fbpx

3Devo ile Filament Geri Dönüşümü İçin Plastikleri Parçalama

Bir önceki blog yazısında 3Devo ile hangi plastik türlerinin geri dönüştürülebileceğinden bahsetmiştik. Bu blog yazımızda ise geri dönüştürmek üzere seçtiğimiz plastiklerin filamente dönüştürülebilmesi için nasıl parçalanması gerektiğini anlatacağız.

3Devo Filamen Üretim Sistemi

3Devo filament üretimi ve geliştirme sistemi hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

Filament Üretiminde Plastik Parçalamak İçin 7 Adım

1) Plastik Atıklarını Temizleyin

Plastik atıklarınızı ayırdıktan ve her malzeme türüne göre ayırdıktan sonra. Plastik atığınızda yer alabilecek harici ambalaj etiketlerinii tozu ve sıvıları kaldırarak tamamen temizlemek çok önemlidir.

2) Plastik Atıklarını Muhafaza Edin

Plastik atıklarınızı temizledikten sonra, saklayarak temiz ve kuru kaldıklarından emin olmanız gerekir. Doğru şekilde saklandığında plastikleriniz tozlanmayacak ve nemden etkilenmeyecektir.

3) Plastik Atıkları Birbirine Karıştırmayın

Plastikleri parçalarken farklı malzemeleri tek seferde parçalamanız önerilmez. Ekstrüzyon işlemi sırasında her malzeme ısıya farklı tepki verir ve bu da filamentinizde tutarsızlıklara yol açar. Bazı plastikler tam olarak erimeyebilir ve bu da ekstrüderinizde tıkanmaya neden olabilir. Bu nedenle kontaminasyonu önlemek için her malzemeyi her zaman ayrı ayrı parçalayın.

4) Plastik Atıkları Küçük Parçalara Ayırın

Bazı plastik öğeler büyük olduğundan, bunları 3Devo Shred It plastik öğütücüye koyup parçalamadan önce tüm plastik atığı daha küçük parçalara ayırmanız önerilir. Daha küçük parçalara bölmeden öğütmeye çalışırsanız, 3Devo Shred It aşırı yüklenir ve arızalanabilir.

3Devo Shred It Plastik Parçalayıcı

5) Hazneyi Besleyin

Artık plastik atıklarınızı daha küçük parçalara ayırdığınıza göre, bunları Shred It’in öğütmesi için haznesine koyabilirsiniz. Hazneyi aşırı yüklememek için plastik atığınızı küçük gruplar halinde eklediğinizden emin olun.

Shred It’de öğütülmüş atıkları öğütme işleminden sonra kontrol edin Öğütme işlemi bittikten sonra çıkan öğütülmüş malzemenin arasında daha büyük parçalar kalıp kalmadığını görmek önemlidir. Bu nedenle, öğütülmüş atıkları yeniden öğütmenizi bile öneririz, böylece parçalanmış plastik partinizin baştan sona tutarlı olduğundan emin olabilirsiniz.

6) Öğütülmüş Plastik Atıkları Saklayın

Tıpkı 1. adımda plastik atığınızı iyi bir şekilde depolamak için bahsettiğimiz gibi ,öğütülmüş atıkları iyi bir şekilde saklamak da önemlidir. Öğütülmüş atıkların tozsuz bir kapta saklandığından ve içine hiçbir sıvının giremeyeceğinden emin olun.

 

Kaynak

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.