fbpx

3D Yazıcıyla Üretebileceğiniz Ücretsiz Maske Askılıkları

Pandemi sürecinde 3D baskı siperlikler ile sağlık çalışanlarının imdadına koşan 3D yazıcılar, şimdi de pandemiyle mücadele gündelik hayatımızı kolaylaştıracak çözümlerle yeniden kendini gösteriyor.

Aralık 2019’dan beri tüm dünyada etkisini gösteren Covid 19 geçen süreye rağmen henüz etkisi ilk yayıldığı dönemlere nazaran yaz mevsimin gelmesiyle azalmış olsa da hala etkisini yitirmemiş durumda. Bu yazının kaleme alındığı 2 Temmuz 2020 itibariyle dünya genelinde 10.717.158 insan Covid 19’dan etkilenmiş olarak görünüyor. Kaynak.

Tüm bu süreçte bu bağlantıda yer alan deneyde de ne kadar koruyucu olduğu gösterilen maske kullanımının öneminden Mart 2020’de yayınladığımız blog yazımızda bahsetmiş ve 3D yazıcılarla üretebileceğiniz maskeleri sizlerle paylaşmıştık.

Tarihler Temmuz 2020 olmasına rağmen maske kullanımının kolayca hayatımızdan çıkmayacağını anlamış durumdayız. Türkiye’nin pek çok şehrinde sokağa çıkarken maske takmak zorunlu hale getirilmiş durumda. Kendi sağlığımız ve halk sağlığı için uymak zorunda olduğumuz bu kural en az bizim kadar tüm gün maske takılan kulaklarımızı da etkilemiş durumda.

İşte tam bu noktada 3D yazıcıların inovatif dokunuşu hayatımızı kolaylaştırmak için devreye giriyor. Toplumda yaygın şekilde kullanılan cerrahi maskeler için 3D modellenmiş askılıkları 3D yazıcılarda üreterek tüm gün maske takılan ve ağrıyan kulaklarımızı, -en azından kulaklarımızı- bu acıdan kurtarabiliriz.

Yine 3D yazıcıların bütün üretimlerde imkan tanıdığı gibi bir cerrahi maske askılığını bile kendi tasarımınızı ekleyerek özelleştirebilir ve biricik hale getirebilirsiniz.

Aşağıda 3D yazıcınızda üretebileceğiniz cerrahi maske askılıklarının ücretsiz .stl dosyalarına ulaşabilirsiniz. Hali hazırda bir 3D yazıcınız yok ama bir 3D yazıcı edinmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Standart Bir Örnek

İndirmek İçin Tıklayın.

Iron Man Fanları Burada Mı?

İndirmek İçin Tıklayın.

 

Ya da Daha Şık Bir Dokunuş?

İndirmek İçin Tıklayın.

İndirmek İçin Tıklayın.

 

Bu Da Böyle İlginç Bir Yaklaşım

İndirmek İçin Tıklayın.

 

Kraliçeler de Maske Takar!

 

İndirmek İçin Tıklayın.

 

Ya da 3D modelleme biliyorsanız var olan .stl dosyalarını kendi özel tasarımlarınıza da çevirebilirsiniz. Eğer 3D modelleme bilmiyorsanız ama öğrenmek istiyorsanız En İyi 10 Ücretsiz 3D Modelleme Programı yazımız belki sizin için ilk adım olur.

Covid 19 pandemisi bütün insanlığı gergin bir sınavdan geçirirken bu tarz farklı tasarımlar, yeni bir şey öğrenmek belki kaybettiğiniz neşenizi küçük bir tebessümle yerine getirebilir. Kendinize dikkat edin, sağlıklı günler dileriz!

 

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.