fbpx

MJF 3D Baskı Yöntemi ile Üretim

3D yazıcı ile üretim zaman geçtikçe konvansiyonel üretim biçimlerinin yerini almaya başlıyor. Özellikle farklı 3D baskı yöntemlerinde farklı performanslar alınabiliyor. Bu 3D baskı yöntemlerinden MJF 3D Baskı Yöntemi ile üretim pek çok noktada üreticilerin tercih ettiği yaygın bir yöntem haline gelmeye başladı.

MJF Nedir?

HP MJF 3D Yazıcı

MJF yani Multi Jet Fusion, HP tarafından üretilmiş, toz yataklı bir 3D yazıcı çeşididir. Diğer toz yataklı 3D yazıcı çeşitlerinden SLS’ye benzeyen ama özellikleriyle ona rakip olan bir 3D yazıcıdır. MJF 3D Baskı yönteminde yazıcının tablasına yayılı olan toz üzerine yazıcı kafasından dökülen reaktif malzemelerin ısı ile kürlenmesiyle baskı işlemi gerçekleşir.

Ayrıntılı bilgi için 3D Yazıcı Teknolojileri yazımıza göz atabilirsiniz.

MJF 3D Baskı Yöntemi ile Üretimin Avantajları

MJF 3D Baskı yöntemi ile üretilmiş bir parça

MJF 3D Yazıcılar baskı malzemesi olarak PA (Polyamide) malzeme olarak kullanır. Kullandığı malzemeden dolayı yüksek mukavemet, kimyasal direnç, sızıdırmazlık, iklim koşullarına dayanım, yüksek yüzey kalitesi, su geçirmezlik gibi özelliklere sahip parçalar üretmek MJF ile üretimde mümkündür.

Bu nedenle yalnızca prototipleri değil son kullanıcıya gidecek ürünleri MJF 3D Baskı yöntemi ile üretebilirsiniz.

MJF ile yüksek yüzey kalitesi baskılar almak mümkün olduğu için baskı sonrası işlem gerekliliği en aza iner. Baskı sonrası işleme duyulan gerekliliğin azalmasından dolayı teslim süreleri ve baskı maliyeti de azalacaktır.

MJF üretim şeklinden dolayı, destek (support) kullanmadan 3D baskı alınmasını sağlayan bir 3D yazıcı teknolojisidir. Bu nedenle MJF ile karmaşık modelleri herhangi bir sınırlandırmaya maruz kalmadan, kolayca üretebilirsiniz.

MJF, geniş toz yatağı sayesinde üretilen parça boyutuna bağlı olarak tek seferde birden fazla parçanın üretilmesine olanak tanır. Bu nedenle az adetli seri üretimde diğer 3D baskı yöntemlerine göre çok daha hızlı sonuçlar alınacaktır.

Az adetli üretimde özellikle konvansiyonel üretim yöntemlerinden biri olan enjeksiyon kalıplama yöntemine daha avantajlı maliyet açısından epey fark atmaktadır.

Eğer ihtiyacınız olan özellik, üretmek istediğiniz parçada aradığınız temel özellik yüksek dayanımsa, ürettiğiniz parça son kullanıcı ürünü ya da fonksiyonel bir prototipse tercih etmeniz gereken yöntem MJF 3D baskı yöntemidir.

Kullanım Alanları

Özellikle otomotiv, havacılık, savunma sanayi, plastik enjeksiyon ve kalıplama sektörlerinde kullanılan MJF 3D Baskı yöntemini

  • Karmaşık modellerin az adetli seri üretimi
  • Son kullanıcıya gidecek ürünlerin az adetli seri üretimi
  • Form, fit ve fonksiyon testlerine tabi tutulacak ürünlerin üretimi
  • Enjeksiyon kalıplamayla üretime göre maliyet avantajı sağlayacak ürünlerin üretimi için kullanabilirsiniz.

MJF ile üretime geçmek için bizimle iletişime geçebilir, 3D baskı dosyanızı bize gönderip fiyat teklifi alabilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.