayrıntılı rehberlik edecektir. Öğreticiler özellikle çocuklar için çok uygundur.

 

Buradan Ulaşın Tinkercad

 

2- Vektary

Vectary, “öğrenilmesi en kolay çevrimiçi 3D ve AR tasarım aracı” olduğunu iddia eden, tarayıcı tabanlı bir ağ ve parametrik modelleme yazılımıdır. Basit ve öğrenmesi kolay arayüzüne bazı harika özellikler eklemeyi kesinlikle başarıyor.

Yazılım, grafik tasarım, ürün tasarımı ve oyun tasarımı profesyonellerini hedeflediği için işlemeye odaklanır, ancak herhangi bir 2B veya 3B modelleme uygulaması için kullanılabilir.

Kullanıcı arayüzü  kolay bir kullanım sağlar. Kullanıcılar, önceden işlenmiş 3D tipografi, web başlıkları ve diğer önceden hazırlanmış modellerden oluşan bir ürün yelpazesinden yararlanabilir. Fakat çoğu ücretlidir bu içeriklerin.


Buradan Ulaşın Vektary

 

3- MeshMixer

Meshmixer, Autodesk tarafından geliştirilmiştir. Her üreticinin araç kutusunda olması gereken hafif bir 3D modelleme yazılımıdır. Yazılımın web sitesinde belirtildiği gibi, 3D nesneler için kolaylıkla manipüle etmenize, ekleme yapmanıza, modelleri birleştirmenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan bir “İsviçre Çakısı”dır.

Program çoğunlukla mevcut 3D modelleri değiştirmek, onarmak veya optimize etmek için kullanılır, ancak yerleşik şekillendirme ve katı modelleme araçlarına da sahiptir. Araç seçimi basittir ancak her ikisi için de ihtiyaç duyacağınız araçlara yakından aşina olmanız için yeterli çeşitlilik sunar.

Meshmixer 3D baskı için özel olarak üretildiğinden, programda yalnızca 3D modelleri tasarlayıp onaramaz, aynı zamanda destek yapıları ekleyebilir, modelleri yönlendirebilir ve tasarımınızı baskıya hazırlamak için Meshmixer’in çeşitli benzersiz optimizasyon araçlarını kullanabilirsiniz.


Buradan Ulaşın MeshMixer

 

4- SculptGL

SculptGL tamamen ücretsiz olarak erişilebilir, açık kaynaklı, tarayıcı tabanlı bir heykel programıdır. Çoğu şekillendirme programında olduğu gibi, çalışma alanınıza bir parça dijital kil atar ve onu “fırça” adı verilen çeşitli araçlarla kalıplamanıza olanak tanır.

Heykel yapmanın temel unsurlarını içeren çok basit bir yazılımdır; fırçalar, doku içe aktarma ve işleme. Çok sınırlı olduğu için SculptGL’de çok fazla öğretici yoktur.


Buradan Ulaşın Stéphane Ginier’in web sitesi 

 

5- ZBrushCoreMini

ZBrushCoreMini, birçok ileri düzey ve profesyonel tasarımcının hali hazırda kullanmakta olduğu Pixologic’in ZBrush programının basitleştirilmiş bir versiyonudur. 

Diğer birçok 3D model programında olduğu gibi, fırça kullanarak düzenlemeniz için size bir parça dijital kil verilir. ZBrushCoreMini, modelinize ekleme, pürüzsüzleştirme, çıkarma, şişirme, kıstırma ve cilalama yapan sekiz temel fırça seçeneğiyle her şeyi basitleştirir. 


Buradan Ulaşın Pixolojik

 

 

3D Tasarım, 3D Tarama ve 3D Baskı Konularında İlave Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Anında 3D3 Technology Uzman Ekibi ile İletişime Geçebilirsiniz.

Bize Yazın

info@3d3teknoloji.com adresine mail atın.

Müşteri Hizmetleri

0850 305 25 75 numaralı telefondan bize ulaşın.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.