fbpx

Kıyas: Anycubic Mega S Vs Creality Ender 3 Pro

Hangi Fiyat Performans 3D Yazıcı?

Uygun fiyatlı 3D yazıcılar arasında önde gelen, en çok sorulan 3D yazıcılar arasında yer alan iki fiyat performans 3D yazıcı; Anycubic Mega S’i ve Creality Ender 3 Pro’yu bu yazımızda kıyaslayarak iki model arasında kalan makerların kafasındaki soru işaretlerini gidiyoruz.

Kıyaslamaya başlamadan önce dilerseniz Anycubic Mega S için detaylı inceleme yazısına buradan, Creality Ender 3 Pro için detaylı inceleme yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Daha Az Yarı Demonte: Mega S

Her iki modelin de aslında bu kadar uygun fiyatlı olmasının sebeplerinden biri de ikisinin de yarı demonte 3D yazıcılar olması.

Fakat monte edilmesi gereken parça bakımından Anycubic Mega S, Creality Ender 3 Pro’ya göre daha az parçaya sahip ve monte etmesi daha kolay. Markanın kendi ifadesiyle sadece 8 vida takmanız ve 3 adet kablo bağlamanız gerekir.

Baskı Tablası

Creality Ender 3 Pro baskı tablası.

İki 3D yazıcının da baskı tablalarında farklı özellikleri mevcut. Creality Ender 3 Pro baskıdan ayrılabilir ekstra bir manyetik yapı platformuna sahiptir. Bu, baskı sonrasında nesnenizi tabladan daha kolay ayırmanızı sağlayacaktır.

Anycubic Mega S’de yer alan tabla ise ultrabase ekstra güçlendirilmiş tabladır. Bu tablayla daha sorunsuz ve daha stabil baskılar alabilirsiniz.

Baskı Hacmi

Baskı hacmi açısından her iki 3D yazıcıda aşağı yukarı aynı baskı hacmine sahiptir.

Creality Ender 3 Pro 220 x 220 x 250 mm’lik bir baskı hacmine sahipken Anycubic Mega S 210 x 210 x205 mm’lik bir baskı hacmine sahiptir.

Filament Sensörü Önemli

Anycubic i3 Mega S Filament Sensörü

Filament sensörü filamentiniz bittiğinde ya da baskı sırasında filamentte bir sorun çıktığında baskıyı durduran ve malzeme, zaman gibi bir çok parametrede tasarruf etmenizi sağlayan, bireysel kullanıcılar için önemli özelliklerden biridir.

Filament sensörü Creality Ender 3 Pro’da yokken, Anycubic Mega S’de mevcuttur.

Bir Diğer Önemli Özellik: Elektrik Kesintisinden Sonra Devam

Bireysel kullanıcılar için önemli özelliklerden biri de bir elektrik kesintisi durumunda baskıyı kaldığı yerde durdurup daha sonra elektrikler geri geldiğinde baskının kaldığı yerden devam etmesini sağlayan elektrik kesintisinden sonra devam özelliği.

Zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak ve verimliliğinizi arttıracak bu özellik her iki yazıcıda da mevcuttur.

Ekstruder Kalitesi

Anycubic Mega S’in ekstruderi Creality Ender 3 Pro’ya göre daha kaliteli baskılar almanızı sağlar. Fark özellikle esnek filamentte belirgin şekilde hissedilir. Her iki 3D yazıcı da esnek filament yazabiliyor fakat Anycubic Mega S’le esnek filamentte daha stabil baskılar yapılabiliyor.

Kullanıcı Ekranı

Bu iki fiyat performans 3D yazıcı arasından Anycubic Mega S renkli ve dokunmatik bir ekrana sahipken , Creality Ender 3 Pro’da renkli ve dokunmatik olmayan bir ekran ve fiziksel düğme ile yönetim söz konusudur.

Hız: Ender 3 Pro Daha Hızlı

Anycubic Mega S ile daha kaliteli baskılar alınabildiği için baskı hızından bir miktar ödün verilmiştir. Creality Ender 3 Pro ile maksimum 200mm/s hızında baskılar alabilirsiniz.

Ve Geri Kalanı: Sonuç

Eğer 3D yazıcılarla ilk defa tanışacaksanız her iki model de sizin için uygun olmakla birlikte her ikisinin de sizin için farklı avantajları olacak. Ender 3 Pro ile 3D yazıcılar hakkında çok şey öğrenirken Mega S ile çok daha rahat ve stabil baskılar alabilirsiniz.

Eğer montaj konusunda daha az uğraşmak istiyorsanız, daha kaliteli baskılara ihtiyacınız varsa, başlangıç seviyenin üzerinde bir üretim yapacaksanız ve 3D yazıcıyı sık kullanacaksanız, kalıp ya da prototip üretecekseniz Anycubic Mega S sizin için daha uygun bir tercih olacaktır.

Eğer 3D yazıcılarla ilk defa tanışacaksanız ve yalnızca hobi kullanımı için 3D yazıcı alıyorsanız her iki 3D printerı tercih edebilirsiniz. Eğer sizin için temel belirleyici bütçe ise Ender 3 Pro da hobi kullanımı için yeterli bir 3D yazıcıdır.

Hala hangi bu iki fiyat performans 3D yazıcıdan hangisinin sizin için 3D yazıcı olduğuna karar veremediyseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.