fbpx

Uygun Fiyatlı 3D Yazıcılar

3D yazıcı teknolojisi genelde insanlar tarafından pahalı ve ulaşılamaz bir teknoloji olarak görülüyor. Profesyonel kullanım için epey pahalı 3D yazıcılar mevcut ama günlük bireysel kullanım için uygun fiyatlı 3D yazıcılar bulmak sandığınızdan daha kolay.

Nasıl ki cep telefonlarında fiyat/performans ürünler üreten markalar varsa 3D yazıcılar için de bireysel kullanım için fiyat/performans canavarı 3D yazıcılar üreten markalar var. Bu yazıda fiyatı 5.000 liraya kadar olan 3D yazıcıları bulabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Yarı Demonte 3D Yazıcılar

Fiyat performans canavarı olarak önerebileceğimiz ilk 3D Yazıcı Anycubic markasının Mega S modeli. Mega S iki parça halinde yarı demonte olarak gelir ve montaj işlemi diğer yarı demonte 3D yazıcılara göre oldukça kolaydır. Sadece 8 vida ve 3 kablo bağlantısıyla montaj işlemini bitirebilirsiniz. Ultrabase tablasıyla baskı kalitesini arttırır. Filamentte oluşacak herhangi bir arızada ya da hatada baskıyı durduracak filament sensörü ve herhangi bir elektrik kesintisi halinde baskıyı durdurup elektrikler geldiğinde baskının kaldığı yerden devam etmesini sağlayacak elektrik kesintisinden sonra devam özelliğiyle baskı sırasında oluşabilecek sorunları en aza indirger. Anycubic Mega S’nin geniş bir kullanıcı yelpazesi vardır. Mega S hem hobi kullanıcıları hem az adetli seri üretim yapacak üreticiler hem de okullarda öğretmenler tarafından rahatlıkla kullanılabilir.

Anycubic Mega S ile ilgili ayrıntılı inceleme yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Anycubic dışında bir diğer fiyat/performans 3D yazıcılar üreten marka, Türkiye’de en çok bilinen yazıcılardan biri olan Ender 3 Pro’nun üreticisi Creality. Creality’nin fiyat/performans segmenti için ürettiği Ender 3 Pro modeli başlangıç seviye bir 3D yazıcıdır. Performans açısından Anycubic Mega S’nin bir tık gerisindedir ama o fiyata bulabileceğiniz en iyi 3D yazıcıdır.

Anycubic Mega S ve Creality Ender 3 Pro’nun kıyaslandığı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Hem Uygun Fiyatlı Hem Geniş Baskı Hacimli 3D Yazıcılar

3D yazıcılarda aranan temel özelliklerinden biri de baskı hacmidir. Eğer hem geniş bir baskı hacmine hem de uygun fiyata sahip yarı demonte 3D yazıcılar arıyorsanız imdadınıza Creality yetişiyor. 400 x 400 x 400 mm’lik baskı hacmine sahip Creality CR 10S 4 ve 500 x 500 x 500 mm’lik baskı hacmine sahip Creality CR 10S 5 sizin için uygun 3D yazıcılar olabilirler.

                                  

Uygun Fiyatlı Kapalı Kabin Modeller

Montaj işlemleriyle uğraşmadan 3D yazıcınızı alır almaz üç boyutlu baskılar almak istiyorsanız kapalı kabin 3D yazıcılar sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Kapalı kabin 3D yazıcıların bir diğer avantajı da 3D baskı işlemi sırasında üç boyutlu modelin ortam koşullarından etkilenmesini en aza indirir. Aynı zamanda ABS gibi filamentler kullanıyorsanız baskı sırasında çıkan gazların ortama yayılmasını engeller.

Uygun fiyatlı 3D Yazıcılar arasında kapalı kabin 3D yazıcılar da vardır. Bunların arasından verebileceğimiz ilk örnek yine Anycubic markasının 4 Max Pro modelidir.

Uygun Fiyatlı Reçineli 3D Yazıcılar

Reçineli 3D yazıcılar malzeme olarak reçineyi kullanan ve çok küçük boyutlarda bile yüksek yüzey çözünürlüğü almanızı sağlayan 3D yazıcılardır. Bu yazıcılarda ışığa duyarlı malzeme olan reçine ışıkla ya da lazerle kürlenerek üç boyutlu model oluşturulur. Reçine kullanan 3D yazıcılar ve çalışma mantıkları ile ilgili ayrıntılı bilgiye 3D yazıcı teknolojilerini anlattığımız blog yazımızdan ulaşabilirsiniz. Bu 3D yazıcılarla üreteceğiniz üç boyutlu modellerde boyamak haricinde kalan yüzey işlemlerini yapmaya ihtiyacınız kalmayacaktır. Bütün bu özelliklerinden dolayı reçineli makineler genellikle bireysel kullanım için pahalı olabilecek fiyatlara sahiptirler. Bu durum ise teknolojinin gelişmesiyle uygun fiyatlı reçineli 3D yazıcıların üretilmesiyle yavaş yavaş değişmeye başlamıştır.

Bu uygun fiyatlı reçineli 3D yazıcılardan biri de yine Anycubic markasının ürettiği Photon S modelidir. Photon, LCD tabanlı SLA teknolojisiyle çalışan bir 3D yazıcıdır.

Farklı fiyatlarda 42 farklı 3D yazıcı modeline 3D3 Teknoloji güvencesiyle ve satış sonrası ücretsiz teknik destek avantajıyla ulaşabilirsiniz.

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.