fbpx

3Devo İle Geri Dönüştürülmüş Filamentle 3D Baskı

3Devo ile filament üretim yolculuğunda 3D3 Teknoloji Blog’ta, önce 3Devo ile hangi plastiklerin filament olarak geri dönüştürülebileceğini, sonra geri dönüştürülebilen plastiklerin geri dönüşüm için nasıl parçalanması gerektiğini ve son aşamada filament ekstruzyonunda dikkat edilmesi gerekenlerden bahsettik.

Bu yazımızda ise 3Devo ile geri dönüştürülerek üretilmiş bir filamentle baskı alırken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz.

İlk Önce Test Edin

Artık elinizde geri dönüştürülmüş bir filament var. Bu filament geri dönüştürülmüş plastiklerden üretildiği için normal plastiklere ve normal filamentlere göre 3D baskı sırasında daha farklı tepkiler verebilir. Bu nedenle geri dönüştürülmüş filamentinizle üretim yapacaksanız önce üzerinde az miktarda filament olan bir makarayı tercih etmeniz tavsiye edilir. Bu yüzden üzerinde çalışmak istediğiniz asıl modeli geri dönüştürülmüş filament ile üretmeye başlamadan önce bir deneme baskısı almanız sizin için daha iyi olacaktır.

Filament Dokusunu Kontrol Edin

Geri dönüştürülmüş filament ile 3D baskıya başlamadan önce filamentin dokusunu ve çapını kontrol etmek gerekir. Filamentinizin düzgün bir kıvama ve yuvarlak bir dokuya sahip olması gerekir. Geri dönüştürülmüş filament her noktada eşit bir dokuya sahip değilse baskı sırasında sorunlar olabilir ve bu sorunlar 3D yazıcılarınızda arızaya sebep olabilir. O nedenle geri dönüştürülmüş bir filament her noktada kararlı bir yapıya sahip değilse bu filamenti kullanmak yerine, bu filamentin üretim sürecinde neyin yanlış gitmiş olabileceğini de göz önünde bulundurarak önceki aşamalara dönüp filamenti yeniden üretebilirsiniz.

Sıcaklık ve Baskı Ayarları

Nasıl ki normal 3D baskı filamentlerinde her malzemenin kendine has bir sıcaklık aralığı varsa bu geri dönüştürülmüş filamentlerde de böyle olacaktır. Her plastik ısıya farklı tepki verir. Örneğin baskı sırasında çok yüksek bir ısı ayarına sahipseniz, filamentiniz çok hızlı erime eğiliminde olacaktır ve 3D baskınızın her yerde eşit görünmemesine sebep olacaktır. Sıcaklık ve baskı ayarlarını geri dönüştürdüğünüz plastiğe göre belirlemeniz gerekir.

Daha Çok Deneme

Hem filament ekstruzyon hem 3D baskı süreci deneme yanılma yöntemi ile öğrenerek mükemmele ulaştığınız süreçlerdir. Geri dönüştürülmüş bir filamentle 3D baskı almak da deneyip yanılarak mükemmel sonuçlara ulaşabileceğiniz bir süreçtir.

Siz de 3Devo ile filament geri dönüştürmek ister misiniz? Bizimle iletişime geçin.

Geri dönüştürülmüş filament ile 3D baskı süreci hakkında detaylar 3Devo Youtube Kanalında.

Kaynak.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.