fbpx

3D Yazıcılarda Isıtıcılı Kabin Neden Gereklidir?

Gün geçtikçe bireysel üreticiler tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlayan 3D yazıcılar, aslında büyük oranda endüstriyel üretimler için avantajlar sağlayan bir üretim aracı. Tabi ki üretim ihtiyaçları endüstriyelleştikçe 3D yazıcının sahip olması gereken özellikler de buna göre değişkenlik gösteriyor.

Bireysel bir hobi kullanıcısının kullandığı masaüstü FDM 3D yazıcılarda ısıtmalı baskı tablası bile bazen gerekmezken endüstriyel ihtiyaçları karşılayan 3D yazıcılarda basılması gereken baskı malzemesine göre pek çok ileri seviye özellik 3D yazıcıda elzem hale geliyor. Bunlardan biri de ısıtıcılı baskı kabini, heated chamber.

Isıtıcılı Baskı Kabini Ne Sağlar?

3D yazıcılarla üretim yaparken aslında en belirleyici etken baskı malzemesidir. Bütün üretim koşulları baskı malzemesinin istenen şekli alabilmesi için malzemenin kimyasına uygun şekilde düzenlenir. Özellikle üretim endüstriyelleştikçe, kullanılan baskı malzemelerinin işleme zorluğu arttıkça standart bir masaüstü FDM 3D yazıcı üretim için yetersiz kalmaya başlar ve artık devreye endüstriyel sınıf FDM 3D yazıcılar girmeye başlar. Endüstriyel sınıf 3D yazıcılarda da yazdırabildiği malzeme çeşitliliğini arttıran en önemli özelliklerden biri ısıtıcılı baskı kabinidir.

Isıtıcılı baskı kabini, modelin yazdırıldığı ortamın ısısını baskı malzemesine uygun hale getirilip, baskı ortamının ısısının sabit kalmasını sağlar. Böylece baskı malzemesi yazdırılırken dışarıdan gelecek tüm ısı değişimleri ve dış etkenler engellenir. Bu durum basılan modelin çarpılma, yamulma gibi deformasyonlara uğramadan düzgün bir şekilde yazdırılmasını sağlar.

Özellikle PA6, PETG, PVDF, TPU, PPSU, PEI (ULTEM), PA12, PSU, PPS, PA-CF, POM, PP, PEEK , PEEK, PEKK, CF-PEEK (Karbon fiber), GF-PEEK (cam elyaf) ve karbon fiber katkılı filamentler olarak sıralayabileceğimiz ileri seviye mühendislik malzemelerinin yazdırılacağı durumlarda standart FDM 3D yazıcılar yetersiz kalacakları için ısıtıcılı baskı kabinine sahip endüstriyel tip 3D yazıcılar elzem hale gelecektir.

Standart FDM bir 3D yazıcıda ileri seviye mühendislik malzemelerini yazdırmak imkansıza yakın derecede zor ve meşakkatli bir işken, ısıtıcılı baskı kabinine sahip endüstriyel 3D yazıcılar bu işlemi hızlandırarak zaman ve malzemeden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Creatbot 3D Yazıcılar ve Isıtıcılı Baskı Kabini

Creatbot Endüstriyel 3D yazıcılar tam olarak ileri seviye baskı malzemelerinin yazdırılabilmesi için geliştirilmiş; yüksek ekstruzyon sıcaklığına, çift baskı nozülüne, ısıtıcılı baskı kabinine ve geniş baskı hacmine sahip 3D yazıcılardır.

Creatbot D600 Pro, Creatbot PEEK 300 ve Creatbot F1000 3D yazıcı modelleri; Creatbot markasının ısıtıcılı baskı kabinine sahip endüstriyel 3D yazıcı modelleridir.

 

Creatbot F1000 endüstriyel 3D yazıcı 1000 x 1000 x 1000 mm’lik devasa baskı hacmine, ısıtıcılı baskı kabinine ve bunların yanında filament kurutma odasına sahip çift nozüllü bir üretim canavarıdır.

Creatbot D600 Pro, 600 x 600 x 600 mm’lik geniş baskı hacmiyle öne çıkan çift nozüllü ısıtıcılı baskı kabinine sahip modeller arasında öne çıkan endüstriyel 3D yazıcılardan biri.

Creatbot PEEK 300 modeli ise özellikle PEEK malzemelerin yazdırılabilmesi için tasarlanmış yine ısıtıcılı kabinli bir endüstriyel 3D yazıcı modelidir.

Creatbot F430 ise yine ısıtıcılı kabine sahip masaüstü bir endüstriyel 3D yazıcı olarak yüksek baskı hacmi gerekmeyen üreticiler için öne çıkan bir 3D yazıcı modeli.

Özellikle ısıtıcılı kabine sahip endüstriyel 3D yazıcı modelleriyle öne çıkan Creatbot endüstriyel 3D yazıcılar, Creatbot’un yetkili resmi distribütörü 3D3 Teknoloji güvencesiyle artık Türkiye’de! Sizin de ileri seviye mühendislik malzemeleri ile üretim yapma ihtiyacınız varsa ısıtıcılı kabine sahip Creatbot 3D yazıcılar için bizimle iletişime geçebilir; satış sonrası teknik destek, 1 yıl ithalatçı garantisi avantajlarıyla Creatbot endüstriyel 3D yazıcılardan birine sahip olabilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.