fbpx

3 Farklı Adımda 3D Printer Yapımı

3d3 teknoloji - 3d baskı aşamasında olan bir 3d printer

Kendi 3 boyutlu yazıcımızı yapmaya karar verdik. Başlangıç olarak da FDM tipi bir 3D printer seçmeye karar verdik. Peki 3D printer yapımı hakkında bilmedikleriniz nelerdir?

Elbette önce 3D printerımızın 3D baskı boyutlarını ve kullanacağı malzemeleri belirlemeye ihtiyacımız var. Bu seçimler ileri ki aşamalarda bizim alt bileşenlerimizi belirleyen önemli özellikler arasında yer alacaktır.

3 Farklı Adımda 3D Yazıcı Nasıl Yapılır?

Yol haritası olarak ise 3 seçeneğimiz var. Full demonte bir 3D yazıcı kit almak, yarı demonte bir 3D yazıcı tercih etmek ya da tamamen kendimize ait bir 3D printerı tüm parçaları ayrı ayrı seçerek ilerlemek. Bu seçimi yaparken 3D yazıcımızın 3D baskı kalitesi beklentimize ve prototip üretim yeteneklerine de karar vermemiz gerekiyor. 3D yazıcı seçimi dışında 3D baskı kalitesini belirleyecek temel parametreleri 3D Baskı Parametreleri yazımızdan öğrenebilirsiniz. İstediğiniz kalitede baskılar alabilmeniz için gerekli bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Full Demonte 3D Printer Yapımı

Full demonte 3D printer yapımı kitleri (örneğin Creality Ender 3 Pro, Anet A8, Prusa i3) son derece maliyet dostu çözümler. İçlerinden çıkan kullanım ve montaj kılavuzları ile alt bileşenleri öğrenebilir ve 3D printer montajı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Bu tip kitlerin kullanıcılarının paylaştığı yorumlara da internetten ulaşmak son derece kolay bu nedenle potansiyel sorunların çözümlerine de ulaşmak kolaylaşıyor.

Dezavantajı ise full demonte 3D printer kitler çok parçalı, elektronik bileşenleri dış müdahalelere çok açık, hatalı bir işlemin hasar bırakması oldukça kolay. Fakat diğer yandan, 3D yazıcı montajını öğrenmek için oldukça iyi bir fırsat sunuyorlar.

Yarı Demonte 3D Printer Yapımı

İkinci çözüm ise yarı demonte 3d printer yapımı kitleri (örneğin Creality 10 S,  Anycubic Mega i3). Bu tip 3D yazıcı kitler daha derli toplu ve güvenli çözümler sunuyor. Masa üstü bilgisayarın kasa, klavye, monitörünü bağlamak ve birkaç vida sıkmak gibi aşamalardan sonra hızlıca toplanabiliyorlar.

Olumlu yanı kasaları daha kapalı, elektromekanik olarak çok daha stabil ve güvenliler, genel olarak da tatmin edici 3D baskı kalitesi sunabiliyorlar. Dezavantajı ise 3D yazıcı alt bileşenlerini öğrenmek için daha az fırsat sunuyorlar ve full demonte 3D yazıcı kitlere göre biraz daha pahallılar.

Sıfırdan 3D Printer Yapımı

3D3 Teknoloji'nin kendi üretimi olan MegaMaker

Son çözüm ise 3D yazıcımızın tüm bileşenlerini ayrı ayrı seçerek montaj seti oluşturmak. Bu işlem için instructables, thingiverse gibi sitelerin derinlemesine incelenmesini tavsiye ediyoruz. Bu işlem esnasında ısıtıcı tabla, extruder, nozzle, step motorlar, dış çerçeve malzemeleri, miller, kart ve sürücüler, ekran gibi pek çok alt bileşeni seçiyor ve yazılım yüklüyor olacağımız için son derece öğretici fakat bir o kadar da hataya  açık ve uzun vadeli bir çalışma.

Bizim önerimiz ise önce full demonte hazır bir 3D printer kit olarak montaj kılavuzunu takip ederek bir 3D yazıcı yapmanız, sonra yarı demonte bir 3D printer kite geçmeniz.

Son aşamada ise konuya hakim olduktan sonra kendi 3D yazıcı tasarımlarınıza geçmeniz. Bunun yanısıra, kendi 3D yazıcınızı tasarlarken bir yandan da, Ultimaker, Raise3D , Zortrax, Mega Maker, Cubicon gibi yüksek kaliteli 3D baskı imkanı veren hazır 3D yazıcıları da kullanmak, kendi tasarlayacağınız 3D yazıcılar için iyi bir bilgi altyapısı sağlıyor olacaktır. Hangi 3D yazıcıyı seçmeniz gerektiği konusunda daha ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız varsa 3D Yazıcı Alınırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Nokta yazımızı okuyabilir ya da 0850 305 2575 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

3D3 Teknoloji ile 3D Yazıcıların Dünyasını Keşfedin!

35’den fazla ürün ile Türkiye’nin en büyük 3d yazıcı ve 3d tarayıcı çözümleri merkezi olan 3D3 Teknoloji‘nin sunduğu geniş mağaza seçeneği ile ihtiyaçlarınızı kusursuz şekilde karşılayacak ürünlerinizi güven ve memnuniyet garantisi ile elde edebilirsiniz!

Arkadaşlarınla Paylaş:
Comments are closed.